Prolificul Steve Carell

de Ştefan Dobroiu în 21 Aug 2011
Prolificul Steve Carell

Actorul devenit celebru în întreaga lume după Virgin la 40 de ani a împlinit săptămâna trecută 49 de ani şi dă semne că se pregăteşte să intre în cel mai prolific deceniu al carierei. Chiar dacă îşi ia rămas bun de la popularul serial The Office, Steve Carell nu anunţă deloc că va sta degeaba: are în pregătire nu mai puţin de 10 proiecte pentru următorii câţiva ani. Iată mai jos câteva dintre cele mai interesante noi comedii cu actorul de văzut luna viitoare în Crazy, Stupid, Love./A naibii dragoste.

Seeking a Friend for the End of the World este un road-movie apocaliptic: când un asteroid ameninţă să distrugă Terra, Dodge (Carell) este părăsit de soţie, care fuge de acasă panicată. Bărbatul îi cere atunci ajutorul vecinei sale Penny (Keira Knightley) şi porneşte spre oraşul natal pentru a o reîntâlni pe fosta iubită din liceu. Traseul celor doi eroi va fi punctat cu o mulţime de întâlniri care mai de care mai trăsnite, căci, să nu uităm, în contextul ieşit din comun, orice se poate întâmpla... Filmările la Seeking a Friend s-au terminat, dar o dată de lansare încă nu a fost stabilită.

Carell schimbă apoi generaţia de colegi în Great Hope Springs, o comedie dramatică în care apare alături de Meryl Streep şi Tommy Lee Jones. Cei doi actori vor interpreta un cuplu care, după 30 de ani de căsnicie fericită, ajung într-un impas emoţional şi-i cer ajutorul unui consilier marital (Carell) pentru a-şi da seama, de-a lungul unui weekend de terapie, dacă mai merită sau nu să rămână împreună. Având în vedere distribuţia şi potenţialul dramatic (dar şi comic), sunt ceva şanse să auzim de dramedia lui David Frankel nu doar la anul, când are loc premiera, ci şi în 2013, o dată cu nominalizările la premiile Oscar.

În acest moment Steve Carell se pregăteşte să abordeze o nouă comedie, Burt Wonderstone, în care joacă rolul titular, cel al unui showman specializat pe numere de magie în Las Vegas. Foarte popular în urmă cu ceva vreme, Burt se trezeşte detronat de un mai tânăr magician mult mai şarmant, ceea ce-l îndeamnă pe erou să facă tot ce-i stă în putere pentru a-şi regăsi dragostea pentru magie şi a reveni în top. Filmările vor începe în luna octombrie, iar o premieră este posibilă în toamna lui 2012.

Ca mulţi alţii dintre colegii săi, actorul se implică mai nou şi în producţie şi, prin intermediul companiei sale producătoare, cumpără scenarii în ale căror ecranizări are toate şansele să interpreteze rolul principal. Unul dintre astfel de proiecte este ireverenţiosul A Boyfriend for My Wife, povestea unui bărbat care vrea să divorţeze de insuportabila-i soţie şi, speriat de eventualele reacţii extreme ale acestuia, abordează problema dintr-un unghi nou: încearcă să o facă să se îndrăgostească de un alt bărbat. Filmul este remake-ul unei populare comedii argentiniene, Un novio para mi mujer/Un iubit pentru soţia mea, din 2008.

Este posibilă realizarea lui Get Smart 2, continuarea comediei de acţiune din 2008, dar mai interesant ni se pare proiectul Of All the Things, scris de scenariştii lui Horrible Bosses/Şefi de coşmar (o cronică AICI), filmul lansat săptămâna trecută în România. Steve Carell ar trebui să-l interpreteze pe Dennis Lambert, un compozitor de hituri din anii '70 şi '80, care iese din atenţie de îndată ce decide să-şi interpreteze singur creaţiile. Ani mai târziu, Dennis îşi câştigă pâinea cea de toate zilele ca agent imobiliar, dar primeşte un telefon ce-i dă viaţa peste cap: află că în Filipine albumul său a avut un succes fenomenal şi este invitat într-un turneu în arhipelag. Bineînţeles, eroul nu va ezita prea mult înainte de a accepta, ceea ce-l va arunca într-un mediu pentru care nu este deloc pregătit...

Care ţi se pare cel mai interesant proiect nou din cariera lui Steve Carell?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 21 august 2011 23:05
A Boyfriend for My Wife.
Bayard pe 21 august 2011 23:16
4,5 proiecte deja pentru el..... unii ar spune ca e de bine. Eu zic ca mai bine mai putine dar mai bune :)
kn0xville pe 22 august 2011 00:28
the office cel mai bun serial de comedie :X
alex_il_fenomeno pe 22 august 2011 19:15
actor remarcabil , mare comediant dupa Jim Carrey !
margott pe 5 noiembrie 2011 18:35
Doar in Date Night mi-a placut.
dergeo pe 19 decembrie 2011 22:44
in 5-6 ani a reusit sa faca ce multi nu au reusit intr-o cariera intreaga. in the office a absolut remarcabil.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells