Premierele săptămânii: Hercule şi Mea culpa

de Gloria Sauciuc în 25 Iul 2014
Semizei şi oameni obişnuiţi în lupta pentru izbăvire

Starul de acţiune Dwayne Johnson se costumează cu un cap de leu, pelerina din piele de leu şi o curea masivă, din 25 iulie, pentru a-l readuce la viaţă pe bine-cunoscutul fiu al lui Zeus, Hercule. Rezultatul este o poveste modernă despre figura emblematică a legendarului semizeu, care a înfrânt lei şi fiinţe ale iadului, dar care acum este un erou decăzut şi îndoit de sine, care caută izbăvirea.

Scenariştii Ryan Condal şi Evan Spiliotopoulos l-au plasat pe Hercule chiar în mijlocul unei perioade volatile, cu alianţe schimbătoare, cuceriri militare, frământări tribale şi ambiţii imperiale – o lume care avea nevoie de puteri mitice, dar pe care protagonistul nu este convins că le poate pune la dispoziţie... În adâncul sufletului, Hercule este  nesigur de moştenirea sa. Vom vedea în ce măsură Dwayne Johnson va fi convingător nu doar sub aspect fizic în rolul lui Hercule, dar şi ca personaj tragic, care - în cele din urmă - se ridică din cenuşă.  Filmul va fi proiectat în format 3D, iar la Bucureşti şi în format IMAX 3D. 

„Când îl întâlnim pe Hercule în film, el este un exilat care suferă din pricina regretelor, luptând doar pentru aur. Trebuie să-şi învingă demonii şi să-şi regăsească sufletul, pentru a deveni bărbatul pe care oamenii doresc să-l vadă”, îşi explică Dwayne Johnson personajul. Premisa este cât se poate de ofertantă...

Tot o poveste de izbăvire este şi thrillerul urban Mea culpa, cu actorii francezi Vincent Lindon şi Gilles Lellouche, ce are ca fond principal al acţiunii o cursă contra cronometru. Este un film cu  o reală încărcătură emoţională, un film de urmărire atipic, cu personaje foarte elaborate. Acţiune pură ţi emoţie. În timpul unei coride, micuţul Théo va fi, fără voia lui, martorul unei reglări de conturi mafiote. Foarte curând va fi supus unor ameninţări. Simon va face totul pentru a-şi proteja fiul şi a-i găsi pe urmăritori. Mea culpa este ultima parte a trilogiei alcătuite din filmele Pour elle şi À bout portant, ale regizorului Fred Cavayé

Exploreaza subiecte similare:

Mea culpa, Hercules

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
chrismechris pe 25 iulie 2014 16:53
'Hercules' sper sa nu dezamageasca ca si 'The Legend of Hercules'.
maria_hauca pe 27 iulie 2014 14:58
unde il pot vedea cat mai repede?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells