Recomandări TV 19 - 25 decembrie. Filme tematice, fantasy și integrala Star Trek

de Gloria Sauciuc în 19 Dec 2016
O săptămână în care găsim la TV câte ceva pe gustul fiecărui membru al familiei

Film motivațional. „Eat Pray Love
luni, 19 decembrie, ora 20.30, ProCinema
Pornind de la un set de probleme de mare generalitate, şi anume tribulaţiile femeii de vârstă medie care rămâne brusc singură - aspect sub care aminteşte inevitabil de admirabilul „An Unmarried Woman” (Paul Mazursky, 1978), povestea e a autoredescoperirii personale a lui Elizabeth Gilbert, de-a lungul periplului ei prin Roma (unde se desfată cu mâncarea specifică), India (unde începe iluminarea spirituală) şi Bali (unde găsește o nouă dragoste...) Julia Roberts, în rolul principal, acoperă întreaga paletă de stări şi trăiri ale eroinei, de la vulnerabilitate la forţă, de la cele mai chinuitoare şovăieli până la maxima siguranţă de sine.

Comedia. „Bad Santa
miercuri, 21 decembrie, ora 21.30, TV1000
Bad Santa 2 ruleazăîn cinematografele noastre , așa că iată o bună ocazie să vedem primul film, mai lăudat decât continuarea sa. Un escroc şi partenerul lui se dau drept Moş Crăciun şi un spiriduş, ca să jefuiască magazine mari, în Ajunul Crăciunului, dar au probleme când escrocul se împrieteneşte cu un copil cu probleme.

Film tematic „The Greatest Story Ever Told
miercuri, 21 decembrie, ora 15.45, AMC
O amplă frescă a vieţii lui Iisus, o „realizare ambitioasa” (Associated Press), aceasta poveste glorioasă este o reconstituire emoționantă, grandioasa, a vieții lui Iisus din Nazareth, de la nașterea în condiții umile. Actorii Max von Sydow, John Wayne, Charlton Heston, Sidney Poitier și Shelley Winters sunt de un rafinament excepțional în portretizarea la scară largă a vieții lui Iisus Hristos. Cu un buget de 20 de milioane de dolari — o sumă enormă pentru perioada respectivă — și onorat cu cinci nominalizări la Premiul Oscar în 1965, acest film are o frumusețe aparte.

Fantasy/Horror. „Snow White: A Tale of Terror
joi, 22 decembrie, miezul nopții, Antena 1
Claudia, o femeie frumoasă, egoistă, nu acceptă prezența fiicei vitrege, Lili, în viața ei. Deși nu este adevărat, Claudia e convinsă că a pierdut o sarcină din cauza lui Lili. De aceea, pune la cale uciderea fetei. Reușind să scape de urmărirea mamei vitrege, Lili este adăpostită de șapte vagabonzi.
Sigourney Weaver, Sam Neill şi Monica Keena joacă în acest horror bazat pe basmul fraţilor Grimm. Filmul este distribuit cu sloganul „S-a terminat cu povestea!”... Parerile criticilor au fost împărțite, dar filmul a fost apreciat pentru atmosfera infricoșătoare, așa cum era zugrăvită ea în basmele vechi.

Comedie/Familie. „Cum a furat Grinch Crăciunul
Sâmbătă, 24 decembrie, ora 1, Antena 1
În magicul ţinut Whoville, trăieşte Grinch, un spiridus cu o inimă cu doua marimi mai mica, care urăşte Crăciunul din tot sufletul. Enervat de festivitatile de Craciun scapate de sub control din Whoville, spiridusul conspira sa strice sarbatoarea, dar pana la urma afla ca spiritul Craciunului înseamnă mult mai mult decat niste jucarii. Cu: Jim Carey, Taylor Momsen, Jeffrey Tambor, Christine Boronski

SF. Seria de filme Star Trek
Sâmbătă și duminică, 24-25 decembrie, începând cu ora 12.55, TNT
De Crăciun TNT difuzează zece filme Star Trek într-un program special. Sărbătorește Crăciunul în stilul Star Trek!
Sâmbătă, pe 24 decembrie
12:55 - Star Trek I: Filmul (1979)
15:25 - Star Trek II: Mânia lui Khan (1982)
17:35 - Star Trek III: În căutarea lui Spock (1984)
19.40 Star Trek IV: Drumul spre casă (1986)
22:00 - Star Trek V: Ultima Frontieră (1989)

Duminică, pe 25 decembrie
13:10 - Star Trek VI: Taramul Nedescoperit (1991)
15:20 - Star Trek: Generații (1994)
17:40 - Star Trek: Primul Contact (1996)
19:55 - Star Trek: Insurecția (1998)
22.00 - Star Trek: Nemesis (2002)

Film de festival. „Christmas, Again
Duminică, 25 decembrie, ora 23, Sundance Channel
Un vânzător de brazi de Crăciun cu inima frântă se întoarce la New York încercând să uite anul care a trecut. Petrece sărbătorile într-o rulotă, muncind nopţile, până când o femeie misterioasă şi nişte clienţi plini de culoare îl salvează de la autodistrugere. Nominalizat la Locarno International Film Festival (2014) pentru premiul Leopardul de Aur în categoria „Filmmakers of the Present”, la Independent Spirit Awards 2016 și IndieLisboa (2015).

Exploreaza subiecte similare:

Eat Pray Love, Bad Santa, The Greatest Story Ever Told, Snow White: A Tale of Terror, How the Grinch Stole Christmas, Star Trek, Star Trek: The Next Generation, Star Trek: First Contact, Star Trek IV: The Voyage Home, Star Trek: The Wrath of Khan, Star Trek III: The Search for Spock, Star Trek: The Motion Picture, Christmas Again

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 19 decembrie 2016 23:11
O saptamana numai buna pentru deconectare prin filme.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells