Recomandări TV: filme şi seriale săptămâna aceasta

de Gloria Sauciuc în 22 Sep 2014
Săptămâna aceasta putem urmări pe micul ecran seriile SF Judge Dredd (1995) - cu Sylvester Stallone - şi Dredd din 2012, dar şi Pitch Black (2000) continuat de Riddick

Începutul de săptămână vine pe Cinemagia cu o serie de recomandări legate de filmele şi serialele pe care micul ecran ni le oferă între 22 şi 28 septembrie. Rubricile „Filme la TV” şi „Seriale la TV” vă stau la dispoziţie pentru oferta completă, pe zile şi ore.

Scary Movie 2 (2001)

luni, 00.00, Universal Channel

Dacă Scary Movie s-a ocupat de filmele cu asasini, Scary Movie 2 parodiază convenţiile şi clişeele filmelor despre supranatural. Marlon Wayans reia rolul lui Shorty cel dependent de „ierburi”, iar Shawn Wayans se întoarce ca Ray cel confuz din punct de vedere sexual. Anna Faris conduce grupul în rolul Cindy Campbell, iar Regina Hall joacă rolul posedatei Brenda. Chris Elliott joacă rolul lui Hanson, cel priceput la toate, care are „mână” bună în ceea ce priveşte ospitalitatea şi deţine cheia misterelor din Scary Movie 2. Kathleen Robertson este o studentă sexy, Theo, care se foloseşte la propriu de atuurile sale fizice. Tori Spelling îşi pune amprenta în rolul unei obsedate „atrasă fatal”. Din distribuţie mai fac parte Chris Masterson, în rolul lui Buddy, care habar nu are să se poarte cu femeile, şi Richard Moll, în chip de spirit supranatural.

Doubt (2008)

marţi, 19.00, TV 1000

E anul 1964. Carismaticul preot Flynn (Philip Seymour Hoffman) încearcă să inspire entuziasm printre rigidele tradiţii ale şcolii St. Nicholas din Bronx, condusă de dura directoare, măicuţa Alosyius Beauvier (Meryl Streep). Vântul schimbării bate în ţară, iar şcoala acceptă primul elev de culoare. Dar când sora James (Amy Adams) bănuieşte că părintele Flynn este nenatural de atent cu elevul său, un adevărat război începe între directoare şi profesor.

Serial Veep (2012)

miercuri, 19.30, HBO

Veep, comedia politică destul de cinică, în care Julia Louis-Dreyfus renaşte post-Seinfeld şi care e impregnată de geniul lui Armando Iannucci, se poate urmări miercurea la HBO. Ianucci e un savant al comediei politice, reuşind să amestece înjurături, furie şi tonul ridicat cu inteligenţă şi cu cinism, dar şi cu o isteţime, ce reuşeşte să iasa în evidenţă deasupra lucrurilor. În serialul Veep, Julia Louis-Dreyfus joacă rolul fostei senatoare Selina Meyer, care acceptă postul de vicepreşedinte şi apoi, aproape imediat, va regreta asta: este lipsită de orice putere efectivă, şi este constrânsă ba de Senat, ba de Congres, ba de preşedinte, care îi deleagă toate sarcinile cu adevărat neplăcute.

Louis-Dreyfus a descoperit, poate, cel mai bun rol al său post-Seinfeld şi îl abordează cu o adevărată fervoare - înjurături, ambiţie abia acoperită de a deveni preşedinte, compromisuri nefericite cu ceilalţi politicieni, un dispreţ de-a dreptul delicios faţă de cetăţeanul de rând - toate acestea la un loc alcătuiesc cu siguranţă un efort încununat pe drept cu Premiul Emmy.

Film Cealaltă femeie

miercuri, 24 septembrie, 22.00, ProCinema

Bazat pe romanul omonim al autoarei Ayelet Waldman, filmul urmăreşte o tânără avocată (Natalie Portman) pe nume Emilia Greenleaf, care se îndrăgosteşte la locul de muncă de seniorul partener Jack Woolf şi îl determină pe acesta să divorţeze de soţia lui. Filmul este preponderent despre relaţia pe care Emilia o dezvoltă cu fiul vitreg. Reticenţa unuia faţă de celalalt se topeşte încet-încet, iar la final, nu numai că reuşesc să se accepte unul pe altul, ci învaţă şi o lecţie esentială: cea a importanţei familiei. Un film care ne solicită sensibilitatea, bine realizat.

Serial Cold Case

vineri, 20.00, Diva Universal

Cazuri vechi, nerezolvate, sunt aduse la lumină de echipa condusă de Kathryn Morris (Lilly Rush). Suspans, acţiune, serialul a fost catalogat ca „inteligent” de căter publicaţia Wall Street Journal şi „Perfect”, de către Chicago Tribune.

Riddick

sâmbătă, 20.30, Pro TV

Să-l vedem pe Vin Diesel cum devine o maşină de ucis în faţa căreia oamenii şi monştrii nu au practic nicio şansă, în acest action SF distopic, interzis sub 18 ani. Riddick este cel mai recent capitol al seriei fenomen începute în 2000 de „Pitch Black” și continuate cu succes în 2004 de blockbusterul „The Chronicles of Riddick”. Vin Diesel revine în pielea antieroului său preferat, un condamnat evadat, căruia îi vrea capul orice vânător de recompense din galaxie. Diesel apare în film alături de actori de acelaşi calibru, precum Dave Bautista şi Karl Urban.

Atenţie, Pitch Black (2000) este difuzat luni, 22 septembrie, de Paramount Channel, de la ora 22.40!

Dredd: Ultima judecată

duminică, 22.30, Pro TV

Un action SF extrem de dur, poate fi fondul vizual al unei seri petrecute „cu băieţii” în faţa micului ecran. Diluvii de sânge, detalii naturaliste şi, în genere, spectacol vizual foarte ambiţios. Acţiunea e plasată într-un viitor îndepărtat. Teritoriul Americii din viitor este un deşert nesfârşit. Pe Coasta de Est, începând din Boston şi pânâ în Washington DC se întinde Mega City One, o metropolă imensă, dominată de violenţă, unde locuiesc peste 400 de milioane de oameni, într-o teamă perpetuă, dar şi sub influenţa letalului drog Slo Mo.

Singurii care încearcă să facă ordine în acest haos urban sunt cei supranumiţi Judecătorii.. Dredd (Karl Urban) e cel mai bun dintre ei. Directorul de imagine Anthony Dod Mantle reuşeşte să creeze o atmosferă realmente apăsătoare şi paranoică, se joacă inteligent cu irealul în secvenţele plasate sub efectul drogului Slo Mo.

Atenţie, Judge Dredd (1995) - cu Sylvester Stallone - este difuzat pe Cool TV: luni, 22 septembrie, de la ora 22.10!

Exploreaza subiecte similare:

Scary Movie 2, Doubt, Veep, Love and Other Impossible Pursuits, Cold Case, Dredd, Pitch Black, Judge Dredd, Sylvester Stallone, Vin Diesel, Anna Faris, Kathleen Robertson, Chris Elliott, Julia Louis-Dreyfus, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams, Meryl Streep, Natalie Portman, Karl Urban, Anthony Dod Mantle, Riddick

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells