Premierele săptămânii 9-15 septembrie 2016

de Ştefan Dobroiu în 9 Sep 2016
Află ce-i de văzut pe marile ecrane!

După ce primul weekend al lunii ne-a oferit doar două premiere, iată că toamna, cel mai bogat anotimp cinematografic, îşi cere răspicat drepturile: cinci filme ne aşteaptă pe marile ecrane, într-o combinaţie mai mult decât fericită de genuri. Este una dintre acele săptămâni când e imposibil să prevezi ce premieră va urca pe primul loc în topul încasărilor, dar şi una în care orice amator de cinema poate găsi foarte uşor un motiv de a petrece câteva ore în faţa marelui ecran. Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Sully: Miracolul de pe râul Hudson
La cei 86 de ani ai săi, Clint Eastwood reuşeşte să revină în atenţie cu unul dintre cele mai dramatice filme văzute în ultima vreme la cinema. Inspirat de un celebru accident aviatic, în care pilotul Chesley "Sully" Sullenberger a fost nevoit să amerizeze cu un avion cu 155 de pasageri la bord pe râul Hudson din New York, filmul descrie nu doar accidentul, ci şi ce consecinţele sale. Considerat iniţial un erou, Sully va deveni protagonistul unei investigaţii elaborate în care se încleştează interesele multiplelor părţi afectate de accident. Una dintre replicile filmului descrie foarte bine modul cum viaţa se joacă uneori cu noi: "Am petrecut 40 de ani în aer, dar voi fi judecat pentru 208 secunde", spune la un moment dat eroul.

Sieranevada
Este filmul care reprezintă România la premiile Oscar de la anul şi un triumf scenaristic şi actoricesc. Şi cârtitorii care sunt de părere că regizorii români din prezent nu ştiu să scrie comedie îşi vor revizui părerea după ce vor vedea Sieranevada, o combinaţie excelentă de râs şi plâns. Cristi Puiu nu doar că transformă în aur interpretările unui excelent grup de actori, dar reuşeşte şi să spună o poveste universală despre familie, o poveste ce ar putea fi pricepută de orice om de pe glob, indiferent de locul unde s-a născut şi istoria sa personală. În centrul atenţiei este Lary (Mimi Brănescu), un medic care ajunge cu soţia sa la parastasul de 40 de zile al tatălui său. Cei doi sunt hotărâţi să petreacă maxim două ore la eveniment, dar socoteala de acasă nu le iese.

Hands of Stone/Pumni de piatră
Pasionaţii de box au auzit cu siguranţă de Roberto Durán, pugilist originar din Panama supranumit "manos de piedra" şi devenit o adevărată legendă de-a lungul carierei sale întinse de-a lungul a cinci decenii. Filmul lui Jonathan Jakubowicz se concentrează pe rivalitatea dintre Durán şi principalul său oponent, Sugar Ray Leonard, dar şi pe relaţia dintre boxeur şi antrenorul său, Ray Arcel, interpretat de un foarte serios Robert De Niro. În rolul lui Durán îl revedem pe Edgar Ramírez, starul din Carlos. Pumni de piatră a fost criticat pentru modul previzibil în care scenariul tratează povestea, dar este o reamintire eficientă a faptului că talentul şi efortul susţinut sunt o garanţie a succesului.

I.T.
Sunt multe de spus despre eficienţa cu care thriller-ul I.T. reuşeşte să-şi ţină publicul în priză, dar filmul măcar ne reatrage atenţia asupra faptului că în prezent siguranţa datelor personale este mai degrabă o convenţie decât o realitate. Afaceristul Mike Regan (Pierce Brosnan) va afla pe propria piele ce înseamnnă să ca existanţa să îţi fie invadată cu ajutorul tehnologiei. Când îl angajează pe IT-istul Ed Porter (James Frecheville din Animal Kingdom) să-i repare reţeaua din somptuoasa-i casă plină de gadget-uri, Regan se va trezi ţinta obsesiei lui Porter, care îi va afecta curând familia şi viaţa.

Ratchet and Clank/Ratchet şi Clank. Cavalerii galaxiei
Inspirată de popularul joc video al celor de la Sony, animaţia le este destinată celor mai mici dintre spectatori, care îi vor urma pe simpaticii Ratchet şi Clank pe planeta Veldin, unde eroii trebuie să salveze o întreagă galaxie de planurile unui individ diabolic. Acesta, preşedintele Drek (Paul Giamatti) dispune de o staţie spaţială în stare să distrugă, la o simplă apăsare de buton, o întreaga planetă. Din distribuţia filmului mai fac parte Sylvester Stallone şi Rosario Dawson.

Ce flm vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Ratchet and Clank, Sully, I.T., Sieranevada, Hands of Stone

Alte știri din cinema

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells