Premierele săptămânii 4-10 martie 2016

de Ştefan Dobroiu în 4 Mar 2016
Află ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend!

Cinci filme ne aşteaptă săptămâna aceasta pe marile ecrane, iar distracţia pare să fie cuvântul-cheie. Nu lipsesc filmul european şi documentarul. Iată mai jos recomandările noastre.

Iată şi o trecere în revistă a tuturor celor 19 premiere din martie.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Zootropolis
O ocazie de a merge la cinema alături de întreaga familie, Zootropolis are un mesaj pozitiv (cu perseverenţă poţi deveni orice), replici amuzante şi câteva elemente de film-noir pe care rar le vezi într-o animaţie. Într-o lume în care animalele trăiesc într-o societate similară cu a noastră, iepuroaica Judy visează să devină prima poliţistă de mici dimensiuni din Zootropolis, meserie rezervată până atunci giganţilor hipopotami, rinoceri şi elefanţi. Dar ce te faci când, după ce termină şcoala de poliţie cu note maxime, Judy primeşte cea mai anostă sarcină: amenzi de circulaţie. Dispariţia unei vidre va deveni ocazia ca Judy să dovedească ceva ce ar trebui să ştim cu toţii: perseverenţa, ingeniozitatea şi inteligenţa sunt mult mai importante decât dimensiunile.

Cronica noastră, aici.

Miracolul din Tekir
După ce au colaborat la Ryna, regizoarea Ruxandra Zenide şi actriţa Dorotheea Petre apar din nou împreună pe afişul acestei coproducţii România-Elveţia lansate în selecţia festivalului de la Zurich. Petre este Mara, o tânără vindecătoare dintr-un sat din Delta Dunării. Cu ajutorul nămolului de la un ghiol din zonă, Mara vindecă sătenii, dar viaţa ei se schimbă din temelii când rămâne însărcinată şi declară că sarcina se datorează nămolului. Acuzată de vrăjitorie, Mara va trebui să fugă, dar aventurile ei nu se vor opri aici. Din distribuţia filmului mai fac parte Bogdan Dumitrache, Elina Löwensohn şi George Piştereanu.

The Brothers Grimsby/Grimsby
După o tăcere destul de lungă (patru ani de la Dictatorul), Sacha Baron Cohen ne amuză cu umorul său ireverenţios în această comedie de acţiune. Actorul a scris şi scenariul împreună cu Phil Johnston (unul dintre scenariştii lui Zootropolis!) şi interpretează unul din rolurile principale, cel al lui Nobby, un pierde-vară din orăşelul britanic Grimsby, care nu mai poate de bucurie când îşi descoperă fratele pierdut în urmă cu 28 de ani. Faptul că acesta (Mark Strong) este un eficient agent secret aflat într-o misiune de al cărei deznodământ depinde soarta a un miliard de oameni este punctul de pornire al unei aventuri demente.

Cronica noastră, aici.

A Bigger Splash: Pasiuni Periculoase
Regizorul italian Luca Guadagnino a devenit celebru cu Io sono l'amore (nominalizări la Globul de Aur şi premiul BAFTA pentru Cel mai bun film străin în 2010), iar anul trecut a revenit cu A Bigger Splash, selectat în competiţia festivalului de la Veneţia. Etichetat de Variety drept "thriller erotic", filmul spune povestea unei legende rock, Marianne (Tilda Swinton), în vacanţă pe o insulă cu partenerul ei, Paul (Matthias Schoenaerts). Vizita neaşteptată a lui Harry (Ralph Fiennes, de văzut şi în Hail, Caesar!) şi a fiicei lui, Penelope (Dakota Johnson), va distruge pacea cuplului.

Hand Gestures/Mâini. Gesturi. Artă
Documentarul lansat în selecţia festivalului de la Berlin şi proiectat apoi peste tot pe glob ne arată complicaţii paşi ai creării unei sculpturi în bronz. Regizorul Francesco Clerici explorează nu doar frumuseţea unui act artistic al cărui rezultat este una dintre cele mai durabile forme artistice, ci arată şi cum paşii de realizare sunt aceiaşi ca acum două milenii şi jumătate, unul dintre puţinele exemple de tradiţie neschimbată la care mai avem acces.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

The Miracle of Tekir, Hand Gestures, Zootopia, The Brothers Grimsby, A Bigger Splash

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells