Primele zile din 2017: iată ce vedem la cinema

de Ştefan Dobroiu în 1 Ian 2017
The Great Wall conduce plutonul premierelor

Este prima zi a lui 2017, iar Cinemagia îţi urează un an cât mai bun şi nu doar din punct de vedere cinematografic. Ştim că mersul la cinema este una dintre distracţiile favorite ale românilor în primele zile ale anului, aşa că iată o trecere în revistă a premierelor ce pot fi văzute acum pe ecrane.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Marele zid/The Great Wall
Când încheiem anul cu un blockbuster cu Matt Damon în rolul principal, lucrurile nu pot sta foarte rau. Lansat pe 30 decembrie, Marele zid se inspiră dintr-o legendă chineză care spune că la fiecare 60 de ani monştrii atacă China, motiv pentru care a fost construit în vechime celebrul Mare zid. Blockbusterul americano-chinez a avut un buget de 135 de milioane de dolari şi este regizat de unul dintre cei mai sensibili şi premiaţi regizori asiatici, Zhang Yimou. Acţiunea are loc în Evul Mediu, iar Matt Damon îl interpretează pe William Garin, un european ale cărui cunoştinţe despre arta războiului vor atârna greu în lupta dintre impresionantele forţe armate ale Chinei şi aparent invincibilii monştri. Filmul compensează reţeta hollywoodiană convenţională cu aspectul impresionant.

Cronica noastră, aici.

De ce el?/Why Him?
Acum câteva zile am trecut în revistă zeci de comedii aşteptate pe ecrane în 2017, dar prima comedie văzută anul acesta ar putea fi De ce el?, o răfuială între James Franco şi Bryan Cranston evident inspirată de seria Un socru de coşmar. Fiecare tată are dreptul să îl accepte sau nu pe noul iubit al fiicei sale, iar aceasta se va dovedi o imensă provocare pentru rigidul, dar afectuosul Ned (Cranston), căci nu poate să-l suporte pe Laird (Franco), exuberantul, dezinhibatul şi extrem de bogatul iubit al fiicei sale. Hotărât să îl convingă pe Ned că e ginerele perfect, Laird îşi va folosi resursele inepuizabile, provocând prăpăd în jur şi subminând fiecare argument al posibilului viitor socru.

Ozzy - Marea Evadare
O animaţie destinată celor mai mici dintre copii, Ozzy ni-l arată pe căţelul titular înfruntând o teribilă experienţă: când familia sa trebuie să plece în Japonia şi îşi dă seama că patrupedul nu îi poate însoţi, Ozzy este lăsat la un aparent primitor hotel pentru câini. Doar că imediat ce familia i se îndepărtează cu maşina, eroul află adevărul: hotelul este de fapt o închisoare, iar zilele ce vor urma se vor dovedi pline cu păţanii dureroase. Ozzy îşi dă seama din prima secundă că viaţa îi e în pericol şi îşi foloseşte extraordinara inventivitate pentru a-şi organiza evadarea.

Atenţie, de miercuri va putea fi văzut pe ecrane probabil cel mai aşteptat film al primelor săptămâni din 2017: Assassin’s Creed: Codul Asasinului. Până atunci poţi încerca premiere mai vechi, precum SF-ul Passengers, cu Jennifer Lawrence şi Chris Pratt, sau muzicalul La La Land, despre care se spune că va fi "abonat" la Globurile de Aur şi la Oscaruri.

Familiile ar putea aprecia animaţia Sing/Hai să cântăm, iar grupurile de prieteni comedia Office Christmas Party/Super party la birou. Pe ecrane poate fi văzut în continuare Rogue One: O poveste Star Wars, film ce a strâns trei milioane de lei în două săptămâni de la lansare.

Poţi consulta aici programul complet al cinematografelor.

Exploreaza subiecte similare:

The Great Wall, Why Him?, Ozzy , Passengers, Office Christmas Party, La La Land

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
camaleonii pe 1 ianuarie 2017 23:49
Pe ecrane poate fi văzut în continuare Rogue One: O poveste Star Wars, film ce a strâns trei miliarde de lei în două săptămâni de la lansare.
cred ca este vorba totusi de 3 milioane de lei. 3 miliarde de lei ar insemna aproximativ 700 de milioane de euro.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells