Recomandări TV: zombi, vampiri și seria Războiul stelelor

de Gloria Sauciuc în 28 Sep 2015
Sâmbătă, 3 octombrie, de la ora 21.00, AXN difuzează Războiul stelelor: Amenințarea fantomei

Film despre un jaf real. „The Bank Job

luni, 28 septembrie, ora 22.30, ProCinema

Jaful de pe Baker Street este povestea jafului care a avut loc în 1971, în centrul Londrei, în urma căruia nu a fost recuperat niciun bun din cele furate. Filmul regizat de Roger Donaldson îl are pe Jason Statham în rolul principal, cel al lui Terry Leather, care încearcă din răsputeri să-şi întreţină familia vânzând maşini, însă nu pare foarte priceput la afaceri. Martine Love, o fostă iubită, îi oferă şansa de a câştiga atât de mulţi bani încât să nu mai aibă niciodată grija datoriilor. Tot ce trebuie să facă este să jefuiască o bancă din centrul Londrei, al cărui sistem de alarmă nu funcţionează de câteva săptâmâni. Terry încropeşte o echipă, fără să-şi dea seama însă că nu banii sunt adevăratul motiv pentru care Martine vrea să jefuiască banca, ci nişte fotografii compromiţătoare.

Hoţii au închiriat o casă pe aceeaşi stradă cu banca, săpând un tunel cu ajutorul căruia au reuşit să intre în seiful băncii. Unul dintre hoţi a scris pe peretele seifului: „Aduceţi-l pe Sherlock Holmes să rezolve chestia asta"...

Film cu zombi. „Fear the Walking Dead

luni, 28 septembrie, ora 23.00, AMC

Fear the Walking Dead, serialul-pereche al The Walking Dead, serial de renume mondial şi lider al clasamentelor în SUA în rândul adulţilor, ne prezintă începutul apocalipsei cu zombi – o perioadă în care lumea s-a schimbat din motive necunoscute înainte ca oricine să fi putut înţelege ce se petrece, când viaţa, aşa cum am cunoscut-o, a fost tulburată şi s-a schimbat într-o manieră de neimaginat.

Luni, 28 septembrie, se va difuza cel de-al 5-lea episod al serialului.

Comedie. „ Război la palatul regal

Miercuri, 30 septembrie, ora 19.00, FilmBox

Înperioada septembrie 1940 - august 1944, hotelurile de lux din Franta sunt rechiziţionate de germani ca sedii pentru personal, oferindu-le angajaţilor hotelurilor o privire în secretele şi activităţile inamice. Acesta este cazul Hotelului Royal Palace, condus de Maxime şi Solange Verdier, în care Abwerh, serviciul de contraspionaj german, îşi stabileşte sediul. Nu numai atât, dar ei trebuie, de asemenea, să îl primească şi pe François, fratele nepoftit al lui Maxime, care vine la hotel la cererea autorităţilor germane pentru a reforma orchestra care l-a facut celebru înainte de război. În acelaşi timp, o reţea de rezistenţă condusă de misteriosul D'Artagan începe să creeze diversiune pentru agenţii germani de contra-informaţii. În acest haos în care nimeni nu este cine pare a fi, cireașa de pe tort este anunțata vizită a Fuhrerului în Ajunul Crăciunului...

Film de aventuri. „Suflete în larg”/„Souls at Sea”

joi, 1 octombrie, 16.10, TVR 2

La jumătatea secolului XIX, căpitanul de vas Michael Taylor, a cărui navă s-a scufundat în urma unui incendiu, este învinovăţit de moartea pasagerilor şi judecat la tribunal. Cu ajutorul martorilor, se reface şirul evenimentelor, dezvăluindu-se că, în realitate, Taylor şi partenerul său fuseseră trimişi de serviciile secrete britanice să pună capăt comerţului cu sclavi.

Film cu trei nominalizări a Oscar, cu: Gary Cooper și George Raft.

SF. „Seria Războiul stelelor”

sâmbătă, 3 octombrie, ora 21.00, AXN difuzează Războiul stelelor: Amenințarea fantomei

duminică, 4 octombrie, ora 21.00, AXN difuzează Războiul stelelor: Atacul clonelor

Războiul stelelor: Amenințarea fantomei. Eșuați pe planeta deșertică Tatooine, după salvarea tinerei Regina Amidala de invazia iminentă a Naboo, ucenicul Jedi Obi-Wan Kenobi și Maestrullui Jedi Jinn Qui-Gon descoperă un tânăr sclav neobișnuit de puternic, în vârstă de nouă ani, numit Anakin Skywalker. Anakin câștigă o cursă palpitantă de Podrace și, odată cu ea, libertatea de a pleca de acasă pentru a fi antrenat ca un Jedi. Eroii se întorc la Naboo, unde Anakin și Regina se confruntă cu forțele de invazie masivă, în timp ce doi cavaleri Jedi se luptă cu un dușman de moarte, pe nume Darth Maul. Numai atunci își dau seama că invazia reprezintă doar primul pas într-o schemă sinistră a forțelor re-emergente ale întunericului, cunoscut sub numele de Sith.

Războiul stelelor: Atacul clonelor. La zece ani după invazia Naboo, galaxia este în pragul unui război civil. Sub conducerea unui renegat Jedi pe nume Contele Dooku, mii de sisteme solare amenință să se rupă de Republica Galactică. Atunci când o tentativă de asasinare atârnă asupra senatorului Padmé Amidala, fosta regina a Naboo, ucenicul Jedi Anakin Skywalker, în vârstă de douăzeci de ani, este trimis să o protejeze. În cursul misiunii sale, Anakin descoperă dragostea pentru Padmé, precum și propria sa parte întunecată. Curând, Anakin, Padmé și Obi-Wan Kenobi sunt trași în mișcarea separatist și în Războiul Clonelor.

Cel mai nou film al lui Jim Jarmusch.  „Only Lovers Left Alive

sâmbătă, 3 octombrie, 22.45,  ProCinema

Adam (Tom Hiddleston) este un muzician underground deprimat din cauza drumului pe care a apucat-o omenirea și Eve (Tilda Swinton), iubita lui, este o femeie puternică și enigmatică. Iubirea celor doi vampire durează de secole, însă idila lor reaprinsă este perturbată de sosirea inopinată a unei tinere incontrolabile.

Sport. „Rugby. Cupa României”

duminică, 4 octombrie, 18.30, TVR 2

Duminică se transmite în direct de la București finala Cupei României la rugby. Din platou spectatorii îi vor avea comentatori pe Alex Roman și Dragos Bocanaciu. Transmisiunea dureează două ore.

Exploreaza subiecte similare:

The Bank Job, Fear the Walking Dead, La guerre du Royal Palace, Souls at Sea, Star Wars: Episode I - The Phantom Menace, Star Wars: Episode II - Attack of the Clones, Only Lovers Left Alive

Alte știri din cinema

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells