Premierele săptămânii 4-10 noiembrie 2016

de Ştefan Dobroiu în 4 Nov 2016
Află ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend!

Cinematografele au parte de doar trei premiere în acest weekend, dar fiecare dintre aceste filme de genuri foarte diferite au fost întâmpinate cu entuziasm de critici şi public, prin urmare ne putem aştepta la o medie a calităţii mai mare decât în alte săptămâni. Nu ne-am mira nici dacă în următoarele zile vei simţi nevoia să mergi la cinema de cel puţin două ori. Iată mai jos recomandările noastre.

Această săptămână ne mai oferă Zilele filmului german, eveniment găzduit de Cinemateca Eforie, dar şi Festivalul Filmului Francez, găzduit de sala Elvira Popescu. Avem ocazia să ne punem la curent cu cele mai noi succese din cele două ţări extrem de puternice pe harta cinema-ului mondial.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Doctor Strange
Un melanj de umor şi efecte speciale de ţinut minte. Interpretat excelent de Benedict Cumberbatch, supereroul deschide larg poarta subiectelor supranaturale din universul cinematografic Marvel, iar regizorul Scott Derrickson duce la un alt nivel efectele speciale inspirate de blockbustere precum Inception şi filmele Matrix. Povestea chirurgului genial care se reinventează după ce consecinţele unui accident îl împiedică să mai opereze nu este foarte originală, dar compensează din plin cu ritm, energie şi câteva dintre cele mai reuşite glume Marvel. Dar poate cel mai interesant detaliu la acest film este modul cum un personaj aparent arogant şi antipatic reuşeşte să dea o lecţie ataşantă despre cum nu trebuie să ne oprim niciodată din drum.

Cronica noastră, aici.

Hacksaw Ridge/Fără armă în linia întâi
Întâmpinat cu ovaţii la premiera mondială de la festivalul de la Veneţia, revenirea lui Mel Gibson la regie spune una dintre poveştile fantastice din Al Doilea Război Mondial. Mulţi producători s-au bătut ca să-l convingă pe Desmond T. Doss să le acorde drepturile de ecranizare ale experienţelor sale remarcabile de pe frontul japonez, când a refuzat să poarte armă deşi se afla în linia întâi. Interpretat de Andrew Garfield (aşteptat şi în Silence al lui Martin Scorsese), Doss avea să fie autorul unor fapte de vitejie pentru care a fost recompensat cu o medalie de onoare de către preşedintele american Harry Truman. La zece ani după Apocalypto, Hacksaw Ridge reprezintă o schimbare de direcţie pentru Gibson, până acum un fan declarat al violenţei explicite pe ecran: noul său film este o invitaţie la pacifism.

Trolls/Trolii
Este fără îndoială cea mai colorată premieră a săptămânii şi una care ar putea să-i distreze pe toţi membrii familiei. Lăudat pentru coloana sonoră şi cântecele interpretate de Justin Timberlake şi Anna Kendrick, care interpretează şi rolurile principale, Trolls ne poartă în voiosul regat al trolilor, ameninţat de uriaşii Bergen. Pentru că îngurgitarea unui trol le provoacă un moment de fericire, uriaşii sunt disperaţi să captureze veselele creaturi şi chiar reuşesc să o facă. Dar cu prinţesa trolilor, Poppy, (Kendrick) nu te pui, iar ea se va arunca într-o extraordinară aventură pentru a-şi salva semenii de la un destin sumbru.

Cronica noastră, aici.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Doctor Strange, Hacksaw Ridge, Trolls

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Părerea ta

Spune-ţi părerea
chrismechris pe 6 noiembrie 2016 10:56
Dr. Strange e pe lista. Iar Hacksaw Ridge, cel mai probabil, voi astepta sa apara la TV.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells