Premierele săptămânii 4-10.01.2013

de Ştefan Dobroiu în 4 Ian 2013
Premierele săptămânii 4-10.01.2013

Este primul weekend al noului an şi avem ocazia unor reîntâlniri interesante. Cu două premiere şi două avanpremiere în program, sunt mari şanse să nu-ţi fie greu să alegi cum ţi-ai putea petrece câteva ore în întunericul sălii de cinema. Citeşte mai jos recomandările noastre şi consultă programul cinematografelor ca să ştii când să te vezi la un film cu prietenii.

The Impossible/Paradisul spulberat
Se spune că Naomi Watts are în buzunar o nominalizare la premiile Oscar pentru rolul ei din Paradisul spulberat, dramă a lui Juan Antonio Bayona inspirată de aventurile extreme ale unui cuplu spaniol prins de tsunami-ul care a pustiit litoralul Oceanului Indian în dimineaţa zilei de 26 decembrie 2004. Din raţiuni „globalizatoare” naţionalitatea cuplului a fost schimbată, aşa că în The Impossible o să-i vezi pe Maria (Watts), Henry (Ewan McGregor) şi cei trei copii ai lor separaţi de valurile ucigătoare pornind în aventura vieţii pentru a se reuni. Aşa cum era poate de aşteptat, filmul a avut un imens succes în Spania, încasând peste 20 de milioane de dolari în primele două weekenduri de prezenţă în programul cinematografelor locale.

Parental Guidance/Părinţi vs bunici
Dacă ţi-era dor de Billy Crystal, văzut doar în Muppets anul trecut, cu siguranţă o să vrei să mergi la comedia despre conflictul dintre generaţii Parental Guidance. Filmul prilejuieşte o reîntâlnire şi cu energica Bette Midler, cei doi actori fiind Artie şi Diane, un cuplu de vârsta a treia care ajunge să aibă grijă de şturlubaticii lor nepoţi. Cronicile nu sunt foarte bune, dar câteva trimiteri la seria de succes Un socru de coşmar pot recomanda filmul pentru o vizionare în grup cât mai mare, în speranţa că glumele cele mai bune nu şi-au făcut toate apariţia în trailer! În Parental Guidance o poţi vedea şi pe Marisa Tomei, pe vremuri una dintre actriţele noastre preferata, astăzi distribuită din ce în ce mai rar pe marele ecran.

This Is 40/Aşa-i la 40 de ani!
De astăzi poţi vedea pe marile ecrane, în regim de avanpremieră, şi noua comedie a lui Judd Apatow, spin off al mega-succesului Un pic însărcinată. O să-i vezi pe Pete (Paul Rudd) şi Debbie (Leslie Mann) înfruntând pragul vârstei de mijloc, stresul celei de-a patruzecea aniversări fiind amplificat de năzbâtiile fiicelor lor Sadie şi Charlotte. Dacă eşti fanul comediilor lui Apatow, bucură-te: cu o durată de 135 de minute This Is 40 este una dintre cele mai lungi comedii realizate în ultima vreme, aceasta fiind şi principalul reproş adus de criticii care au lăudat în acelaşi timp interpretările lui Rudd şi Mann, dar şi relevanţa comentariilor scenariului la adresa unui prag dificil. Noi nu am văzut încă filmul, dar cu siguranţă nu o să aşteptăm vizionarea de presă!

Cirque du Soleil: Departe, în alte lumi
Legendara trupă canadiană Cirque du Soleil promovează adesea preţuri prohibitive la aşteptatele ei turnee mondiale, aşa că ar fi o idee să-o vezi în acţiune în acest film produs de James Cameron şi proiectat în avanpremieră încă din 1 ianuarie. Cu un fir narativ subţire de nici măcar nu-l vezi cu ochiul liber (o spectatoare la circ se îndrăgosteşte - la prima vedere, desigur - de un acrobat şi, când acesta cade de pe trapez, iar ea aleargă să-l salveze, se scufundă într-o lume de vis, în continuă schimbare), dar ai ocazia să vezi fragmante din şapte spectacole ale companiei. La sfârşit vei lăuda 3D-ul, costumele şi scenografia elaborate, dar nu şi dublajul asurzitor (partea bună este că replicile vorbite sunt foarte puţine) şi schematismul acestor aventuri de „departe, în alte lumi”. Ca experienţă merită încercat.

Tu la ce film te duci în weekend?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Razvan600 pe 4 ianuarie 2013 15:36
The Impossible
rizea.alex70 pe 5 ianuarie 2013 19:41
The Impossible si Cirque du Soleil: Departe, în alte lumi mi se par cele mai interesante filme ale saptamanii.
cosmin_kedii pe 16 ianuarie 2013 14:20
The Impossible cel mai important după părerea mea
alex_il_fenomeno pe 14 februarie 2013 12:42
This is 40 vreau sa il vad de ceva vreme.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells