Premierele săptămânii 6-12 ianuarie 2017

de Ştefan Dobroiu în 6 Ian 2017
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta pe marile ecrane!

Este weekend-ul când tentaţia de a discuta calitatea premierelor este umbrită de întrebarea dacă românii vor înfrunta vremea neprietenoasă pentru o vizită la cinema. Cine ştie, poate că fanii unui celebru joc Ubisoft sau fanii lui Will Smith se vor îmbrăca gros şi se vor aventura spre cinematografele ţării. Noi o vom face pentru a vedea cel mai recent film al canadianului Xavier Dolan, premiat anul acesta la Cannes. Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Assassin's Creed: Codul Asasinului
Michael Fassbender este foarte bine ales în rolul lui Cal Lynch, un condamnat la pedeapsa capitală atras în extraordinarul joc al unei organizaţii de a controla întreaga lume. Salvat de organizaţie şi obligat să se conecteze la Animus, un dispozitiv revoluţionar ce permite accesarea amintirilor strămoşilor, Cal revizitează Spania anului 1492, când Aguilar (Fassbender) luptă pe viaţă şi pe moarte pentru a nu lăsa un inestimabil artefact să cadă în mâinile Inchiziţiei. Intensitatea interpretării lui Fassbender nu poate distrage atenţia de la straniul interpretării lui Marion Cotillard, iar spectaculosul secvenţelor de acţiune compensează doar în parte faptul că regizorul Justin Kurzel nu a reuşit să utilizeze cu maximă eficienţă extraordinara mitologie a jocurilor. Oricum, filmul merită văzut la cinema.

Cronica noastră, aici.

Collateral Beauty: A doua şansă
Împreună, cinci dintre actorii din distribuţia acestui film au cumulat nu mai puţin de 18 nominalizări la Oscar şi două statuete câştigate. În aceste condiţii este de-a dreptul nefericită primirea extrem de rezervată a filmului (doar 12% cronici pozitive pe rottentomatoes.com). Smith îl interpretează pe Howard, un advertiser de succes care devine extrem de retras după o tragedie. Prietenii săi vor să-l ajute, dar Howard le ignoră bunele intenţii şi-şi petrece vremea scriind scrisori Timpului, Morţii şi Dragostei. Spre imensa lui uimire, aceste scrisori vor primi un surprinzător răspuns...

Juste la fin du monde/Doar sfârșitul lumii
Născut în 1989, Xavier Dolan a debutat la 20 de ani şi în ultimii opt ani a regizat nu mai puţin de şase filme, câştigând opt premii la diverse ediţii ale festivalului de la Cannes. Juste la fin du monde, recompensat cu Marele premiu al juriului la ediţia din acest an, reuneşte câţiva dintre cei mai celebri actori francezi ai momentului: Gaspard Ulliel, Vincent Cassel, Marion Cotillard şi Léa Seydoux. Ulliel îl interpretează pe Louis, un scriitor care suferă de o boală terminală. După 12 ani de absenţă, el se întoarce în sânul familiei pentru a-şi anunţa sfârşitul iminent, ceea ce provoacă o criză de proporţii.

Crăiasa Zăpezii: Foc şi Gheaţă
După filmele din 2012 şi 2015, ruşii se reîntorc pe tărâmuri animate cu acest sequel extrem de în ton cu vremea de afară. O revedem pe Gerda, care, împreună cu prietenul ei Rollan, este lovită de vraja focului şi a gheţii, ceea ce face ca Gerda să poate îngheţa orice, în timp ce Rollan poate produce foc din degete. Doar că puterile le scapă curând de sub control, iar cei doi prieteni vor fi nevoiţi să se arunce într-o fantastică aventură pentru a readuce echilibrul în ţinutul trolilor.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Assassin's Creed, Collateral Beauty, Juste la fin du monde, The Snow Queen 3

Alte știri din cinema

Iată cum s-au filmat scenele subacvatice din filmul Aquaman

Singurul film din universul extins DC pregătit pentru premieră în 2018

Finalul Sezonului 7 din Urzeala Tronurilor nu va conține o luptă decisivă

„Beyond the Wall” are premiera pe HBO România pe 21 august. Ultimul episod va avea premiera pe 28 august

Filmul Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor, dublu premiat la Sarajevo

Premiul pentru cel mai bun actor lui Șerban Pavlu iar Premiul pentru cel mai bun regizor lui Emanuel Pârvu

Accidentul lui Tom Cruise amână filmările lui Mission: Impossible 6

Actorul are nevoie de un timp mai lung pentru recuperare, pentru că săritura ratată i-a fracturat glezna

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 7 ianuarie 2017 19:10
Craiasa zapezii.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells
Feedback