Prequel online la Lord of the Rings!

de Gloria Sauciuc în 18 Feb 2010
Prequel online la Lord of the Rings!

Fără să aibă un buget impresionant ca cel de care a dispus regizorul Peter Jackson, adică 200 de milioane de lire, ori opt ani timp în care să filmeze, sau măcar peisajele impresionante ale Noii Zeelande, Kate Madison a reuşit o performanţă uluitoare, anunţă Dailymail.co.uk. A scris, regizat şi produs propriul Stăpân al Inelelor, cu o acţiune anterioară filmelor deja lansate, dar inspirat tot din cărţile lui Tolkien. Costul total a fost de circa 25.000 de lire sterline - o parte infimă din costul adaptărilor pentru marele ecran ale seriei de cărţi.

Born of Hope, lung de o oră, este deja un succes: a atras pe Internet peste 500.000 de vizitatori, putând fi vizualizat gratuit. Madison, în vârstă de 31 de ani, a spus că trilogia a vrăjit-o: "Scenele de luptă şi toată gama de personaje m-au inspirat şi am vrut să fac filmul meu", afirmă autoarea.

Cu economii de 8000 de lire, ceva bani în plus şi alte 17.000 de lire adunate din donaţii (după ce a apelat la public pe YouTube), a reuşit să convingă peste 400 de actori şi membri ai echipei de filmare să lucreze gratis, ea însăşi jucând în rolul Elgarain, pădureanca. Şi peste un an, în 2008, a finalizat filmările în Anglia.

Cheia succesului a fost costul redus: filmările s-au făcut într-o pădure din Essex şi în West Stow. "Uneori eram uzi şi ne era frig, plini de noroi, întrebându-ne dacă vom avea succes. Dar acum, cu totul gata, senzaţia e minunată!" Povestea filmului porneşte de la un appendix la cărţi, scris de Tolkien, care vorbeşte despre Arathorn şi Gilraen, părinţii lui Aragorn (Viggo Mortensen).

Cristopher Dane, care-l joacă pe Arathorn, adaugă: "A fost super amuzant şi am reuşit să facem un film întreg cu banii pe care Peter Jackson i-ar fi dat doar pentru o masă pentru toată echipa, pe când filma originalul". Aici poţi urmări întregul film.

 

Imagini

Părerea ta

Spune-ţi părerea
laur pe 18 februarie 2010 18:49
Interesant, dar nu se compara cu Lord of The Rings..
Iulia pe 18 februarie 2010 19:25
Cum sa se compare cu LotR?Numai gandindu-te la buget sau la distributie nu poti face o asa comparatie...
Mi se pare inedita aceasta idee si o admir pe Kate pentru ca a luptat sa-si indeplineasca visul.Frumos gest...

Lorand pe 18 februarie 2010 21:22
Este minunat ce poate face un pic de inspiratie din om. Acest este minunat l-am vazut si pot sa spun ca este peste filmele romanesti chiar daca sa facut cu un buget mic si cu actori care au lucrat pe gratis.De ce noi romani nu putem face si noi asa ceva? In fine filmul este frumos, peisaje frumoase si da nu se compara cu trilogia LOTR.
Azazel pe 18 februarie 2010 21:26
Imi aminteste de "Xena printesa razboinica", "Hercule" s.a.m.d.. Nu am inteles niciodata de ce unii oameni se incapataneaza sa faca filme ce contin scene de lupta, daca nu dispun de un buget suficient incat produsul final sa nu fie delasator. Nu sunt impotriva filmelor cu buget redus mai ales daca sunt gandite bine, dar sunt de parere ca atat timp cat respecti ceva ce te-a "inspirat", nu te angajezi sa faci un produs care poate iesi mai prost decat originalul, mai ales daca esti constient ca nu il faci doar pentru tine si prietenii tai. In plus sunt filme care pot fi facute cu un buget redus si filme ce NU... Stapanul Inelelor prin natura povestii NU poate avea buget redus! Altfel rezultatul...se observa mai sus...
Night pe 18 februarie 2010 21:39
frumusel....
mausyo pe 18 februarie 2010 22:49
Indiferent de ce am spune, cei care au jucat in film probabil ca s-au distrat de minune. Pentru ca asta a fost singurul obiectiv, neexistand vreun profit banesc. Probabil si putina publicitate personala, sperand ca ulterior vor putea fi atrasi in alte proiecte din care sa castige ceva.
Stefan pe 18 februarie 2010 23:59
Daca nu era gratis nici cunostintele lu' kate madison asta nu s ar fi uitat la el :)))
Flo' pe 19 februarie 2010 01:51
Un pornace cand apare dupa avatar??
AkA ALeX pe 19 februarie 2010 03:42
Lord of the rings a fost un film foarte greu de facut ca sa ajunga placut de lume, asa ar fi fost lord of the rings daca nu era bine facut :)) Cei care nu sunt indulgenti vor rade de acest film
assur pe 19 februarie 2010 10:05
pt. laur - cât de limitat poti fi bă băiatule daca te apuci sa faci o astfel de comparaţie.
NasuR pe 19 februarie 2010 15:26
Da, excelent. Spun excelent pentru curajul de a incepe sa faci asa ceva si pentru efortul depus si totodata reusit de a aduna sponsori si voluntari pentru ca sa finalizeze proiectul.

Bravo !

Rostas pe 19 februarie 2010 17:44
Cica nu se compara cu Lord of the Rings, in primul rand ,cei care zic asta ,nu se gandesc la efortul care a fost depus doar fiind constransi de o limita. @Laur - daca ti-as da tie 25 de mii de dolari,tu nu ai sti nici unde sa ii arunci :)) . In primul rand ,filmul asta este o capodopera doar prin simplul fapt ca incearca sa ne readuca in lumea imaginata de J.R.R Tolkien. A trecut asa mult timp de vizionarea filmelor originale si ma bucur sa vad acest film. Nota 10 fara nici un fel de dubiu.
deynho pe 19 februarie 2010 19:49
Respect! " Cu economii de 8000 de lire, ceva bani în plus şi alte 17.000 de lire adunate din donaţii (după ce a apelat la public pe YouTube), a reuşit să convingă peste 400 de actori şi membri ai echipei de filmare să lucreze gratis, ea însăşi jucând în rolul Elgarain, pădureanca. Şi peste un an, în 2008, a finalizat filmările în Anglia."
Mucul pe 19 februarie 2010 19:56
foarte naspa...foarte foarte prost
trups pe 19 februarie 2010 20:13
cine comenteaza la un astfel de film. il invit sa faca si el ceva daca nu ori e prost ori un ratat care rade de realizarea altora.... intr-o piata asa plina a filmelor sa poti sa-l faci cunoscut. pai esti tare..tot respectul pt cei ce au contribuit la acest film
Morphy pe 19 februarie 2010 22:45
Regizorii nostri nu sunt in stare sa faca asa ceva chiar daca ar avea un buget mai mare de 25.000 de lire sterline asa ca ce-au realizat oamenii astia este ceva remarcabil. Si nu-l mai comparati cu Lord of The Rings pentru ca nu are rost. Sunt doua proiecte total diferite.
paul1ca pe 20 februarie 2010 17:04
Mi-a placut foarte foarte mult.Sunt un fan inrait LOTR,si orice productie este binevenita.Cu un buget foarte mic,dar a iesit un film foarte foarte bun.Toti fanii LOTR vor apreci acest film.
florin pe 20 februarie 2010 21:56
mie mia placut scenele sunt destul de bine jucate pe alocuri comparabile cu cele din file cu buget adevarat , sunt fan tolkien deci 10 din 10 pt asemenea proiecte si luand in calcul bugetu mai bine de atat nu cred ca se putea, miar placea sa se ecranizeze silmalirion
Vortex pe 20 februarie 2010 22:23
Kate Madison, a facut cu un buget mic, un film destul de bun.Filmul nu merita sa fie comparat cu LOTR,e de comparat cu Hercule sau Sinbad ,dar trebuie sa recunoastem ca e foarte departe(deasupra) de ceea ce pot face regizorii romani,mai ales cu bugetul asta.Infine,ma opresc in a spune despre "putreziciunile" din cinematografia romaneasca cand vine vorba de calitate,prin a spune ca filmul asta e ca o mica "gustare"(sa-i spun asa),pentru fanii LOTR,Tolkien,care sunt in asteptarea The Hobbit 1 si 2,filme care ,sa speram, ca vor fi cel putin la fel de bune ca si LOTR.
Jeton pe 21 februarie 2010 08:51
Sincer ... Admir "INCAPATANAREA" lor . DAR ... Nu poti sa faci un film adevarat cu o suma pe care o dai la Hanul Ancutei pt intreaga echipa :)) Sorry . Din primele scene se obs "NON LORD OF THE ... " Si sa vb sincer nu poti sa faci de exemplu (PAREREA MEA) Piratii din Caraibe si sa nu il vezi pe "Maestru" Jhonny sau Matrix fara Keanu . Si sunt multe de adaugat si vb ...lista continua . Parerea mea repet PAREREA MEA > BRAVO LOR dar dupa cum "MAZGALESTE" autorul care a scris articolul pt cinemagia ma asteptam la ceva macar 30% din LOTR . Dar sincer NICIODATA NU POATE SA EGALEZE ... CU SAU FARA BUGET 15 min din LOTR . Ma gandesc de multe ori ... DC UNII OAMENI INCEARCA SA "REINVIE" UNELE FILME . DC? NUMAI EI STIU ... Ma gandesc cum ar arata Gladiator 2 Avatar 2 sau Titanic 2 ? Eu zic PAREREA MEA REPET PAREREA MEA .... JALNIC . Ganditiva un pic ce "ZMEURICI" :)) au luat multe filme care au fost scoase dupa ORIGINAL pt bani ... Eu zic asa BRAVO LOR > dar sa lasam LOTR deoparte si sa privim acest film k pe unul gen FILME INDIENE > Ieftin si SLAB . Vb proverbului "Dai ceazarul ce e al cezarului ..." Ms
anonim pe 21 februarie 2010 11:32
Jeton:''deci filmu care este nu are treaba cu LOTR acuma parerea mea BRAVO LOR, e bine filmul da nu prea, parerea mea.Parerea mea e ca ma cam pricep sa critic un film, bunicul meu de la ciorogarla m-a invatat,PAREREA MEA REPET PAREREA MEA, CHIAR PERSONALA.PAREREA MEA e ca filmul trebuie luat ca un film indian din ala ieftin numai ca asta e cu engleji''
..........................................................................................................................................................
Voi ce ati inteles?

a) Baiatul are mai multe personalitati de isi exprima pe rand parerile
b)Este foarte prost deci nu a citit o carte in viata lui
c)Face parte din categoria cetatenilor romani priceputi la orice
d)toate variantele de mai sus

NoxLamia pe 21 februarie 2010 12:49
Foarte frumos.E de apreciat cata munca s-a depus pentru realizarea filmului.
daniel pe 21 februarie 2010 16:07
este marfa asa
Iluvatar pe 21 februarie 2010 16:34
pt. un fan LOTR vine ca o parodie, o batjocura la munca lui J.R.R Tolkien si Peter Jackson...putea sa faca filmul mai mult in nuanta lui The Man From Earth.
Jeton pe 21 februarie 2010 19:41
Anomim ... Frate u nici macar nu stii sa scrii ROMANESTE SI MAI TE BAGI SI IN ZEAMA AIUREA ... Mor pe oamenii astia ca tine CARE SUNT FFF IMPORTANTI . CRITICI PE ALTU DAR NU TE UITI LA TINE ... IN PRIMUL RAND MAI CITESTE ODATA CE AM SCRIS ... SI NU SCRIE INEPTIILE VAZUTE DE TINE "DECI FILMUL CARE ESTE" ESTI FAN MAREAN VANGHELIE ??? =)) Si sa iti raspund la intrebarea ta (d) toate . toate variantele sunt corecte . Pun pariu k esti un mic soricel de biblioteca care isi toceste degetele pe tastatura prin mess hi5 si altele ... Stai deoparte CINEASTULE :))) OFF CE OM CRITICA PE ALTU DAR PE EL NU SE VEDE :))
anonim pe 22 februarie 2010 10:59
Jeton din nou dovedesti ca esti redus si nu are rost sa-ti mai raspund la alte posturi.Nu sunt un mic soricel de biblioteca te asigur.Si eu ''Mor pe oamenii astia ca tine care sunt foarte prosti''.Nu mai exista nicio speranta pentru tine.
legolas05 pe 5 iunie 2010 23:07
frumos....insa nu se compara cu The Lord of the Rings....este o mare fana....ca si mine

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells