Robert Downey Jr.: noi proiecte

de Ştefan Dobroiu în 21 Apr 2013
Ce are de gând actorul din Iron Man 3 şi The Avengers 2?

Iron Man 3 se lansează vinerea viitoare pe marile ecrane din ţară şi din lume, iar primele cronici sunt la fel de entuziaste ca cele care au întâmpinat The Avengers anul trecut. Cinemagia va vedea filmul marţi şi miercuri va publica o cronică, dar până atunci să aflăm ce mai pregăteşte Robert Downey Jr., actorul practic salvat de franciza iniţiată de Marvel cu ajutorul lui Jon Favreau.

Este de ajuns o privire aruncată evoluţiei onorariilor actorului pentru a vedea cum acesta a fost repus pe linia de plutire de rolul lui Tony Stark, iubitul supererou Marvel. Pentru Iron Man, în 2008, Downey Jr. a primit doar 500.000 de dolari. A mulţumit şi pentru aceştia, pentru că venea după o lungă perioadă de probleme cu drogurile, scandaluri şi vizite în închisoare. Succesul primului film cu supereroul acoperit de exoscheletul său cvasi-indestructibil a făcut ca pentru Iron Man 2 actorul să sară direct la 10 milioane de dolari, iar cea de-a treia apariţie a sa ca Tony Stark, în mega-hitul The Avengers, i-a adus în conturi nu mai puţin de 50 de milioane de dolari. Ne putem aştepta la o cifră asemănătoare şi pentru Iron Man 3 şi The Avengers 2, aşteptat în 2015.

Zilele trecute actorul, ajuns la 48 de ani, spunea că viitorul supereroului este incert şi că Iron Man 4 ar putea să nu-l mai aibă pe el în rolul în principal. Bineînţeles, reprezentanţi Marvel s-au grăbit să-l contrazică, în frunte cu Shane Black, regizorul lui Iron Man 3. Până atunci, Robert Downey Jr. are un singur film în pregătire pentru 2014, şi anume The Judge. Produsă de Warner Bros., drama spune povestea unui avocat care se întoarce acasă după moartea mamei sale şi descoperă că tatăl său, judecătorul oraşului, este suspectat de crimă. Alături de Downey Jr. apar Vincent D'Onofrio, Robert Duvall şi Vera Farmiga.

Urmează The Avengers 2, aşteptat pe marile ecrane pe 1 mai 2015 şi regizat şi scris de acelaşi Joss Whedon care a transformat prima reunire a lui Iron Man, Hulk, Căpitanul America şi Thor în cel mai de succes film al lui 2012 şi al treilea cel mai popular film din toate timpurile. În acest moment scenariul este în curs de scriere, iar filmările sunt programate să înceapă în februarie 2014. Nicio ştire despre poveste, dar ne aşteptăm ca trupa de supereroi să lupte împotriva lui Thanos, villain-ul întrezărit în secvenţa finală din primul film.

Un proiect despre care Robert Downey Jr. spune că îi este foarte drag ar fi o nouă ecranizare după Pinocchio. Iniţial, la cârma proiectului live action se afla Tim Burton, dar acesta ar putea fi înlocuit cu Ben Stiller, conform unor declaraţii ale actorului, care aspiră nu la rolul lui Pinocchio, ci la cel al lui Gepetto. Producţia s-ar putea filma în Italia, sau măcar aceasta este dorinţa lui Robert Downey Jr., care ar vrea ca ecranizarea să fie cât mai fidelă popularei cărţi pentru copii.

Tot în stadiul de proiect se află Yucatan, un film de aventuri pe care Downey Jr. îl produce alături de soţia sa Susan, prin firma lor Team Downey. Povestea are potenţial: este vorba de un proiect de suflet al lui Steve McQueen, care în anii '60 a strâns mii de pagini de documentare despre posibila locaţie a unei colosale comori maiaşe din peninsula mexicană Yucatan. Downey Jr. ar trebui să joace un expert în recuperarea obiectelor de pe fundul mării, ales să găsească şi apoi să fure inestimabila comoară. Scenarist este Anthony Peckham, care a scris Sherlock Holmes, dar şi Jack Ryan, debutul unei noi francize cu Chris Pine în rolul specialistului CIA interpretat până acum de Harrison Ford şi Alec Baldwyn.

Până vom vedea noile proiecte ale actorului, trebuie precizat că în SUA sondajele cu privire la cele mai aşteptate premiere poziţionează Iron Man 3 chiar mai bine decât The Avengers anul trecut. Ştim deja că primul trailer al filmului a avut 35 de milioane de vizualizări în doar 24 de ore, iar promovarea blockbusterului a fost una dintre cele mai elaborate în istorie: printre multe altele, Robert Downey Jr. a fost primul actor din lume care a avut o întîlnire cu jurnaliştii în Oraşul Interzis din Beijing. Primele cronici vorbesc despre "maturitatea dramatică a filmelor cu supereroi" şi despre efectele speciale ieşite din comun. În prima cronică publicată de rottentomatoes, cronicarul publicaţiei The Guardian scrie Mandarinul lui Ben Kingsley "ar putea fi cea mai inteligentă interpretare a unui villain de la Jokerul lui Heath Ledger încoace".

Exploreaza subiecte similare:

Robert Downey Jr., Iron Man 3, The Avengers 2, The Judge, Yucatan, Ben Kingsley, Ben Stiller, Steve McQueen, Anthony Peckham

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
raulk pe 21 aprilie 2013 20:28
Ar fi pacat ca el sa nu apara intr-un viitor film Iron man,dar nimeni nu e de neinlocuit.Oricum e un actor foarte bun si astept si alte filme cu el.
SANDA45 pe 21 aprilie 2013 20:56
Rolul din Iron Man ii vine ca o manusa.
mariusdbrsc pe 21 aprilie 2013 20:58
Exact asa cred si eu!!
cristi23 pe 22 aprilie 2013 16:12
si eu sunt de aceeasi parere...........
andrei1993 pe 21 aprilie 2013 21:57
Va rog sa imi spune-ti daca va avea cumva avanpremiera la fel ca celelalte filme, in zilele de Miercuri si Joi, sau la acesta va numai premiera in ziua de vineri? Multumesc.
alex_il_fenomeno pe 22 aprilie 2013 16:08
Filme bune pentru un actor mare!
cristi23 pe 22 aprilie 2013 16:13
iron man 3 arata bestial din trailer......iar robert downey este pe val......cu siguranta e un film bun si abia astept sa il vad,,,,,,,,,
sarikka pe 22 aprilie 2013 16:48
nu-mi plac filmele cu super eroi dar pot sa spun ca iubesc the avengers,hulk si desigur iron man numai si numai datorita acestui om,Robert Downey Jr este printre "mega-preferatii" mei
Macabru pe 22 aprilie 2013 17:31
Speram sa aud vreo veste si de inca un film cu Sherlock Holmes. Primele doua au fost foarte reusite. Iron Man si Sherlock, roluri de exceptie facute de Robert Downey Jr.
gmihalka pe 17 iunie 2013 21:30
DIX IT!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells