Premierele săptămânii 6-11 septembrie 2013

de Ştefan Dobroiu în 6 Sep 2013
Află ce e de văzut pe marile ecrane în acest weekend!

Cinci premiere ne atrag atenţia cu începere de vineri şi cu greu am putea găsi ofertă variată. Cu animaţie Disney, drame de Woody Allen şi Bernardo Bertolucci, parfum uruguayan şi o nouă coborâre printre demonii Hollywood-ului, iată că weekendul vine cu destule posibilităţi de petrecere a timpului liber în întunericul sălii de cinema. Mai jos recomandările Cinemagia.

Avioane/Planes
Sunt toate şansele ca familiile cu prichindei să se îndrepte spre această nouă încercare animată Disney, adusă pe marile noastre ecrane doar în versiune dublată. Aflăm povestea lui Dusty (sau Stropi, pe româneşte), un avion care şi-a petrecut viaţa stropind lanuri de cereale, dar care visează să concureze în Bătălia Aerului, o dificilă competiţie transcontinentală. Ajutat de prietenii din satul său, Stropi ajunge să intre în competiţie şi dovedeşte curând că perseverenţa, entuziasmul şi, nu în ultimul rând, o inimă curată, îi pot face pe cei mici să devină mari şi să impresioneze lumea întreagă şi chiar pe ei înşişi. Pentru adulţi filmul poate fi mult prea previzibil, dar compensează cu imagini spectaculoase (o survolare a Taj Mahalului, de exemplu).

Instrumente mortale: Oraşul oaselor
Cu batalioane de copii la Avioane, adolescenţii se pot concentra pe Oraşul oaselor, prima ecranizare după o serie de romane ce probabil le este deja cunoscută, Instrumente mortale de Cassandra Clare. Cărţile s-au bucurat de succes şi, deşi criticii de film nu au fost deloc entuziasmaţi de calitatea ecranizării, până la urmă nu putem ignora faptul că în general ei nu se află în publicul ţintă. În rolul principal, cel al adolescentei Clary, care descoperă că istoria familiei ei e puţin mai complicată decât credea, este interpretat de tot mai cunoscuta Lily Collins (Oglindă, oglinjoară). Alături de ea, Jamie Campbell Bower, devenit celebru după scurtele sale apariţii din filmele Twilight.

Blue Jasmine
Să trecem la filmele serioase. Deja se discută că drama i-ar putea aduce lui Woody Allen a 16-a nominalizare la Oscarul pentru Cel mai bun scenariu, consolidându-i poziţia de cel mai nominalizat scenarist din istoria premiilor (a câştigat deja de trei ori, pentru Annie Hall, Hannah and Her Sisters şi Midnight in Paris). De asemenea, Cate Blanchett cu interpretarea rolului titular are şanse la a treia nominalizare la Cea mai bună actriţă în rol principal. Viaţa popularei şi înstăritei Jasmine este dată peste cap când ea şi soţul ei pierd toţi banii, iar Jasmine vine la San Francisco pentru a se recupera la sora ei (Sally Hawkins), cu care nu prea s-a chinuit să ţină legătura în timpul anilor de huzur. Filmul explorează rapiditatea cu care un stil de viaţă se/te poate distruge...

Eu şi tu/Io e te
La exact 25 de ani de la filmul care l-a făcut celebru în întreaga lume, The Last Emperor, Bertolucci (aflat acum în chinurile jurizării festivalului de la Veneţia) revine cu Eu şi tu, inclus în competiţia festivalului de la Cannes anul trecut. Ecranizarea romanului lui Niccolo Ammaniti îl are în centru pe Lorenzo (Jacopo Olmo Antinori), un băiat de 14 ani care se ascunde în subsolul casei părinţilor (după ce le-a spus acestora că a plecat la schi), descoperind-o aici pe sora lui vitregă (Tea Falco), mult mai mare ca vârstă decât el şi dependentă de heroină. De-a lungul unei săptămâni de depărtare de civilizaţie cei doi vor ajunge să se cunoască mai bine.

Ploaie de vacanţă/Tanta agua
Regizat de tinerele Ana Guevara şi Leticia Jorge, Ploaie de vacanţă a putut fi deja văzut la festivalul Transilvania din acest an, unde a şi fost premiat pentru scenariu. În centrul atenţiei este Lucía, o adolescentă care ar da orice să nu petreacă o săptămână de vacanţă cu tatăl ei divorţat, Alberto. Cum un necaz nu vine niciodată singur, o furtună face ca piscina hotelului unde stau împreună cu fratele ei să fie închisă pentru siguranţă. Timida Lucía se aruncă într-o lume mai captivantă, în afara hotelului, iar întâlnirea cu Santiago, un băiat din împrejurimi, va ajunge să o schimbe o dată pentru totdeauna...

Exploreaza subiecte similare:

Planes, The Mortal Instruments: City of Bones, Blue Jasmine, Tanta agua, Io e te

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
body3DevinA pe 6 septembrie 2013 12:53
Dupa Cars a aparut Planes, dupa Planes ce apare? Ships? Instrumente mortale: Oraşul oaselor pare interesant, in rest nimic.
aavramescu23 pe 6 septembrie 2013 13:18
City of bones mi se pare cea mai tare premiera. Planes poate pt cei mici. Il vad cand apare pe BD3D.
alex_il_fenomeno pe 6 septembrie 2013 15:12
In privinta lui Planes am fost putin sceptic, dar il voi incerca. Pentru mine cap de afis ar fi Mortal Instruments: City of Bones.
Tyson_Kyd pe 6 septembrie 2013 18:32
Articolul este foarte bun, ca si restul de altfel, dar daca tot punem posterele unor filme si in dreapta lor cate un sinopsis, totusi sa fie bine puse .
vladimir84 pe 6 septembrie 2013 19:20
Instrumente mortale: Oraşul oaselor, desi nu sunt chiar atat de sigur nici de acesta.
legiune pe 6 septembrie 2013 21:56
Nimic de pentru care sa mergi la cinema.
Musa.del.Arte pe 7 septembrie 2013 13:19
Tanta agua
inexistentus pe 8 septembrie 2013 08:29
SUSTINEM EUTANASIEREA CAINILOR FARA STAPAN !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells