Recomandări TV. Filme de neratat pe micul ecran

de Gloria Sauciuc în 30 Dec 2012
Recomandări TV. Filme de neratat pe micul ecran

Micul ecran ne oferă multe surprize plăcute în perioada 30 decembrie 2012 - 5 ianuarie 2013, iar Cinemagia a făcut o selecţie pentru toate gusturile. Noi credem că dacă începutul de an e alături de cei dragi, atunci vom fi nedespărţiţi de ei tot anul; iar filmele de la TV din această perioadă ne dau motive în plus să stăm cu mic cu mare în faţa micului ecran, în căldura căminului nostru.

Vă urăm, totodată, un An Nou cu filme excelente, alături de familie!

O selecţie a celor mai populare filme care rulează la TV în perioada 30 decembrie - 5 ianuarie 2013 se poate găsi AICI.  

Duminică, 30 decembrie

A Midsummer Night's Sex Comedy/Comedia erotică a unei nopţi de vară - MGM, ora 16

O poveste creată de unul dintre cei mai buni regizori de comedie, Woody Allen, cu frumoasa Mia Farrow (prima dată într-un film de-al lui Allen, şi de doi ani la acea dată în relaţie cu regizorul, relaţie care a durat până în 1992). o capodoperă hilara în care însuşi Allen joacă.

Barbarella (1968) - CineMAX, ora 16.10

Dacă prindeţi CineMAX, nu rataţi SF-ul din 1968 Barbarella, ce o arată pe frumoasa Jane Fonda dezbrăcându-se în imponderabilitate: e firesc, deoarece se află în spaţiul cosmic şi are un costum spaţial.

Brendan şi secretul din Kells - Cinemax 2, ora 16.35

Nominalizat la Oscar în 2010 pentru Cel mai bun film de animatie (lungmetraj), merită să fie văzut de copilul dvs. Datorită formulei grafice şi poveştii foarte emoţionante, ce îl are în centrul ei pe Brendan, un băieţel de 12 ani. Poate deveni un film memorabil pentru cei mici. Noi am urmărit filmul şi am observat un stil personal de redare grafică a personajelor şi a scenografiei, care ne-a relevat un autor în adevăratul sens al cuvântului în persoana regizorului.

Game Change/Jocul se schimbă - HBO, ora 18

Mini-serie nominalizată la Globurile de Aur 2013, de urmărit şi pentru jocul lui Julianne Moore, transformată radical - prin machiaj şi joc actoricesc - în Sarah Palin. Game Change e cea mai bună mini-serie a anului la Emmy Primetime 2012 şi premiată - de asemenea - pentru scenariu, regie, casting şi protagonistă (actriţa Julianne Moore). Filmul are în centru momentul selecţionării guvernatorului în funcţie al Alaskăi, Sarah Palin, drept colegă de campanie a senatorului John McCain (Ed Harris) în campania pentru preşedinţie a Partidului Republican din Statele Unite. Cu toată aprecierea criticilor, nici Palin nici McCain nu au dorit să vadă mini-seria Game Change. Dar l-au etichetat ca fiind fals şi lipsit de veridicitate. În timpul campaniei din 2008, alegerea de către Partidul Republican a lui Palin ca şi candidat vine odată ce primul vizat pentru funcţie, senatorul Joe Lieberman, este respins de către consilierii republicani - în frunte cu Schmidt - datorită nepopularităţii sale în faţa unui contracandidat carismatic, viitorul preşedinte Barack Obama. Dar, în scurt timp de la alegere, în film devine evident că noua candidată este ignorantă: îi lipseşte o cultură de bază şi trebuie să i se precizeze că America a luptat contra Germaniei în două războaie mondiale: comicul reiese din seriozitatea cu care Palin îşi notează acest lucru. Cu Woody Harrelson, Julianne Moore, Ed Harris.

Copie conforme (2010) - Cinemax 2, de la ora 19.15

Inclus în Competiţia Oficială a Festivalului de la Cannes din 2010, filmul a fost recompensat cu premiul pentru Cea mai bună actriţă - Juliette Binoche. Filmul ne-a impresionat pentru surprinderea unică a tribulaţiilor şi magiei iubirii. Cântăreţul de operă britanic William Shimell joacă rolul unui scriitor care călătoreşte în Italia şi o întâlneşte pe proprietara unei galerii de artă - jucate de Juliette Binoche.

Misiune: Imposibilă - Ghost Protocol - HBO, de la ora 20 (se poate vedea şi miercuri, 2 ianuarie, tot de la ora 20)

Pentru cei care au pierdut premiera în cinematografe a filmului Misiune: imposibilă din decembrie 2011, iată ocazia de a-l vedea acum pe Tom Cruise căţărându-se pe exterior, la înălţimea de 828 de metri, pentru a urca la un etaj superior al Burj Khalifa, fără să fie detectat de sistemele de securitate... Ghost Protocol s-a filmat la Los Angeles, Moscova (aici veţi fi impresionaţi de explozia spectaculoasă din Piaţa Roşie), Praga, Dubai (folosit nu numai pentru frumuseţea sa, ci şi pentru una din cele mai impresionante şi de neuitat cascadorii din filme; cu arhitectura sa originală şi futuristă, oraşul nu a fost exploatat pe verticală de niciun alt film), Mumbai şi Vancouver.

What's Eating Gilbert Grape? (1993)/Necazurile lui Gilbert Grape - Film Cafe, ora 20.45

Depp joacă alături de Leonardo DiCaprio, aflat la începutul carierei sale. Arnie (DiCaprio) este un băiat retardat. Gilbert (Depp) are grijă de el. Filmul prezintă tensiunea dintre fericirea individuală şi obligaţiile familiale.

Oraşul/The Town - Cinemax 2, ora 21

Cu un ritm alert, captivant, te poate ţine conectat cele două ore în faţa micului ecran. Nu e doar un film de acţiune, ci un film care spune ceva. Din cuvintele regizorului, Ben Affleck, care joacă şi rolul principal: “La suprafaţă, pare un film cu gangsteri, dar în fond este povestea unui individ care încearcă să iasă din acest mediu şi să-şi schimbe radical viaţa".

The Shining (1980)/Strălucirea - MGM, ora 23.10

Recomandăm revederea unui film de rederinţă la sfârşit de an. Considerat unul dintre cele mai bune thrillere ale tuturor timpurilor, ecranizarea după romanul lui Stephen King îi are în centru pe Danny, un puşti cu puteri bizare, şi pe Jack, un tată care cade pradă influenţelor malefice din hotelul Overlook, o clădire luxoasă din Munţii Stâncoşi de care a fost angajat să aibă grijă în afara sezonului turistic.

Due Date (2010)/Sorocul - HBO Comedy, de la 00:25

Un fel de Marea mahmureală, dar cu actorii Robert Downey Jr., Jamie Foxx şi acelaşi Zach Galifianakis, te va deconecta la sfârşit de an. Gaguri, tot felul de aventuri şi personaje cel puţin dubioase, plus eroi care persistă într-un melanj de prostie, ghinion, dezorientare şi isterie...

Luni, 31 decembrie

The Three Musketeers (2011) - HBO Comedy, ora 13.25

Un film gata să prelungească weekend-ul, destul de antrenant, entertaining şi impresionant vizual (Franţa medievală e reconstituită pe calculator pentru panorame cu adevărat memorabile, costumele sunt somptuoase, secvenţele fantasy captivante). Corăbii zburătoare (al căror aspect e rupt parcă dintr-un fantasy) şi coregrafii de luptă ca în seria Resident Evil (doar regizor e Paul W.S. Anderson, iar protagonistă Milla Jovovich) aduc noutate celei de-a 31-a ecranizări a romanului clasic Les Trois Mousquetaires, de Alexandre Dumas.

Edward Scissorhands/Edward Mâini-de-foarfece - PRO TV, ora 15

Edward Scissorhands este o peliculă excentrică şi obsedantă a maestrului american al fantasticului, Tim Burton, o poveste cu tente moralizatoare despre toleranţă, diversitate şi creativitate, ce merită revăzută la final de an. Edward, protagonistul, trebuie să-şi găsească locul nu numai în universul ironic şi suprarealist al micii comunităţi în care locuieşte, dar şi în lumea largă.

An American in Paris (1951) - TCM, ora 15

Unul dintre cele mai bune 100 de filme din topul Institutului American de Film, un musical, o comedie, dar mai ales o poveste de dragoste ce merită atenţia noastră. Filmul este, totodată, o scrisoare de dragoste a lui Vincente Minnelli pentru Oraşul Luminilor, ce a primit şase Oscaruri, printre care Oscarul pentru cel mai bun film.

X-Men: First Class - HBO, ora 16.50

Producţia este dinamică, are ritm şi energie, un adevărat reviriment al seriei X-Men, de văzut dacă aţi ratat filmul la cinema. Acţiunea curge antrenant, James McAvoy, viitorul Profesor X, joacă... magnetic, veţi avea parte de momente pur şi simplu spectaculoase, asta pentru că Matthew Vaughn - aflat la al patrulea film, după ce a regizat, printre altele, Stardust şi Kick-Ass - reuşeşte să povestească pur şi simplu captivant şi ştie să fac spectacol.

Invasion of the Body Snatchers (1978), TCM, ora 19.40

Da, da, da. Filmele horror reuşesc, culmea, să ne deconecteze, pe noi cei de la Cinemagia. Aşa că punem în lista de recomandări un alt clasic al genului, după The Shining. E adevărat că am scăpat de sfârşitul lumii, de vreme ce suntem gata să trecem în anul 2013, dar Invasion of the Body Snatchers ne arată o variantă a modului în care se putea produce sfârşitul lumii - invadatori care fură trupurile prin posesiune.

Scott Pilgrim împotriva tuturor - HBO, ora 20.35

Nu ştim dacă seara de 31 decembrie vă va găsi acasă, dar dacă rămâneţi în jurul micului ecran, Scott Pilgrim împotriva tuturor ar putea fi o alegere. Trebuie să fi jucat în viaţa voastră câteva jocuri vechi de pe platforma Nintendo. în concluzie, un film pentru fanii jocurilor vechi al naibii de amuzant când te prinzi joc parodiază.

Filantropica - TVR 2, ora 22

Da, un film românesc! Păcat că sunt atât de puţine programate perioada aceasta la TV.

Odiseea Spaţială 2001, TCM, ora 00.50

A schimbat radical faţa filmului SF şi nu numai. La prima vedere, au luat ochii efectele speciale cum nu se mai făcuseră niciodată - dar, dincolo de factorul vizual, Kubrick crease şi un spectacol cinematografic de mare stil, pe fondul unei poveşti SF extrem de consistente şi originale. Autorul acesteia, marele scriitor Arthur C. Clarke, a început să-şi convertească în roman scenariul imediat după începerea filmărilor, iar cartea sa rămâne la rândul ei unul dintre vârfurile de neegalat ale literaturii SF.

Marţi, 1 ianuarie

Povestea lui Despereaux - 10.05, DigiFilm

Desene animate! Dacă cei mai mici din familia dvs. au dormit în noaptea de Revelion, spuneţi-le despre acest film, şi lăsaţi-i fără teamă în faţa micului ecra cât timp vă faceţi somnul de refacere de după Revelion. Are morală, personaje ataşante şi o poveste pe cinste.

Despicable Me/Sunt un mic ticălos - HBO, 15.15

Începutul anului continuă cu un alt desen animat de avut în vedere, pe care îl puteţi urmări cu mic cu mare. Un supervillain încearcă să se impună în faţa semenilor săi prin fapte reprobabile, dar ajunge să devină eroul lor - aici un tată de copii orfani. O poveste emoţionantă.

War Horse/Calul de luptă - HBO, 16.15

"Ca structură şi intenţie, Calul de luptă se aseamănă foarte mult cu acele imnuri la adresa prieteniilor dintre oameni şi animale. Nouă ne-a amintit mai degrabă de Lassie", a scris ştefan la fişa filmului cu şase nominlizări la Oscar 2012. De văzut dacă eşti nostalgic după vremurile în care, copil fiind, iubeai aventurile flocosului Collie!

Marea Mahmureală 2 - HBO, 21.45

Ed Helms, Zach Galifianakis şi Bradley Cooper sunt cei mai trăsniţi oameni mari şi fără minte pe care îi veţi vedea pe micul ecran la început de an (asta dacă veţi evita "ştirile de la ora 5", actualităţile politice sau anumite posturi tv). Prin urmare, de ce să nu începem anul cu gaguri şi bună-dispoziţie?

Mirror Mirror - DigiFilm, ora 20.00

Cine-i cea mai frumoasă din ţară? Noi am răspunde Lily Collins, actriţa care dă viaţă imaginii pe care în copilărie ne-o făcusem despre Alba ca Zăpada. Inocentă, frumoasă, isteaţă. O poveste în care până la urmă binele învinge este revigorantă la început de an. Costumele fabuloase, scenografia ingenioasă, glumiţele uşoare dar cu efect, mica schimbare de plot dinspre final, rezolvările regizorale creative ale unor momente importante din poveste ne aduc bună dispoziţie.

Immortals (2011)/Nemuritorii 3D: Războiul Zeilor - Pro TV, 20.30

Nu vrem să trecem cu vedere spectaculosul Immortals al lui Tarsem Singh, cu viitorul Superman, actorul Henry Cavill, în rol principal - cel al lui Tezeu. Acţiune, un univers mitic făcut fabulos prin scenografie, recuzită şi costume, un film clar de urmărit.

Miral, TV1000, ora 21

Cu premiera la Festivalul de Film de la Veneţia, în 2010, Miral este un film cu un subiect asupra căruia merită să reflectaţi. Filmul acoperă 40 de ani de istorie, din 1948 până în 1993, eroina fiind jucată de Freida Pinto. Miral este spus din prisma a patru femei palestiniene. Povestea începe în Ierusalim, în 1948. Hind Husseini dă peste 55 de orfani pe stradă. îi ia acasă, îi ţine şi le dă de mâncare. În şase luni, vor ajunge la 2000 – aşa se naşte institutul Dar Al-Tifel. Miral, de 7 ani, e dusă în această tabără de tatăl ei, după moartea mamei. Crescând între zidurile instituţiei, nu cunoaşte viaţa de afară. Atunci când, la 17 ani, va preda într-o tabără de refugiaţi, va cunoaşte lupta politică şi se va îndrăgosti de un militant. însă, tot atunci, va fi sfâşiată între lupta pentru binele poporului şi valorile păcii învăţate de la Mama Hind.

Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans - Prima TV, ora 23

Original, bine lucrat, cu un Nicolas Cage într-un rol serios, e păcat să-l rataţi, dacă nu l-aţi văzut la cinema în 2009. Un artist ca Werner Herzog abordează un gen aparent atât de opus personalităţii lui: policier-ul american cu crime şi traficanţi de droguri şi-i iese exemplar!

Dă pagina ca să vezi recomandările de miercuri, joi, vineri şi sambătă!

Pagina
1 2

Imagini

Părerea ta

Spune-ţi părerea
VampiresOnly pe 30 decembrie 2012 18:33
Pe HBO sunt intotdeauna filme bune, pacat ca pe canalele strandard (fara plata) nu vezi filme prea cunoscute, cu exceptia ProTv-ului pe care poti viziona un film bunicel aproape in fiecare saptamana!
CPU pe 31 decembrie 2012 18:37
gloria iti recomand Whale rider pe TVR 1 marti la ora 10
pt restul puteti sa petrecti linistiti, fimele recomandate mai sus merita atentie doar in caz de plictiseala sau lipsa de activitate.in rest toate bune si sa ne vedem cu bine in 2013.
La multi ani !

georgel1976 pe 1 ianuarie 2013 10:58
Daca Romania a fost condusa atatia zeci de ani de comunisti, despre ce ati vrea sa faca filme, regizorii care mai sunt in Romania si mai fac si filme (apreciate mult mai mult in afara decat in tara noastra, rusine noua), despre spatiul cosmic, despre colonizarea planetei marte??? noi, nici dupa 20 de ani de la revolutie, nu stim altceva de comunism, in tot ce facem.
alex_il_fenomeno pe 13 februarie 2013 17:34
O parte le-am vazut, dar tot mai am destule....

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells