Premierele săptămânii 28 noiembrie - 4 decembrie 2014

de Ştefan Dobroiu în 28 Nov 2014
Află ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend

Avem parte de un weekend prelungit şi de cinci premiere pe marele ecran, deci ar fi timp să vedem măcar câteva titluri din oferta interesantă a cinematografelor. Iată mai jos recomandările Cinemagia.

Poţi consulta programul proiecţiilor de pe site pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Pinguinii din Madagascar
Dintre cei doi favoriţi pentru locul întâi în topul încasărilor probabil că animaţia Pinguinii din Madagascar are cele mai mari şanse, datorită faptului că ar putea atrage toate grupele de vârstă. Pinguinii Skipper, Rico, Kowalski şi Soldat au devenit celebri încă de la prima animaţie Madagascar, iar acum iată că o aventură proprie pe marele ecran. Ei trebuie să dejoace planurile lui Dave (John Malkovich), o caracatiţă malefică gata să facă lumea întreagă la fel de urâtă ca şi ea. Este imposibil să găseşti un film mai potrivit pentru cei mici, dar nu ştim dacă şi adulţii se vor distra la fel de bine, din cauza scenariului haotic şi a aglomerării de gaguri. Oricum, de multă vreme nu am avut parte de o premieră mai ofertantă pentru întreaga familie.

Am mai povestit de film în această cronică publicată la începutul săptămânii.

Şefi de coşmar 2/Horrible Bosses 2
După ce Şefi de coşmar a devenit un hit al lui 2011, sequelul porneşte de la o premisă cât se poate de logică: sastisiţi să mai asculte de şefi, Kurt (Jason Sudeikis), Dale (Charlie Day) şi Nick (Jason Bateman) decid să-şi facă propria afacere. Tolomaci cum sunt, poate că nu au cea mai bună idee "de biznis", dar iată că şi pe asta le-o fură un investitor fără scrupule (Christopher Waltz)! Ca să rezolve problema, eroii pun la cale un fantezist plan de răpire a fiului investitorului (nimeni altul decât Chris Pine), consiliaţi de personajele interpretat de Jamie Foxx şi Kevin Spacey în primul film. Ce ne atrage pe noi mai mult la acest film? Faptul că Jennifer Aniston are o apariţie şi mai îndrăzneaţă decât în comedia din 2011, revenind plină de aplomb în rolul Juliei, dentista obsedată de sex.

Jessabelle
Horror-ul săptămânii o are în centrul atenţiei pe Sarah Snook din Sleeping Beauty al Juliei Leigh. Apreciată drept o viitoare stea a Hollywood-ului, actriţa îşi încearcă puterile cu filmul de gen în Jessabelle în care interpretează personajul titular, o fată imobilizată în scaunul cu rotile şi nevoită să lupte împotriva unui spirit malefic ce-i bântuie casa părintească din Louisiana. Realizat de echipa din spatele lăudatelor Paranormal Activity şi Insidious, Jessabelle se foloseşte de candoarea şi handicapul eroinei pentru a-i ţese în jur un fundal terifiant, ajutat din plin de efecte speciale, scenografie şi efecte sonore.

Ida
Este unul dintre cele mai premiate filme ale anului şi reprezentantul Poloniei la premiile Oscar din 2015 (specialiştii în pronosticuri spun că drama alb-negru a lui Pawel Pawlikowski are toate şansele la o nominalizare). Eroina principală, Anna (Agata Trzebuchowska), are 18 ani şi este novice la mănăstirea unde a trăit încă din copilăria ei de orfană. Anna ar vrea să se călugărească, dar pentru asta trebuie să-şi întâlnească unica rudă în viaţă, mătuşa ei Wanda (Agata Kulesza). Ce va afla de la aceasta îi va schimba viaţa o dată pentru totdeauna.

Scurt/4: Istorii de inimă neagră
Moartea, sinuciderea, fatalismul şi veştile proaste formează coloana vertebrală a acestui film omnibus compus din patru scurtmetraje reunite inspirat sub aceeaşi "pălărie" tematică. Preferatul nostru este Trece şi prin perete, scurtmetrajul lui Radu Jude despre o fetiţă (Sofia Nicolaescu) afectată de o tragedie petrecută în apartamentul vecin, dar nu ezităm să le recomandăm şi pe celelalte. Împreună, arată că vocile tânărului cinema din România sunt extrem de variate şi au un potenţial interesant.

Iată o cronică a acestui film pe care îl poţi vedea chiar de Ziua Naţională a României!

La ce film mergi în weekend?

Exploreaza subiecte similare:

The Penguins of Madagascar, Scurt/4: Istorii de inimă neagră, Horrible Bosses 2, Jessabelle, Ida

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AndreBlack pe 28 noiembrie 2014 12:08
Horrible Bosses 2 si Jessabelle sunt cele mai interesante .
chrismechris pe 29 noiembrie 2014 16:49
Horrible Bosses 2 si probabil si Pinguinii din Madagascar.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells