Red Lights, hit în Spania

de Ştefan Dobroiu în 8 Mar 2012
Red Lights, hit în Spania

Devenit celebru cu Buried, filmul în care Ryan Reynolds îşi filmează toate scenele într-un sicriu, Rodrigo Cortés e pe cai mari în acest moment, iar recent Red Lights, al doilea lungmetraj al său, se bucură de un adevărat succes în Spania. Filmul s-a lansat în SUA în cadrul festivalului de la Sundance, în luna ianuarie, iar weekendul trecut spaniolii s-au bulucit să vadă thrillerul supranatural, încasările premierei ridicându-se la peste două milioane de euro.

Cu Robert De Niro în rolul unui medium cu puteri supranaturale şi Sigourney Weaver în cel al lui Margaret Matheson, o psiholoagă specializată pe deconspirarea escrocilor din acest domeniu, filmul îl mai are într-un rol principal pe Cillian Murphy, cu Joely Richardson (din Nip/Tuck) şi Elizabeth Olsen (senzaţia Cannes-ului de anul trecut în Martha Marcy May Marlene) în roluri secundare.

Realizat exclusiv cu buget spaniol, filmul anunţă că se va bucura de succes financiar şi în alte ţări, Cortés fiind lăudat că aduce un parfum proaspăt unui gen adesea vizitat în ultima vreme, horror-ul paranormal. Cum articolul nostru despre Intouchables, comedia franceză cu un succes fenomenal în Franţa (află detalii AICI), ne-am gândit să scriem şi despre Red Lights, o premieră ce beneficiază şi de ajutorul starurilor internaţionale din distribuţie.

În acest moment Red Lights este filmul cu cea mai profitabilă lansare a anului în Spania, iar pe parcursul următoarelor luni îşi va face loc în box office-ul Belgiei (iulie), Suediei (septembrie), Rusiei (septembrie) şi Olandei (noiembrie). În acest moment este neclar dacă horror-ul va putea fi văzut şi pe marile noastre ecrane, dar sunt mari şanse ca un succes financiar internaţional să justifice şi o preluare locală.

Premisa este cel puţin ofertantă: toată viaţa ei, psiholoaga interpretată de Sigourney Weaver (de văzut primăvara aceasta şi în action-ul Lumina rece a dimineţii: află AICI alte cinci titluri cu Bruce Willis aşteptate pe ecrane în 2012!) a deconspirat escrocii din lumea paranormalului. Experimentele ei atente au făcut praf şi pulbere "carierele" falşilor mediumi şi vindecători de toate felurile, doar că în trecutul ei este şi un episod de care ezită să vorbească: o întâlnire cu Simon Silver (Robert De Niro), un medium orb cel mai probabil dotat cu puteri ieşite din comun...

Dacă Margaret vrea să-l lase pe Silver în pace, asistentul ei Tom (Murphy) visează la celebritatea obţinută cu deconspirarea mediumului. Doar că, spune regizorul, ar putea avea mari surprize în demersul său...

Poţi vedea trailerul filmului mai jos:



Părerea ta

Spune-ţi părerea
Han_Solo pe 8 martie 2012 14:17
Multe ne spune acest trailer.
wildinthecountry pe 8 martie 2012 17:02
De niro is the best
xerses pe 9 martie 2012 08:38
Sper sa ajunga si la noi....
alex_il_fenomeno pe 12 martie 2012 19:55
regizorul ne da mari sperante ...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells