Robert Downey Jr. – de la droguri şi închisoare, la cel mai bine plătit actor

de Cristina Grigore în 20 Mai 2017
Iată cum a ieşit de pe lista „băieţilor răi” ai industriei cinematografice cel care este acum identificat cu rolul său din Iron Man

Povestea recuperării lui Robert Downey Jr., revenit de pe lista băieţilor răi" pe cea selectă a celebrităţilor, a fost adesea legată de personajul ce este cel mai adesea asocialt numelui său – Iron Man. Pentru mulţi dintre fanii săi, pare că a fost nevoie de puterea şi determinarea unui supererou pentru a scăpa de reputaţia nefastă adusă de consumul de droguri şi alcool. În 2015, când guvernatorul Californiei, Jerry Brown, îi graţia lui Downey pedeapsa din 1996, datorată consumului de droguri şi posesiei ilegale de arme, starul devenea, pentru a treilea an consecutiv, cel mai bine plătit actor.

Downey Jr. a luat contact cu drogurile la o vârstă fragedă, prin intermediul tatălui său, un realizator de filme de categorie B. Acesta i-a oferit primul joint, la şase ani, iar consumul de droguri a devenit ulterior o modalitate de a petrece timp cu tatăl său. După succesul lui Chaplin, promiţătorul actor a intrat într-o spirală a drogurilor şi a problemelor cu poliţia. A ajuns după gratii în 1996, fiind reţinut pentru posesie de heroină, cocaină şi deţinerea unei arme. Anul viitor a fost condamnat la 180 de zile de închisoare pentru încălcarea termenilor eliberării condiţionate. A fost o perioadă traumatizantă pentru actor, care devenise ţinta abuzurilor celorlalţi deţinuţi.

A fost reţinut din nou în 1999, de această dată într-un centru de dezintoxicare. Nu a putut fi ajutat. Doi ani mai tâziu a rămas fără recent achiziţionatul rol în Ally McBeal şi, mai apoi, şi fără soţie – Deborah Falconer l-a părăsit după zece ani împreună şi un fiu, Indio.

Cea care l-a făcut să-şi dorească o nouă viaţă, departe de scandaluri şi vicii, a fost producătoarea Susan Levin, pe care a cunoscut-o în 2003, la filmările horror-ului Gothika. „Îi datorez mare parte din succesul meu, dacă nu chiar tot, lui Susan”, mărturisea mai apoi actorul.

Downey Jr. s-a căsătorit cu Susan în 2005 şi au împreună doi copii. Aceasta povestea, într-un interviu acordat Harper’s Bazaar: „Mi s-a părut, pentru o clipă, că l-am întâlnit pe Darth Vader […]. I-am explicat foarte clar, încă de la început, că, dacă vrea să fie cu mine, nu se mai poate comporta aşa”. Pentru actor, a fost un moment de cotitură. Ofertele de roluri au reînceput să curgă. Partitura lui Tony Stark (2008) l-a reaşezat pe firmamentul starurilor de top de la Hollywood şi i-a adus alte angajamente şi partituri fructuoase.
Anii de abuz de droguri şi alcool au lăsat totuşi o urmă neplăcută în biografia actorului, pe care unii jurnalişti încă o mai exploatează.

Actorul a fost pus într-o poziţie neplăcută în 2015, când, în mijlocul unui interviu, i-au fost puse mai multe întrebări, deloc confortabile, legate de trecutul său tulbure. Iritat, Downey Jr. a părăsit încăperea. În plus, şi fiul său, Indio, reţinut pentru consum de cocaină, pare să fi moştenit gena dependenţei de la tatăl său.

Din fericire, Robert Downey Jr. a lăsat în urmă zilele în care conducea dezbrăcat, cu o armă în mână, ori se bătea în celulă cu deţinuţii şi se poate bucura acum, alături de familie, de averea imensă adusă de filmele Marvel. Filmul rămane aşadar, singurul domeniu în care îşi mai fac loc acum, în viaţa sa, scenelele intense, ori cele de violenţă.

Exploreaza subiecte similare:

Robert Downey Jr., iron man, Deborah Falconer

Alte știri din cinema

Baby Driver, despre „un puşti cuminte”, care „devine un diavol când ţine volanul în mâini”

O combinaţie de viteză şi muzică, plus o sursă de adrenalină pe care regizorul şi scenaristul Edgar Wright o transformă într-un action-thriller de neratat

Rain Man, marţi, la FilmCafe

Miercuri şi joi alte două titluri de neratat

Răufăcătoarea Nightshade va fi cu siguranţă în „Black Panther”

Pe lângă Kilmonger şi Nightshade, îl vom vedea şi pe M'Baku, alias Man-Ape în rol de răufăcător în noul film „Black Panther”

Franciza horror Saw revine cu „Jigsaw”

Seria de filme de mare succes a fost aparent încheiată în 2010

Părerea ta

Spune-ţi părerea
bloodthirst pe 20 mai 2017 22:18
Primul joint oferit de tatal sau la varsta de 6 ani? Ori minte de ingheata apele ori americanii sunt mai tampiti decat credeam...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells
Feedback