Raisa, cu actrița Cristina Flutur (După Dealuri), este în competiția internațională de la Clermont-Ferrand

de Cinemagia în 26 Ian 2016
Competiția Internațională a Festivalului Internațional de Film de Scurtmetraj de la Clermont-Ferrand, care se află la cea de-a 38-a ediţie va avea loc în perioada 5 - 13 februarie 2016

Filmul Raisa a fost selecționat în Competiția Internațională a Festivalului Internațional de Film de Scurtmetraj de la Clermont-Ferrand, care se află la cea de-a 38-a ediţie și va avea loc în perioada 5 - 13 februarie 2016. Raisa se află printre cele 79 de filme selectate pentru Competiția Internațională din cele aproape 8000 de filme înscrise la festival. Scurtmetrajul va avea opt proiecții în cadrul evenimentului, dintre care două sunt programate în sala Cocteau, cea mai mare sală a festivalului, cu o capacitate de 1400 locuri. Prima proiecție a filmului va fi pe 6 februarie, de la ora 17, la Capitole 1.

Festivalul Internațional de Film de Scurtmetraj de la Clermont-Ferrand este cel mai mare eveniment de gen şi al doilea festival din lume ca număr de spectatori (peste 100 000), după Festivalul de la Cannes.

Începand cu anul 2016, agentul internațional de vânzări al filmului este Premium Films (www.premium-films.com), companie specializată în achiziția și distribuția de filme de lung și scurtmetraj, reprezentată de Jean-Charles Mille. Printre titlurile din portofoliul Premium Films, se numără filme cu numeroase premii, printre care si câstigatorul Palm D’Or din 2015, si o nominalizare la Premilor Oscar din acest an la sectiunea Best Live Action Short.

Din distribuție fac parte Cristina Flutur (După dealuri) și Maria Sagaidac. Scenariul este semnat de Pavel Cuzuioc, iar Michael Schindegger este directorul de imagine.

Sinopsis:
Moldova. Într-o zi de iarnă, Raisa călătorește spre Chișinău, în speranța de a găsi ceva ce i-ar putea schimba viața.

Pagina oficială de facebook a filmului: https://www.facebook.com/RAISA-film

Scurtmetrajul de ficțiune Raisa a fost avut Premiera la Festivalul de Film din Cottbus 2015 (Germania) si a fost distins in noiembrie cu Mențiunea Specială a Juriului în cadrul Competiției Internaționale a Sleepwalkers Short Film Festival, eveniment ce face parte din Tallinn Black Nights Film Festival. In decembre filmul a fost proiectat la cea de-a zecea ediţie a MAKING WAVES, Festivalul de Film Românesc din New York.

Exploreaza subiecte similare:

Raisa, Cristina Flutur, Maria Sagaidac, După dealuri, Pavel Cuzuioc, Michael Schindegger

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells