Programul Zilelor Filmului Coreean: Pieta, de Kim Ki-duk, sâmbătă

15 Nov 2013
Pieta este o relatare nuanţată despre vină, sacrificiu şi ispăşire

Între 15 şi 17 noiembrie, la Sala Elvira Popescu din Bucureşti va avea loc evenimentul „Zilele Filmului Coreean”, ce include trei dintre cele mai importante filme coreene din ultimii doi ani, filme prezentate la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes şi Veneţia.

Vineri, 15 noiembrie

19:00 Deschiderea oficială - In Another Country, regia: Hong Sang-soo, Cannes 2012 – Competiţia oficială

Filmul este o colaborare inedită între regizorul coreean şi celebra actriţă franceză Isabelle Huppert, pe care o regăsim într-un triplu rol: într-o ţară care nu îi aparţine, Coreea de Sud, Anne a întâlnit, întâlneşte şi va întâlni pe o plajă turistică, obișnuiții locului, care o vor face să trăiască de fiecare dată o experienţă diferită, dar din ce în ce mai aproape de răspunsul spiritual pe care toate cele trei personaje interpretate de Huppert îl caută.

Sâmbătă, 16 noiembrie

19:00 Pieta, regia: Kim Ki-duk, Câştigătorul Leului de Aur la Veneţia, 2012 

Pieta este o relatare nuanţată despre vină, sacrificiu şi ispăşire. Filmul spune povestea unui bărbat care lucrează ca recuperator pentru o companie de împrumut financiar, amenințându-i brutal pe cei creditati, pentru rambursare. Reunit pe neaşteptate cu mama sa, care îl abandonase la naştere, cruzimea protagonistului „cedează” în faţa afecţiunii materne şi acesta renunţă la slujbă. Totuşi, faptele sale violente nu rămân fără consecinţe: în mijlocul momentelor de apropiere şi fericire cu mama, aceasta este răpită.

Duminică, 17 noiembrie

18:00 The Weight, regia: Jeon Kyu-hwan, Câştigătorul Queer Lion la Veneţia, 2012 

Anesteziant prin subiect şi realizare, câştigătorul Premiului Queer Lion este realizat de Jeon Kyu-hwan, unul dintre regizorii coreeni ce promit să influenţeze cinematografia asiatică şi îl are ca protagonist pe Jung, antrepenor de pompe funebre, dependent de medicamente şi pasionat de meseria sa. Îngrijirea cadavrelor înaintea ritualilor funerare este un lucru nobil şi frumos pentru Jung: el este ultima persoană în viaţă care are grijă în linişte de cei morţi. Pentru Jung, viaţa la morgă devine un amalgam de evenimente la graniţa dintre realitate şi fantezie. Vizionarea este interzisă adolescenţilor sub 16 ani.

Biletele sunt disponibile la casieria cinematografului Elvira Popescu. Preţul unui bilet este de 10 lei, iar pentru elevi şi studenţi 5 lei.

Zilele Filmului Coreean vor avea loc la Bucureşti în perioada 15-17 noiembrie, la Cinema Elvira Popescu. Evenimentul este organizat la Bucureşti de Ambasada Coreei în România, în colaborare cu Centrul Cultural Coreean Budapesta, cu sprijinul Samsung şi Daewoo Mangalia Heavy Industries.

Exploreaza subiecte similare:

Pieta, In Another Country

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 16 ianuarie 2014 13:04
Cred ca printre acestea se pot gasi numeroase pelicule surprinzatoare.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells