Recomandări TV. Eroi ai epocii victoriene, personaje supranaturale, îndrăgostiți iremediabil, eroi de acțiune

de Gloria Sauciuc în 3 Iul 2017
Nu ezitați să accesați Rubrica „TV” pentru oferta completă a posturilor de la noi

Ziua de luni este, așa cum v-am obișnuit, a Recomandărilor TV. Iată, așadar, o serie de filme pe care noi le vom urmări în următoarele seri ale acestei săptămâni. Desigur, oferta canalelor TV de la noi este mult mai variată în titluri și genuri. Consultați programul TV, cu secțiune speciale pentru seriale.

Horror. Victor Frankenstein
Luni, 3 iulie, ora 21.45, HBO
Filmul din 2015 este unul de acțiune, plasat în epoca victoriană, mai degrabă în stilul lui Sherlock Holmes și al filmelor polițiste despre crimele lui Jack Spintecătorul, cu destule imagini scabroase, plus ceva inspirație din benzile desenate în care eroii sunt cercetători, dar și oameni de acțiune. Dacă imaginea consacrată a lui Frankenstein era de savant nebun, geniu scelerat și în orice caz antierou, de data acesta vedem un chipeș britanic (James McAvoy) al epocii victoriene. Victor Frankenstein este un film de epocă și o incursiune minunată în Londra victoriană, aceeași Londra care i-a dat pe Dr. Jekyll și Mr. Hyde. Cu doi eroi atrăgători, iar unul dintre ei cu siguranță foarte carismatic, la fel de bun luptători pe cât sunt de buni cercetători, Victor Frankenstein lovește tangențial dilemele morale.

Acţiune. Faster: Iute ca glonțul
Marţi, 4 iulie, ora 22:00, FilmCafe
După 10 ani petrecuți în închisoare, Driver (Dwayne Johnson) nu mai are decât un scop în viață – să răzbune moartea fratelui său. În timpul unui jaf de bancă eșuat acesta a fost ucis, iar Driver a sfârșit după gratii. Acum Driver este un om liber, care și-a stabilit o listă de ținte, pornind în propria lui misiune de pedeapsă. Pe urmele lui însă se află alți doi oameni – un polițist bătrân (Billy Bob Thornton) care nu mai are decât câteva zile până la pensie și un tânăr pistolar egocentric (Oliver Jackson-Cohen), un artist al crimei, care și-a găsit în sfârșit adversarul pe măsură. Vânătorul însă va deveni la rândul său vânat. Este o cursă pentru moarte de-a lungul căreia misterul ce învăluie moartea fratelui lui se adâncește tot mai mult. Pe parcurs se dezvăluie mai multe detalii care sugerează că lista lui Driver ar putea fi incompletă.

Dramă. Blue Valentine
Miercuri, 5 iulie, ora 21:35, TV1000
Portretul unei relaţii în destrămare, surprinzând acele aproape imperceptibile mecanisme care fac o relaţie din ce în ce mai fragilă. Regizorul Derek Cianfrance jonglează între trecut şi prezent, tinereţe şi maturitate, vitalitate şi devitalizare, jucându-se cu flashback-urile. Cianfrance strecoară, de asemenea, discrete mesaje asupra fragilizării relaţiei dintre cei doi protagonişi, greu perceptibile pentru că imaginea care distrage este cea a unei familii perfecte. Pe parcurs înţelegem că - năpădiţi de amintirile tandre ale iubirii lor - Dean şi Cindy încearcă într-o noapte să-şi salveze căsnicia pe cale de a se destrăma.

Serial supranatural. Preacher
Joi, 6 iulie, ora 22, AMC
Cel de-al treilea episod din sezonul 2 al serialului rulează joi, 6 iulie. Serialul îi urmărește pe: predicatorul din West Texas, Jesse Custer (Dominic Cooper), pe iubita sa rebelă Tulip (Ruth Negga, nominalizată la premiile Oscar) și un vampir irlandez pe nume Cassidy (Joseph Gilgun) ce se află în căutarea lui Dumnezeu și sunt împinși într-o lume nebună populată de personaje din paradis, din infern și din toate lumile intermediare.
 
Horror/thriller. Buried/Îngropat de viu
Joi, 6 iulie, ora 00, PRO TV
Trezindu-se într-o beznă absolută, Paul Conroy (Ryan Reynolds), un șofer american de camion care lucrează în Irak de câțiva ani, își dă seama cu stupoare că este închis într-un sicriu de lemn, și îngropat de viu. Cu ajutorul brichetei, el studiază spațiul în care se află și realizează că viața lui se află în pericol, întrucât în curând va rămâne fără oxigen. În sicriu, Paul mai găsește un telefon mobil funcționabil, care îi permite să contacteze lumea de afară. Însă aceștia nu se dovedesc prea pricepuți în a găsi un om îngropat de viu în mijlocul deșertului irakian, așa că Paul trebuie să se bazeze pe propriile sale puteri pentru a scăpa din această situație de viața și de moarte

Comedie SF. Paul. Un extraterestru fugit de-acasă
Sâmbătă, 7 iulie, ora 23:30, Pro TV
Clive Gollings (Nick Frost) si Graeme Willy (Simon Pegg) sosesc in SUA pentru a participa la conventia Comic Con de pe Coasta de Vest. La un moment dat ajung intr-o zona faimoasa pentru aparitii a OZN-urilor si vor intalni un extraterestru, Paul, care si-a petrecut ultimii 60 de ani captiv intr-o baza militara ultrasecreta. Paul a decis sa evadeze si isi cauta nava cu care a ajuns pe Terra, iar cei doi incearca sa il ajute sa se intoarca, devenind astfel tinta unor agenti FBI, care nu concep faptul sa isi piarda subiectul experimentelor lor.

Acțiune. Transformers: Răzbunarea celor învinşi
Duminică, 9 iulie, ora 20.30, Pro TV
La doi ani după ce a salvat lumea împreună cu Autoboţii, Sam Witwicky (Shia LaBeouf) este un student ca oricare altul. Un Decepticon revine pe Pământ cu scopul de a se răzbuna. Cu Allspark distrus, Autoboţii îşi pierd speranţa de a putea reveni acasă, pe planeta Cybertron şi încep să colaboreze cu NEST, o divizie militară de elită, pentru a distruge definitiv Decepticonii. Dar chiar dacă luptă pentru pământeni, Autoboţii sunt perfect conştienţi că nu toţi oamenii sunt încântaţi de prezenţa lor pe Pământ. Atunci când autorităţile demarează o campanie agresivă pentru a alunga giganţii roboţi în spaţiu, Autobotul Optimus Prime se supune vocii majorităţii, dar le explică oamenilor pericolul la care se expun dacă planeta rămâne fără apărare. Între timp, Sam încearcă să reziste avansurilor pe care i le face Alice, o colegă de facultate. Taman atunci când credea că lucrurile încep să se aşeze, o serie de viziuni inexplicabile îl conving că bătălia dintre bine şi rău este departe de a se fi terminat. Şi are dreptate, deoarece Decepticonii au descoperit faptul că Sam este singurul om care are abilitatea de a înclina balanţa în favoarea Autoboţilor şi tocmai de aceea sunt determinaţi să-l îndepărteze odată pentru totdeauna.
 

Exploreaza subiecte similare:

Victor Frankenstein, James McAvoy, Faster, Dwayne Johnson, Oliver Jackson-Cohen, Blue Valentine, Derek Cianfrance, Billy Bob Thornton, Preacher, Ruth Negga, Joseph Gilgun, Dominic Cooper, Buried, Ryan Reynolds, Paul, Shia LaBeouf, Transformers: Revenge of the Fallen, Nick Frost, Simon Pegg

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells