Roboții din Terminator: Genisys

de Gloria Sauciuc în 1 Iul 2015
Începând cu 3 iulie, John Connor (Jason Clarke), liderul rezistenţei oamenilor, îl trimite pe sergentul Kyle Reese (Jai Courtney) înapoi în 1984 ca să o protejeze pe Sarah Connor (Emilia Clarke) şi să se asigure că omenirea va avea un viitor paşnic

T-800

Am putea să ne întrebăm cum de Arnold Schwarzenegger - la frumoasa vârstă de 66 de ani - ar mai putea juca rolul unui robot cu înfăţişare umană. Şi, totuşi, exact asta face în Terminator: Genisys. Cu excepţia lui Terminator Salvation (în care apărea un Arnold construit pe computer), venerabilul fost culturist a apărut în fiecare film al seriei, iar ultimul film nu va întrerupe tradiţia. Şi ca argument pentru care T-800 arată aşa de în vârstă, Schwarzenegger a explicat că - deşi robotul nu îmbătrâneşte - învelişul său uman o face. În film mai apare şi un al doilea T-800, mai tânăr, pe care starul de origine austriacă îl va reprograma (ceea ce s-a mai întâmplat).

Premisa de bază a poveştii Terminator Genisys este una simplă: John Connor îl trimite pe Kyle înapoi în timp, pentru a o proteja pe mama sa, Sarah Connor, de un robot trimis înapoi în timp pentru a o ucide şi pentru a se asigura, astfel, că John Connor nu mai poate lua naştere.

Din acest punct binecunoscut, totul intră într-o buclă temporală.

T-1000

De parcă robotul îmbrăcat în piele a lui Schwarzenegger nu ar fi de ajuns de periculos, în Genisys lucrurile nu merg la fel de simplu ca în original. Înainte ca vizitatorul criminal din viitor să apară, bătrânul Arnold îl aşteaptă cu o puşcă încărcată. Iar lupta dintre Arnold vs. Arnold are loc cu siguranţă direct în cărţile de istorie!

Ca şi în original, Kyle Reese apare în 1984, tot în nud, sparge un magazin de articole sport şi se îmbracă cu ceva ţinute umane. Din nefericire, nu este singur, pentru că T-1000 este tot acolo, deghizat ca poliţist: din fericire, Sarah apare într-un camion blindat şi îl salvează, nu pentru ultima oară. Am văzut în trailere câteva secvenţe în care Terminator-ul în vârstă este suprins alături de corpul neînsufleţit al lui T-800 din 1984.

Toate aceste modificări sunt rezultatul unei lupte continue cu trecutul. Cronologia nu mai este o linie dreaptă, în care roboţii trimit înapoi în timp un agent care să o ucidă pe Sarah, astfel încât John să nu mai poată exista. Aşa se poate crea un efect de domino infinit. Şi dacă nu au reuşit o dată, cu siguranţă au mai avut și vor mai avea tentative. Filmul reuşeşte astfel să creeze o reţea complicată de cronologii într-o buclă infinită: de pildă, aflăm în Judgement Day că fără rămăşiţele lui T-800, Dyson nu ar fi putut crea reţeaua Skynet.

Cu toate aceste modificări, Genisys reuşeşte să fie un nou început, familiar, pentru seria Terminator, folosind elemente din cele patru filme anterioare, scrie CinemaBlend.

Au existat zvonuri că filmul ar relua evenimentele din Judgement Day, unul dintre filmele anterioare ale seriei. Terminator Genisys va manipula, într-adevar, cronologia, firele epice şi legătura cauză-efect. Este, într-adevăr, complicat, dar e şi cheia succesului pe care l-a avut seria de filme.

Premisa de bază a poveştii Terminator Genisys este una simplă: John Connor îl trimite pe Kyle înapoi în timp, pentru a o proteja pe mama sa, Sarah Connor, de un robot trimis înapoi în timp pentru a o ucide şi pentru a se asigura, astfel, că John Connor nu mai poate lua naştere. Din acest punct binecunoscut, totul intră într-o buclă temporală.

Sarah Connor a fost crescută relativ izolat, şi dacă se pricepe la arme, nu se pricepe la fel de bine la oameni. Viaţa cu un robot fără sentimente îţi face asta. În filmele anterioare, precum Judgement Day, obiectivul lui Connor este să îşi salveze fiul, să îl înveţe ce trebuie pentru a-şi împlini destinul. În schimb, acum ea are alt obiectiv: a împiedica o apocalipsă.

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
unkn0wn pe 1 iulie 2015 15:48
mai bagati niste spolere ca inca nu ma satur
Costirik pe 2 iulie 2015 03:23
Cat de slab o sa fie filmul asta:)))
xerses pe 2 iulie 2015 13:14
Nu fiti rautaciosi...In fond, se spera mult de la acest film.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells