Recomandări TV: Întoarcerea lui Jedi, film de Hitchcock, plus seducătorul Marlon Brando

de Gloria Sauciuc în 12 Oct 2015
Iată ce programe ne-au atras atența din oferta micului ecran, între 12 și 18 octombrie

Teatru TV. „Tartuffe sau Impostorul, de Moliere

luni, 12 octombrie, ora 20.10, TVR 2

„Un spectacol în versuri,o raritate pe scenele româneşti,vorbeşte despre impostura într-o epocă a imposturii", declară Victor Ioan Frunză, regizor de teatru.  In distribuţie: Adela Mărculescu, Adrian Nicolae, Sorin Miron, Nicoleta Hâncu,George Costin, Irina Bucescu, Andrei Huţuleac, Elena Ghimpeţeanu. Teatrul de televiziune este un proiect coordonat de Casa de  producție TVR şi difuzat pe TVR 2 în fiecare seară de luni.

Seria „Copiii războiului”. „Sayonara” (1957)

marți, 13 octombrie, ora 22, AMC

Japonia…în mijlocul Războiului din Coreea. Povestea picantă a unui maior din Armata Americană, care se îndrăgosteşte de frumoasa starletă japoneză a unei trupe de dans. Dragostea sa este pusă la încercare de toate prejudecăţile rasiale şi concepţiile culturale greşite. AMC difuzează în fiecare zi de marți a lunii octombrie filme de epocă sub titlul „Copiii războiului”.  Cu Marlon Brando, Dennis Hopper 

Film de Alfred Hitchcock. „În spatele ferestrei ”/„Rear Window”

miercuri, 14 octombrie, ora 19.50,  TVR 2

 Imobilizat din pricina unei fracturi la picior, fotoreporterul L.B. Jeffries nu-şi poate părăsi apartamentul şi, între vizitele infirmierei şi ale iubitei lui, supraveghează din spatele ferestrei mişcările vecinilor. Mintea lui neastâmpărată inventează diverse scenarii în care vecinii au rolurile principale, punând în scenă inclusiv o crimă. Dar dacă sinistra faptă nu este doar rodul imaginaţiei unui ziarist plictisit, ci chiar a avut loc în realitate?

Western. „Tell Them Willie Boy Is Here

Miercuri, 14 octombrie, 23.10, TVR 1

În 1909, în Vestul Îndepărtat, indianul Willie Boy e pe punctul de a se însura cu Lola Boniface, fiica unei notabilităţi locale. Pentru că  tatăl miresei e împotriva căsătoriei lor, Willie decide să-şi răpească iubita şi s-o ducă undeva departe de mânia dezlănţuită a viitorului său socru. Din păcate, acesta din urmă îi surprinde pe tineri, iar în încăierarea ce urmează indianul îl ucide pe omul alb. Willie devine astfel un proscris, pe urmele căruia porneşte o poteră condusă de şeriful Christopher Cooper (Robert Redford).

Dramă. „Kramer contra Kramer

vineri, 16 octombrie, ora 20.30, ProCinema

Joanna Kramer își părăsește soțul. Ea îi lasă lui Michael în grijă toate treburile casei și pe Billy, băiețelul lor de 6 ani… Așa încât, din bărbatul sută la sută dedicat slujbei, Michael e brusc forțat să fie și tată, și mamă. În prima zi când își duce puștiul la școală, nici nu știe în ce clasă e… Ulterior, din ce în ce mai obosit la serviciu, este concediat. Între timp, Joanna îl dă în judecată pentru custodia lui Billy și câștigă… Cu: Dustin Hoffman, Meryl Streep, Justin Henry, Jane Alexander, Howard Duff .

Acțiune.  „Total Recall” (2012)

sâmbătă, 17 august, 20.30,  ProTV

Povestirea lui Philip K. Dick „We Can Remember It for You Wholesale„ a fost prima dată ecranizată în 1990 (Total Recall, cu Arnold Schwarzenegger), dar sâmbătă este programat remake-ul din 2012, un film hibrid, un amestec de thriller psihologic şi film de acţiune care se întâmplă în viitor. „Bun venit la Rekall, compania care îţi transformă visele în amintiri reale!” este fraza declanșatoare a filmului. Pentru Douglas Quaid (interpretat de Colin Farrell), acest voiaj imaginar al minţii este exact ceea ce îi trebuie pentru a evada din existenţa sa frustrantă de muncitor într-o uzină. Deşi are o soţie frumoasă şi iubitoare (interpretată de Kate Beckinsale), el este nemulţumit de viaţa pe care o duce şi îşi doreşte amintiri despre o existenţă de super-spion.

Saga Star Wars. Războiul stelelor: Întoarcerea lui Jedi

duminică, 18 octombrie, 21.00, AXN

La un an după acțiunea din Imperiul contraatacă, imperiul se pregătește să strivească Rebeliunea cu o Stea a morții mai puternică, în timp ce flota rebelă pregătește un atac masiv asupra stației spațiale. Luke Skywalker îl confruntă pe Darth Vader într-un duel final culminant în fața Imperiului răului.

 

 

Exploreaza subiecte similare:

Sayonara, Rear Window, Tell Them Willie Boy Is Here, Kramer Vs. Kramer, Total Recall, Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
lili22 pe 12 octombrie 2015 17:31
Of, iar Kramer contra Kramer?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells