Prometheus 2 are un nou scenarist

de Cristina Grigore în 19 Iun 2013
David Lindelof, cel care a imaginat alături de Ridley Scott povestea din primul film, este prea ocupat pentru a se ocupa şi de continuare

Pentru a dezvolta ideile sale pentru filmul numit anul trecut un prequel al lui Alien, cineastul Ridley Scott l-a adus la bord pe scenaristul lui Lost, Damon Lindelof. Acesta a ajuns să rescrie total povestea imaginată de Scott şi a dat o cu totul altă direcţie filmului.

Colaborarea dintre cei doi a născut suficiente idei şi pentru o continuare a peliculei, însă, potrivit The Wrap, Lindelof este acum prea ocupat cu alte proiecte pentru a putea face faţă lucrului la sequel, astfel încât Scott şi cei de la 20th Century Fox s-au orientat către un nume mai puţin cunoscut în industrie, Jack Paglen. Singurul titlu notabil din filmografia acestuia urmează să-şi arate atracţia la box-office. Este vorba despre Transcendence (cu Johnny Depp, Morgan Freeman şi Cillian Murphy în distribuţie), filmul de debut regizoral al lui Wally Pfister, directorul de imagine al lui The Dark Knight.

Sunt mari şanse ca în Prometheus 2 să îi revedem pe Noomi Rapace şi Michael Fassbender, deşi încănu şi-au confirmat în mod oficial participarea. Acţiunea urmează să continue firul peliculei originale şi promite călătoria spre planeta Inginerilor şi aflarea lui Dumnezeu. Filmul original, de rating R (interzis celor sub 17 ani), a avut totuşi un succes marcant, de 403 milioane de dolari încasaţi din toată lumea la un buget de producţie de 130 de milioane.  

Exploreaza subiecte similare:

ridley scott, Damon Lindelof, Alien, Lost, Transcendence, Johnny Depp, Morgan Freeman, Cillian Murphy, Wally Pfister, The Dark Knight, Prometheus 2, Noomi Rapace, Michael Fassbender

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Dacianus pe 19 iunie 2013 08:39
Orice schimbare nu poate fi decat buna. Mi s-a parut o idee incipenta excelenta, dar cu dezvoltare cvasi-ratata de scenaristi.
Bayard pe 19 iunie 2013 11:36
Bani a facut, dar filmul a dezamagit masiv pe toti banii Alien.
Bayard pe 19 iunie 2013 11:36
*fanii
agb87 pe 13 august 2013 12:16
pe mine nu m-a dezamagit Prometheus. Sigur, nu a fost de bun ca Aliens, insa a fost cu siguranta cu mult peste Alien 3, Predator 2 sau AvP2. Cat despre Ep. VII, tare imi este frica de un esec. Mai bine faceau Hexalogie despre povestea lui Revan, Malak si Bastila.
Macabru pe 19 iunie 2013 17:15
Multi au avut asteptari mari de la prima parte. Pe mine nu m-a dezamagit in totalitate, dar se putea mult mult mai bine. Foarte bine ca schimba scenaristul, sunt sperante ca partea a 2-a va fi mult mai tare.
letoscifi pe 3 august 2013 09:30
sunteti fantastici! Cand apare un sf adevarat va apucati de mai mult si de critici.Este filmul ce explica cum au aparut cei din aliens pe care sper ca l-ati vazut.Daca nu ,inseamna ca v-ati uitat degeaba la prometeus.Sper sa-i vedem pe geneticieni sa se rupa de aliens pentru a ne indeparta de horror.Este un anachronism pentru ca in alien nu se gaseste un raspuns desi creatura in sine ar fi prin rezistenta si inteligenta ei.Agresivitatea inexplicabila.Filmul este f.bun si caduce asteptare si curiozitate.Voi va gasiti de criticat fabulistilor.Numai tampiti gratuit.Un film mare ar fi trebuit sa fie al ciclului dune pe care nimeni nu l-a terminat.Voi vedeti si apreciati filme ca batman si avatar fanteziste cu imagini frumoase.Cretine.
alex_il_fenomeno pe 15 iulie 2013 15:38
Asteptam sa vedem cat de capabil este pe acest gen.
morfil pe 26 decembrie 2013 14:35
Prometheus 2 trebuie sa repare tot ce a fost distrus in 1. Este o misiune grea. Transcendence pare un SF genial, doar din trailer. Sperante ar fi ca acest nou scenarist sa salveze filmul Prometheus 2. Poate ii schimba, totusi, numele. Ar trebuie, cred, sa se rupa de primul film, ca sa nu fie tras in jos de prejudecatile celor dezamagiti. The Engineers ar fi ok. Chiar mi-ar placea. In orice caz, bine ca se fac SF-uri iarasi, dupa cativa ani de seceta in care ne risipisem sperantele ! Fie ca ne place sau nu, SF-urile marcheaza punctele prin care trebuie sa treaca omenirea. Cum facea nenea Jules Verne pe vremuri...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells