Republica Moldova, reprezentată la Oscar de un regizor român

de Ştefan Dobroiu în 8 Oct 2013
Toţi copiii Domnului, regizat de Adrian Popovici, reprezintă prima participare a ţării la Oscarul pentru film străin

Academia Americană de Film a anunţat zilele trecute un număr record de pretendenţi la o nominalizare pentru categoria Cel mai bun film străin, nominalizând două ţări prezente pentru prima oară în competiţie: Arabia Saudită (cu excelentul Wadjda, o cronică AICI) şi... Republica Moldova.

Evident că o revitalizare a cinema-ului din Republica Moldova nu poate decât să ne bucure şi pentru o secundă am crezut că producţia nominalizată este La limita de jos a cerului, filmul lui Igor Cobileanski prezent în continuare în programul cinematografelor. Surpriza mai mare a fost că o şansă la o nominalizare şi onoarea primei participări a vecinilor noştri la Oscar îi revine lui Toţi copiii Domnului, cea mai recentă producţie a lui Adrian Popovici, regizor cunoscut în România pentru încercări precum Vlad Nemuritorul, Un acoperiş deasupra capului, Eva - Povestea unui secol şi Liceenii, în 53 de ore şi ceva.

Toţi copiii Domnului a fost lansat în România în octombrie 2012 fiind vizionat, conform cifrelor primite de la distribuitor, de 19 cinefili plătitori de bilet.

Povestea se învârte în jurul lui Păvălaş, un copil aflat în centrul intereselor mai multor adulţi: un cuplu care vrea să înfieze un băiat după ce şi-au pierdut copilul într-un accident de maşină, un proxenet şi mama lui Păvălaş, Irina, prostituată în Italia. Iată mai jos trailerul filmului. Lista scurtă, de doar nouă titluri, va fi anunţată la începutul lunii ianuarie, iar cele cinci nominalizări la Cel mai bun film străin vor fi făcute publice pe 16 ianuarie.

Exploreaza subiecte similare:

All God's Children, Adrian Păduraru, Dracula The Impaler, La limita de jos a cerului, Un acoperiş deasupra capului, Eva, Liceenii în 53 de ore şi ceva

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Dacianus pe 8 octombrie 2013 19:52
Pare un film interesant. Eu m-as duce la el daca ar rula la vreun multiplex.
Musa.del.Arte pe 8 octombrie 2013 21:43
Ma intreb unde si cat a rulat acest film, de numai 19 persoane au reusit sa-l vada? Poate intr-o zide duminica la cinemateca? Poate! Pentru ca filmele bune (dar de nisa) abia ajung in cinematografe mari.
alex_il_fenomeno pe 5 noiembrie 2013 20:00
Ma bucur de aceasta veste...Sper sa razbata!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells