Prima imagine cu Cezar din Dawn of the Planet of the Apes

de Cristina Grigore în 22 Iul 2013
O secvenţă video din film a fost prezentată în cadrul convenţiei Comic-Con din San Diego

Studiourile 20th Century Fox au oferit la Comic-Con o secvenţă video din producţia de acţiune SF a anului viitor, Dawn of the Planet of the Apes, din care cei de la PeliBlog.com au preluat imaginea lui Caesar, conducătorul, de acum experimentat, al maimuţelor evoluate datorită experimentului genetic scăpat de sub control la care am asistat în Rise of the Planet of the Apes.

Potrivit IGN.com, secvenţa video explică în ce stadiu ce află omenirea după ce a pierdut teren în faţa armatei de maimuţe conduse de Caesar. Aflăm că gripa Simian a decimat în patru ani rasa umană, iar puţinii supravieţuitori au petrecut apoi alţi patru luptându-se unii cu alţii, în vreme ce maimuţele au continuat să îşi adjudece fără drept de apel poziţia de specie dominantă.

Imaginile prezentate au avut ca fundal o serie de împușcături, iar personajul interpretat de Jason Clarke a fost văzut alergând prin pădure şi strigând: „Trebuie să vorbesc cu Caesar!” Camera s-a fixat apoi pe ochii unei maimuţe. Pe măsură ce cadrul s-a lărgit, s-a putut observa că acesta este era chiar Caesar, ceva mai îmbătrânit decât ultima dată când l-am văzut, „machiat” cu vopsea albă pe faţă, cu o dungă roşie pe frunte. În spatele lui, o mulţime de alte maimuţe, înarmate, gata de atac. Scena s-a oprit, iar pe ecran a apărut titlul filmului.

Matt Reeves, regizorul lui Dawn of the Planet of the Apes, a declarat că era obsedat în copilărie de filmele cu maimuţe şi chiar îşi dorea să fie una dintre ele, iar din acest punct de vedere lucrul la peliculă a fost extrem de incitant pentru el. Reeves a vorbit şi despre cât de grozav este faptul că se ştie acum cum va evolua lumea în care maimuţele sunt stăpâne – în special din filmele cu Heston – pentru că în opinia sa un astfel de film este important să se concentreze asupra personajului central, conducătorul maimuţelor, şi pe modul în care ajung acestea specia dominantă.

Exploreaza subiecte similare:

Dawn of the Planet of the Apes, Rise of the Planet of the Apes, Jason Clarke, Matt Reeves

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cristi23 pe 22 iulie 2013 20:35
mi-a placut rise of the planet of the apes..a fost surprinzator......ma astept macar la un film la fel de bun si de la acest dawn of the planet of the apes........
legolas05 pe 22 iulie 2013 20:54
Astept mult sa vad acest film,se anunta a fi mai interesant si mai bun ca cel din 2011.
vladimir84 pe 23 iulie 2013 18:26
Mai e un an(se lanseaza pe 18 iulie 2014), dar timpul trece repede si acest film merita asteptat. Va fi fenomenal, simt eu asta.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells