Premierele săptămânii 27 septembrie - 3 octombrie 2013

de Ştefan Dobroiu în 27 Sep 2013
Află ce-i de văzut pe marile ecrane din ţară în acest weekend

Cinci premiere se luptă pentru atenţia noastră în acest weekend, iar una dintre ele face parte dintr-un gen nu foarte des întâlnit pe marile ecrane. Ne referim la filmul-concert Metallica Through the Never, prezentat timp de o săptămână în format IMAX. Află din textul de mai jos recomandările Cinemagia pentru acest weekend şi consultă programul proiecţiilor pentru a vedea cum îşi face loc o vizită la cinema în planurile de weekend.

Rush
Ron Howard, cunoscut pentru modul în care face slalom printre genuri, se luptă acum cu drama sportivă, iar cronicile sunt mai mult decât laudative. Povestea a doi piloţi de Formula 1 din anii '70, James Hunt (Chris Hemsworth) şi Niki Lauda (Daniel Brühl) a căror înfruntare pe pistă şi în afara ei devine legendară, ar putea fi destinată fanilor sporturilor cu motor, dar cronicarii sunt de părere că Ron Howard depăşeşte cu aplomb contextul sportiv şi aruncă pe ecran o dramă convingătoare despre rivalitate şi ambiţie. Distribuţia este completată de Olivia Wilde şi actriţa germană de origine română Alexandra Maria Lara.

Joc riscant/Runner Runner
Înainte de apariţia în rolul lui Batman, Ben Affleck se ceartă cu legea în Joc riscant, un thriller din lumea jocurilor de noroc. În centrul atenţiei este Richie (Justin Timberlake), un student de o inteligenţă sclipitoare care se aruncă în lumea poker-ului online pentru a-şi plăti taxele şcolare. Când se consideră înşelat, îl confruntă în Costa Rica pe organizatorul jocului, Ivan Block (Affleck). Richie se lasă vrăjit de promisiunile financiare ale lui Block şi de exotica lume în care trăieşte acesta şi acceptă să lucreze pentru el, dar nu va trece mult până va ajunge să regrete decizia. Cronicile americane nu s-au grăbit să laude filmul, acesta strângând doar 24% cronici pozitive pe Rottentomatoes.

La limita de jos a cerului
Este una dintre puţinele coproducţii româno-moldovene şi vine de la un regizor cunoscut pentru scurtmetrajele sale comice. La limita de jos a cerului aduce pe ecran un talent de ţinut minte, Igor Babiac, aici în rolul lui Viorel, un traficant mărunt de droguri care încearcă să-şi îmbunătăţească viaţa în sumbrul context economic al ţării vecine. Cobileanski îmbină umorul sec şi drama socială în debutul său, prezentat deja la festivalul de la Karlovy Vary. Cinemagia nu a văzut întregul val de filme româneşti al toamnei (zece titluri lansate în doar două luni), dar La limita de jos a cerului (Corneliu Porumboiu a co-scris scenariul) are toate şansele să se claseze printre cele mai îmbucurătoare iniţiative cinematografice ale anului.

Huck Finn
O sugestie aventuroasă pentru copii şi familii, Huck Finn revizitează celebrul roman al lui Mark Twain. Ecranizat de multe ori până acum, acesta are şansa unei noi reapariţii pe marile ecrane, în regia nemţoaicei Hermine Huntgeburth. Îl ştim cu toţii pe Huck, puştiul zvăpăiat care pare a se linişti după ce descoperă, împreună cu prietenul său Tom Sawyer, o nemaipomenită comoară. Doar că Huck trebuie să o ia din nou la drum când tatăl său alcoolic revine în orăşel pentru a-i lua banii. Huck începe o lungă călătorie pe fluviul Mississippi, împărţind o plută de lemn cu negrul fugar Jim.

Metallica Through the Never
Este o premieră specială, un film-concert cu elemente de ficţiune în regia lui Nimród Antal şi cu populara trupă rock Metallica în centrul atenţiei. Antal îmbină celebre melodii ale trupei cântate în timpul unui concert spectaculos cu aventurile unui fan Metallica (Dane DeHaan), care primeşte o misiune urgentă, trebuind să găsească un obiect necesar trupei. Cronicile laudă regia şi montajul, etichetând filmul drept "electric", dar subliniază că elementele fictive nu se ridică la înălţimea restului, în ciuda unei interpretări convingătoare din partea lui DeHaan, de văzut la anul într-un rol important, cel al lui Harry Osborn, în The Amazing Spider-Man 2.

Care e cea mai interesantă premieră a săptămânii?

Exploreaza subiecte similare:

Rush, Runner Runner, La limita de jos a cerului, Metallica Through the Never, Huck Finn

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Tyson_Kyd pe 27 septembrie 2013 10:34
Eu unul as vrea sa vad Rush, Runner Runner si Metallica Through the Never .
vladimir84 pe 27 septembrie 2013 14:13
Runner Runner e de vazut la cinema.
aavramescu23 pe 28 septembrie 2013 08:17
Rush si poate Runner runner. Rush spun criticii ca e cel mai bun film cu curse de masini. Poate pasionatii curselor cu motor Rush e cel mai bun film din aceasta saptamana. Eu clar merg sa vad Rush.
DeadSea07 pe 28 septembrie 2013 19:12
Doar Rush ma tenteaza sa ma duc la cinema
alex_il_fenomeno pe 27 octombrie 2013 15:32
Toate, desi filmul Huck Finn il asteptam de foarte mult timp.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells