Premierele săptămânii 4-10 decembrie 2015

de Ştefan Dobroiu în 4 Dec 2015
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta pe marile ecrane!

Într-unul din cele mai bogate weekend-uri ale anului, şase premiere ne aşteaptă în cinematografe cu începere de azi. Aventuri pe mare, o nouă incursiune în cercetările lui Frankenstein, un remake plin de staruri după un film argentinian premiat cu Oscar, un film românesc despre experienţele liceenilor din anul 1992, un horror de Crăciun şi o animaţie inspirată de una dintre cele mai iubite cărţi pentru copii, iată ce poţi vedea la cinema. Citeşte-ne mai jos recomandările.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

În inima mării/In the Heart of the Sea
Poate că nu are cele mai bine creionate personaje, dar filmul lui Ron Howard te va uimi cu o spectaculoasă confruntare dintre om şi natură, confruntare ce a inspirat romanul Moby-Dick. Când baleniera Essex pleacă din portul Nantucket în 1820, căpitanul George Pollard (Benjamin Walker) şi secundul său Owen Chase (Chris Hemsworth) visează la preţiosul ulei de balenă care le va aduce faimă şi avere. Doar că Essex întâlneşte în mijlocul Oceanului Pacific un imens caşalot alb, gata să nimicească echipajul până la ultimul membru. Howard se foloseşte de dimensiunile creaturii, dar şi de puterea valurilor şi a vântului pentru a sugera cât de fragil este omul în luptă cu natura.

Cronica noastră, aici.

Victor Frankenstein
O revizitare a celebrului personaj creat de Mary Shelley, premiera de vineri ni-i arată pe James McAvoy în rolul omului de ştiinţă şi pe Daniel Radcliffe în cel al ajutorului său, Igor. Evenimentele sunt prezentate din punctul de vedere al lui Igor, atras de obsesia lui Frankenstein de a crea viaţă. Când experienţele reuşesc, cei doi se vor trezi într-un groaznic pericol.

O cronică, aici.

Secretul/The Secret in Her Eyes
El secreto de sus ojos câştiga Oscarul pentru Cel mai bun film străin la un an de la lansarea sa în Argentina, iar entuziasmul cu care criticii americani au întâmpinat producţia sud-americană nu putea avea alt rezultat decât un remake. Pe afiş avem trei câştigători de Oscar, Nicole Kidman, Julia Roberts şi Chiwetel Ejiofor, care îi interpretează pe membrii unei eficiente echipe FBI: Ray (Ejiofor) şi Jess (Roberts) sunt investigatori, iar Claire (Kidman) este supervizorul din partea procuraturii. Lumea lor se năruie în momentul când fiica adolescentă a lui Jess este ucisă brutal. 13 ani mai târziu Ray îl caută în continuare pe ucigaş şi iată că găseşte un indiciu care l-ar putea ajuta să rezolve, în sfârşit, cazul.

Palatul pionierilor
Filmul lui Bobby Păunescu porneşte de la un moment anecdotic din România anului 1992: doi liceeni merg la doamna Geta, patroana unui bordel de apartament, şi aici au parte de prima experienţă sexuală. Informaţiile lor despre HIV şi SIDA sunt minime, iar întrebarea vag răutăcioasă a unui coleg căruia ei nu întârzie să se laude cu performanţele lor în pat îi pun pe cei cuceritori pe jar. Se transmite SIDA doar prin atingere? Vor muri în cursul zilelor următoarea? Durerea de burtă de care suferă e primul simptom? Scenariul menţine o notă amuzat-amuzantă şi trece în revistă preocupările anumitor categorii ale societăţii din România acelor vremuri.

Krampus. Spaima Crăciunului
Se apropie Sărbătorile şi a început avalanşa de filme şi melodii de Crăciun din programul televiziunilor şi al radiourilor. Marele ecran nu face excepţie, dar Krampus are o abordare mai specială, trecând în revistă aventurile extreme ale unei familii pentru care reuniunea de Crăciun nu este o mare bucurie. Reacţia lor în faţa Crăciunului atrage atenţia unui demon, printre ale cărui sarcini se numără pedepsirea celor care nu mai cred în această sărbătoare. Krampus şi aghiotanţii săi sunt realizaţi de companiile Weta Workshop şi Weta Digital, care au realizat trilogiile Stăpânul inelelor şi Hobbitul.

Micul prinţ/Le Petit Prince
Inspirată de cartea lui Antoine de Saint-Exupéry, animaţia completează mesajul atât de simplu şi eficient al Micului prinţ creând un alt context pentru aventura acestuia. În centrul atenţiei este Fetiţa (Mackenzie Foy), care descoperă cu ajutorul vecinului ei Aviatorul (Jeff Bridges) extraordinarele implicaţii ale întâlnirii acestuia cu Micul prinţ, cel venit de pe o planetă îndepărtată pentru a filozofa pentru noi despre ce este esenţial în viaţă. Este doar începutul unei aventuri care ar putea captiva atât adulţii cât şi copiii. Mai mult, filmul este realizat cu ajutorul unor combinaţii de tehnici ce îi conferă un aspect diferit de animaţiile aduse de obicei pe ecrane.

O cronică, aici.

Ce film vei vedea la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

In the Heart of the Sea, Krampus, Secret in Their Eyes, Victor Frankenstein, Palatul pionierilor B'92, The Little Prince

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Manusa pe 6 decembrie 2015 23:14
The Secret in Her Eyes si In the Heart of the Sea cred ca sunt cele mai bune filme care ruleaza acum, asa ca ma voi duce sa le vad.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells