Recomandări TV: Filme şi seriale între 6 şi 14 septembrie

de Gloria Sauciuc în 6 Sep 2014
Iată o selecţie din oferta de filme şi seriale ale micului ecran. Nu ezitaţi să consultaţi Programul TV pentru oferta completă, ori secţiunile „Filme la TV” sau „Seriale la TV” de pe Cinemagia

Sâmbătă

Film de acţiune

Pumni de oţel”, Antena 1 (6 septembrie, ora 20.30)

Charlie (Hugh Jackman) este un fost boxer care, după ce boxul cu pugilişti umani devine depăşit, şi este înlocuit cu cel, mult mai dur, cu roboţi, intră în circuitul de meciuri trăind de pe o zi pe alta cu roboţi vechi şi adesea învinşi. Problemele lui devin şi mai mari când trebuie să aibă grijă de fiul său Max (Dakota Goyo), un puşti foarte înfipt care va reuşi să-i dea viaţa peste cap. După câteva peripeţii în underground-ul luptelor ilegale, cei doi vor reuşi să iasă la suprafaţă cu ajutorul improbabil al unui robot de generaţie veche.

Duminică

Western

Cum a fost cucerit vestul”, TCM (7 septembrie, ora 19.05)

Istoria expansiunii in teritoriile de Vest ale SUA, prin povestea familiei Prescott. Cu Gregory Peck şi Henry Fonda. 

Luni

Film de autor

Trei culori: Albastru”, FilmCafe  (8 septembrie, 23.05)

„Albastru” este prima parte a unei trilogii pentru care Krzysztof Kieslowski s-a inspirat din deviza naţională a Franţei - „Libertate, egalitate, fraternitate”, iar tema sa – libertatea – se manifestă în tentativa eroinei principale de a lua viaţa de la capăt, eliberată de constrângeri, de suferinţă şi de iubire.

Marţi

Serial

Terra Nova”, ProTV (9 septembrie, ora 23.05)

 Anul 2149, un timp în care toată viața de pe Pământ este amenințată cu extincția. Într-un efort disperat pentru a salva rasa umană, oamenii de știință au inventat un portal care permite călătoria în timp către Pământul preistoric, cu 85 de milioane de ani în urmă. Membrii familiei Shannon - tatăl Jim, soția sa Elisabeth, și cei trei copii ai lor: Josh, Maddy și Zoe - se alătură celui de-al zecelea pelerinaj al coloniștilor către Terra Nova, prima colonie umană creată de cealaltă parte a porții temporale.

În curând, însă, coloniștii descoperă că așezământul a fost construit chiar pe teritoriul unui grup de dinozauri carnivori, care pot distruge această nouă lume chiar înainte de a fi clădită. Dar, probabil chiar mai amenințător decât ceea ce se află în afara gardurilor de protecție, este faptul că ceva sinistru s-ar putea întâmpla chiar în interiorul coloniei, deoarece nu toți membrii acestei misiuni au aceleași intenții bune de a salva omenirea.   

Miercuri

Film biografic

Behind the Candelabra”, HBO Comedy (10 septembrie, ora 22.55)

O cronică a relaţiei între faimosul pianist american Liberace (Michael Douglas) şi mult mai tânărul său iubit Scott Thorson (Matt Damon), inspirat de romanul autobiografic al lui Thorson, publicat în 1988.

Joi

Dramă

My Little Princess”,  TV 5  (11 septembrie, 22:00)

My Little Princess este filmul biografic în regia Evei Ionesco, cea care la 11 ani devenea cel mai tânăr model care a apărut vreodată în Playboy, într-un pictorial nud. Pozele erotice făcute de Irina Ionesco fiicei sale au fost sursă de controverse din primul moment în care au fost publicate, în anii '70, şi până azi - când regizoarea se află în proces cu mama ei, pentru recuperarea pozelor. Se spun foarte multe replici în limba română, inclusiv de către actriţa franceză Isabelle Huppert, în rolul fotografei.

Vineri

Acţiune

Legiunea”,  Pro TV (12 septembrie, ora 20.30)

În filmul Legiunea, un restaurant prăfuit din Mojave Desert devine punctul zero al luptei finale pentru salvarea Pământului, o viziune originală şi terifiantă asupra Apocalipsei,  realizată de regizorul Scott Stewart. În timp ce omenirea este distrusă, un mic grup de oameni, aflaţi în pustiu, încearcă cu disperare să se apere — cu ajutorul unui străin misterios şi puternic (Paul Bettany).

Sâmbătă

Film românesc

La capătul liniei”,  Kanal D (13 septembrie, ora 10:30)

Crisan şi Cicea, doi deţinuti eliberaţi din penitenciar, încearcă să se reintegreze în societate, dar aceasta se dovedeşte a fi un mediu ostil. În regia lui Dinu Tănase, cu Dan Condurache, Ioana Crăciunescu, Mircea Albulescu.

Duminică

Dramă

Hoţul de cuvinte”,  TVR 1 (14 septembrie, ora 21.10)

Rory Jansen ajunge în sfârşit la mult-râvnita recunoaştere a talentului său literar după publicarea unui roman de mare succes la public. Doar că… opera nu-i aparţine, tânărul scriitor neavând decât meritul de a fi copiat un manuscris găsit absolut din întâmplare. Pe măsură ce faima sa este în plină ascensiune, trecutul începe să-l bântuie, făcându-l să simtă gustul amar al preţului plătit pentru furtul lui. În distribuţie îi veţi regăsi pe Dennis Quaid, Jeremy Irons, Olivia Wilde, Bradley Cooper, Zoe Saldana.

 

 

 

Exploreaza subiecte similare:

Real Steel, Terra Nova, Legion, How the West Was Won, Trois couleurs: Bleu, Behind the Candelabra, My Little Princess, The Words, La capătul liniei

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xnx pe 7 septembrie 2014 11:55
Cei de la ProTV au ales foarte rau serialul Terra Nova are doar un sezon deci un serial fara continuare .
Dana04 pe 8 septembrie 2014 20:14
filme din ce in ce mai faine la tv
pe 16 ianuarie 2021 15:59
Comentariu șters

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells