Relația dintre populația synth-urilor și omenire, pusă la testul suprem în sezonul 2 al serialului „Humans”

de Cinemagia în 18 Feb 2017
Sezonul doi al serialului SF „Humans" se difuzează din 23 februarie de la ora 22:00, în exclusivitate pe canalul AMC

Roboții umanoizi au devenit o parte integrată a societății, servind cu obediență și protejând oamenii. Însă ce se întâmplă când acestor synth-uri li se dă dreptul la o conștiință și o voință proprie? Al doilea sezon din „Humans” explorează posibilitățile și limitările relațiilor dintre populația synth-urilor și omenire și ridică întrebarea dacă  numărul în creștere al synth-urilor cu conștiință merită aceleași drepturi ca ale oamenilor.

Familia Hawkins se luptă să lase în urmă evenimentele petrecute. Eforturile lor sunt cu atât mai complicate cu cât sunt atrași în această luptă pe neașteptate, fiind purtați de vechii lor prieteni, synth-urile conștiente.  Pe măsură ce capacitățile lor emoționale se dezvoltă, synth-urile sunt împinse la limită, confruntându-se cu dubii morale uriașe privind locul lor în lume.

În timp ce o organizație misterioasă amenință să exploateze secretul prețios din spatele conștiinței roboților, posibilitățile și limitările relațiilor dintre populația synth-urilor și omenire sunt puse la testul suprem.

Descrierea personajelor

Laura Hawkins (Katherine Parkinson)

Lumea Laurei a fost destrămată de decizia soțului său de a o cumpăra pe „Anita”, synth-ul menajeră.  Suspicioasă pe perfecta Anita și pe sentimentele pe care robotul le producea în familia ei, avocată muncitoare a început să înțeleagă că Anita era mai mult decât o mașinărie. Pe măsură ce trecutul tragic al  Laurei iese la lumină, la fel și al Miei - adevărata conștiință a Anitei. Dar formând o legătură strânsă, Mia și celelalte synth-uri au plecat pentru a fugi de pericol. Acum Laura încearcă și ea să meargă mai departe, să reintre în normalitate  și să își reclădească mariajul.

Joe Hawkins (Tom Goodman-Hill)

Înșelându-și soția cu Anita și neștiind că aceasta este mai mult decât o mașinărie, Joe muncește fără oprire pentru a recâștiga iubirea și încrederea soției și copiilor săi.  Tot ce-și dorește acum este o viață normală. Deși acum a ajuns să înțeleagă și să respecte adevărata natură a synth-urilor conștiente, el speră cu ardoare că asocierea periculoasă cu ei a familiei sale este în trecut.

Mia (Gemma Chan)

Mia, primul synth conștient, în sfârșit a evadat din programul „Anita” cu ajutorul experiențelor intense cu familia Hawkins, pe care a ajuns să-i îndrăgească profund. Scăpând ca prin urechile acului cu viață atunci când autoritățile i-au încercuit, ea este acum determinată să exploreze mai mult decât acea identitate înmugurită, pentru a se regăsi și a-și cunoaște limitele emoțiilor și conștiinței - chiar dacă acest lucru înseamnă a se pune în pericol.

Niska (Emily Berrington)

Volatila Niska a ajuns să urască și să nu mai aibă încredere în oameni. Acest sentiment a culminat cu uciderea sa de către un client abuziv la bordelul de synth-uri, unde a fost forțată să lucreze. Însă alături de George Millican și familia Hawkin, ea a văzut o altă latură a omenirii și a fost obligată să adopte o perspectivă mai subtilă: posibil că oamenii nu sunt chiar atât de netrebnici. Acum aflată în posesia unui secret extraordinar, și nu mai puțin periculoasă decât a fost vreodată, ea trebuie să decidă ce va face cu această putere care poate schimba lumea.

Leo (Colin Morgan)

Leo s-a concentrat întreaga viață pe supraviețuirea  ”fraților” săi synth-uri, care au fost creați de tatăl său decedat pentru a-i fi lui familie. Dar această familie este acum destrămată - acea misiune esențială de a rămâne în viață nu mai este acum o prioritate. Leo încearcă să găsească ceva ce se aseamănă cu normalitatea, dar el este mult prea afectat - nu poate să stea locului. El are nevoie de o nouă misiune, o nouă cauză - și o va găsi curând. 

Mattie Hawkins (Lucy Carless)

Adolescenta hacker, Mattie a trebuit să se maturizeze repede când familia sa a descoperit că synth-ul lor aparent obișnuit, Anita, o ascundea de fapt pe Mia, cea care putea gândi și simți. Dezvăluirea secretului Laurei a vindecat ruptura dintre mamă și fiică, dar ea încă nu-l poate ierta pe tatăl său pentru infidelitate. Mattie - mai isteață și mai haioasă ca niciodată - este frustrată.  Ajutând synth-urile i-a dat o cauză pentru care să lupte.  Oare acest lucru s-a terminat definitiv? Este disperată să se reîntâlnească cu Leo și ceilalți. Viața n-are gust fără ei.  

Max (Ivanno Jeremiah)

Max este mai loial ca niciodată, „fratelui său mai mare”, Leo.  Mereu de partea lui, mereu acolo în rolul vocii conștiiței. Tot ce și-a dorit vreodată Max a fost o casă, și simte că în sfârșit au găsit-o. Dar când acea casă este amenințată, Max își poate da seama că fidelitatea sa față de alții nu este suficientă. El va trebui să găsească o nouă identitate, propria sa voce, propria sa cale. Inocentul, bunul Max va trebui să se deștepte.

Toby Hawkins (Theo Stevenson)

Precum sora sa mai mare, Toby a crescut și el. Îi este dor de Mia și de celelalte synth-uri, dar nu va lăsa acest lucru să-l definească, așa cum face Mattie.  Foarte cumsecade, mereu optimist, el este un romantic - și încă nu știe că va cunoaște pe cineva foarte special cu care va crea o legătură profundă - cineva care are nevoie urgentă de ajutorul său.

Sophie Hawkins (Pixie Davies)

Sophie a fost cea care a creat cea mai mare atașare față de Anita/Mia.  Ea încă tânjește, sperând în tăcere - și așteptând - ca prietena ei cea mai bună să se întoarcă. Însă oare a ajuns ea să se identifice prea mult cu Mia și Niska?

 Inspectorul  Detectiv Pete Drummond (Neil Maskell)

Un polițist încăpățânat și pesimist, Pete învinuia cândva syth-urile pentru toate relele din lume. Desigur și pentru destrămarea familiei sale, când soția lui, Jill a început o relație cu synth-ul ei. Astfel că viața lui s-a întors pe dos când a descoperit că partenera sa detectiv, Karen Voss, nu era om, ci un synth conștient. Pete a depășit starea de șoc și de neînțelegere, iar acum îl vedem încercând cu curaj să facă o relație imposibilă să funcționeze, fiind între timp promovat în Special Technologies Task Force.

Inspectorul  Detectiv Karen Voss/„Beatrice” (Ruth Bradley)

S-a descoperit că synth-ul Karen era robotul conștient pe care David Elster l-a creat să fie identic cu soția sa care murise. Nedorită și forțată să-și ascundă adevărata natură, Karend dorea să moară și să încheie exeprimentul conștiinței de „synth”, dar în final, umanitatea sa înnăscută și legătura cu Leo și celelalte synth-uri conștiente au făcut-o să le întindă o mână de ajutor. Acum ea trăiește în liniște cu Pete, pe care îl iubește. Însă întrebarea despre cine și ce este ea e un obstacol constant în calea fericirii. Karen va trebui să găsească o nouă metodă să rezolve această problemă. Dar cum?

Odi (Will Tudor)

Odi era synth-ul ramolit, defect și depășit al doctorului George Millican. El i-a dăruit lui George companie și îngrijire, precum și un tezaur de amintiri, deși nu a fost niciodată conștient, și a stat alături de George pe patul de moarte. Ultima dată când l-am văzut, poliția trimitea acest synth învechit la reciclat.

Hester (Sonya Cassidy)

EvaLife „Hester” Synthetic este un model industrial popular, făcut pentru munca periculoasă și murdară pe care înainte o făceau oamenii. Zeci de mii de modele „Hester” lucrează în fabrici, uzine și rafinării din întreaga lume. Însă o mașinărie specială dintr-o uzină chimică din Nottingham este pe cale să devină un synth cu totul unic. Acest Hester își dă seama că este diferit de ceilalți. Procesul de a se accepta pe sine, o va purta pe căi neașteptate.

Ed Hooley (Sam Palladio)

Ed este un om decent într-o poziție dificilă. El și-a lăsat viața deoparte pentru a o îngriji pe mama sa, Diane, care suferă de demență precoce. Ceea ce înseamnă că a preluat afacerea falimentară a familiei, o cafenea pe malul mării, care pierde repede bani. Ed este cumsecade, talentat, încântător. Este ratat în viața asta, nu se îndreaptă niciunde.  Dar, ca un fiu cuminte, simte că nu are de ales. Nici nu are cu cine discuta, exceptând synth-ul pe care l-a angajat pentru câteva ore pe zi să-l ajute la cafenea. El simte că se apropie de mașinărie. Sau o fi doar singurătatea? Își pierde mințile? Sau e ceva mai mult?

Dr Athena Morrow (Carrie-Anne Moss)

Athena este unul dintre cei mai buni oameni de știință ai Inteligenței Artificiale. Sinceră și formidabilă, ea trăiește numai pentru munca sa, păstrându-și viața privată în secret.  Fiind solitară și un geniu concentrat pe țelul său, sunt motivele pentru care Milo Khoury a angajat-o să conducă un proiect top secret în compania sa, Qualia. Reticentă la început și suspicioasă privind intențiile lui Milo, Athena este în final convinsă de resursele tehnice de neegalat de la Qualia, care îi oferă oportunitatea să-și urmeze visul care a frământat-o ani de zile...

Milo Khoury (Marshall Allman)

Milo este un miliardar din Silicon Valley și fondatorul unei companii tehnice mondiale de top, Qualia. Modul său prietenos, obișnuit ascunde o dorință nemiloasă de a reuși, una născută dintr-o copilărie dură.  Are discursuri evanghelice, aproape mesianice, despre puterea inovației științifice și visul de a fi cel care va duce synth-urile la următoarea etapă a evoluției lor. Are nevoie ca Athena să îi ducă la îndeplinire proiectul măreț, doar că el nu i-a dezvăluit amploarea planurilor sale.

Astrid Schaeffer (Bella Dayne)

Astrid este o tânără din Berlin fără planuri, fără scheme, fără ambiții și fără inhibiții. Ea nu știe ce va face mâine și nici nu-i pasă. Iubește oamenii, dansul, zgomotul, petrecerile, sexul, distracția, mâncarea,  adică viața. Are o gândire deschisă și o inimă deschisă, deși puțini oameni acceptă spontaneitatea așa cum o face ea. I se va pune la încercare această deschidere de către cineva foarte special care va intra în viața sa...

Irene „Renie” Watson (Letitia Wright)

Renie este un „synthie” de șaptesprezece ani. O subcultură care ia amploare rapid, a celor care se prefac că sunt synth-uri, copiindu-le moda, discursul și comportamentul. A te preface că ești un synth tot timpul necesită o disciplină incredibilă și sacrificiu, mai ales în fața bătăușilor de la școală, dar acest lucru îi oferă lui Renie o stare de pace și control.  Însă cine este cu adevărat adolescenta din spatele zâmbetului alb, machiajului și lentilelor de contact?

 

 

 

 

Exploreaza subiecte similare:

Humans, Katherine Parkinson, Tom Goodman-Hill, Gemma Chan, Emily Berrington, Colin Morgan, Lucy Carless, Ivanno Jeremiah, Theo Stevenson, Pixie Davies, Neil Maskell, Ruth Bradley, Will Tudor, Sam Palladio, Carrie-Anne Moss, Marshall Allman, Bella Dayne, Letitia Wright

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells