Recomandări TV. De la film cu Palme d'Or, la acțiune pe Marea Neagră cu Jude Law

de Gloria Sauciuc în 29 Mai 2017
Rubricile Filme la TV și Seriale TV vă stau la dispozitie cu oferta integrală a canalelor de la noi

Ziua de luni este, așa cum v-am obișnuit, a Recomandărilor TV. Iată, așadar, o serie de filme pe care noi le vom urmări în următoarele seri ale acestei săptămâni. Desigur, oferta canalelor TV de la noi este mult mai variată în titluri și genuri. Nu ezitați să accesați Rubrica TV pentru oferta completă a posturilor de la noi.

Sous le soleil de Satan (1987)
luni,  29 mai, ora 00:29, TV5 Monde
Anul 1926. Un sat de țară, în Artois. Mouchette, de 16 ani, își ucide amantul, marchizul de Cadignan. Veridictul autorităților: sinucidere. Însă adolsecenta își mărturisește crima și păcatele abatelui Donissan, smeritul preot din parohie. Între cei doi se înfiripă o relație neobișnuită. Distribuția: Gérard Depardieu (abatele Donissan), Sandrine Bonnaire (Mouchette). Regia: Maurice Pialat. Palmares: Palme d'Or,  Cannes, 1987. Șapte nominalizări la Premiile César.

Black Sea/Marea Neagră (2014)
marți, 30 mai, or 18.10, Digi Film
Regizat de Kevin Macdonald, cu Jude Law protagonist, filmul spune povestea unui fost căpitan de submarin angrenat în căutarea unei comori aflate pe fundul Mării Negre.

Prince of Persia: The Sands of Time (2010)
miercuri, 31 mai, ora 20.30, Pro TV
Bazat pe celebrul joc video, Prințul Persiei ne poartă în antichitate, unde un prinț persan se aliază cu o prințesă dintr-un imperiu rival pentru a dejuca planurile unui rege care vrea să provoace o furtună de nisip în stare să distrugă lumea întreagă. Pentru a câștiga, prințul trebuie să învingă o serie de ființe fantastice, ajutat și de Pumnalul Timpului, o armă în stare să controleze timpul: să-i încetinească scurgerea sau să-l dea înapoi.

Khumba
joi, 1 iunie, ora 16:00, Prima TV
Micul Khumba are ghinionul să se nască doar cu jumătate din dungile negre ce fac mândria tuturor zebrelor din jur. Când în tribul său se naște ideea că seceta cumplită ce afectează întreg ținutul este provocată de dungile lui Khumba, acesta este alungat din sânul familiei. Eroul va trebui să facă echipă cu un gnu și un struț în misiunea lui al cărei scop este și să afle ce s-a întâmplat cu dungile sale, dar și să rezolve problema secetei...
    
Deep Impact/Impact nimicitor (1998)   
joi, 1 iunie, ora 20.30, Paramount Channel
Reluând în alt registru tema din Armageddon, Deep Impact porneşte de la descoperirea unui tânăr astronom, ce se transformă un an mai târziu într-o ameninţare iminentă. Cometa a cărei traiectorie se intersectează cu Pământul primeşte acronimul E.L.E. (Extinction-Level Event), iar echipajul navei Messiah este desemnat să distrugă cometa folosind arme nucleare. Explozia nu face însă decât să o rupă în două, iar impactul are încă potenţial distrugător.

Pe Pământ, oamenii caută cu disperare să fie alături de cei dragi şi speră să poată supravieţui tragediei ce se apropie. Una din bucăţile cometei ajunge pe Terra si face imense ravagii, cea de-a doua fiind încă în vizorul astronauţilor hotărâţi să facă totul pentru a o elimina şi a salva de la extincţie rasa umană. Rămânem cu ideea că dacă pericolul vine din Cer, salvarea noastră poate apărea tot de acolo, datorită unui bine calculat sacrificiu uman.

The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader (2010)
sâmbătă, ora 19.50, FilmCafe
Lucy și Edmund Pevensie se întorc în Narnia împreună cu verișorul lor, Eustace. De data această, Peter și Susan nu vor mai intra în lumea magică a Narnie, pentru că ei, după cum Aslan le-a spus, au crescut, dar vor putea să-l găsească în lumea reală pe el, pe Aslan. Cei trei, Lucy, Edmund și Eustace îl vor întâlni pe Prințul Caspian într-o călătorie dincolo de mare, la bordul navei regale, The Dawn Treader. În decursul drumului se întâlnesc cu dragoni și alte personaje fantastice, dar și cu un grup de războinici, până la ajungerea lor la marginile lumii.

Begin Again (2013)
duminică, 4 iunie, ora 21:30, TV1000
Dan Mulligan (interpretat de Mark Ruffalo), un bărbat care lucrează în domeniul înregistrărilor muzicale se află în impas atât cu căsnicia și cariera, cât și în relația cu fiica sa. Dar în acest moment disperat al vieții sale, el aude o melodie extrem de expresivă, cântată de către Gretta (Keira Knightley), o muziciană necunoscută, care se află pe punctul de a-și abandona cariera artistică, din cauza inimii rănite și a frustrării. Ei sunt o pereche ciudată, formată într-un moment de inspirație și disperare, care devine un parteneriat muzical și apoi o adâncă prietenie, care le va schimba complet viața.

Exploreaza subiecte similare:

Sous le soleil de Satan, Black Sea, Gérard Depardieu, Sandrine Bonnaire, Maurice Pialat, Kevin Macdonald, Jude Law, Prince of Persia: The Sands of Time, Khumba, Deep Impact, The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader, Begin Again, Mark Ruffalo, Keira Knightley

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells