Premierele săptămânii 27 noiembrie - 3 decembrie 2015

de Ştefan Dobroiu în 27 Nov 2015
Află ce-i de văzut la cinema în acest weekend!

Cinci premiere în acest weekend: o ofertă variată care face încălzirea pentru luna decembrie. Cel mai nou thriller al lui Steven Spielberg, o comedie de Crăciun, un film francez despre lipsa talentului şi minciunile celor din jur, o animaţie pentru copii şi un film de dragoste românesc, iată ce poţi vedea de azi pe marile ecrane. Află-ne mai jos recomandările.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Podul spionilor/Bridge of Spies
Un film regizat de Steven Spielberg şi scris de fraţii Coen nu poate trece neobservat. Podul spionilor ne poartă în anii '50, în plin Război Rece, când avocatul James B. Donovan (Tom Hanks) acceptă să apere în instanţă un spion KGB. Decizia îl transformă într-un adevărat inamic public, americanii de rând neînţelegând că orice om are dreptul la o apărare corectă în justiţie. Obligat să înfrunte dispreţul conaţionalilor săi convinşi că este un trădător, Donovan se va trezi câţiva ani mai târziu în poziţia perfectă pentru a negocia un schimb de prizonieri cu Uniunea Sovietică. Aclamat de criticii americani, filmul este considerat a avea şanse la Oscarurile de la anul. A fost lăudat şi pentru modul cum reînvie un gen clasic al cinema-ului american, thrillerul cu spioni.

Cronica noastră, aici.

Bunul dinozaur/The Good Dinosaur
O animaţie Pixar pe gustul copiilor (va fi proiectată în România numai în versiune dublată), Bunul dinozaur porneşte de la premisa că asteroidul vinovat pentru extincţia dinozaurilor nu a lovit de fapt Terra, lăsându-le specia să se dezvolte. Milioane de ani mai târziu, dinozaurii sunt civilizaţi, cultivând pământul pentru a trăi din recoltă, iar oamenii sunt cu totul primitivi. Filmul urmăreşte aventurile lui Arlo, un apatozaur temător care pică în râul de lângă casă şi este purtat departe de aceasta. Prietenia lui cu un pui de om, Ţâr, şi provocările de pe drumul înapoi îl vor face pe Arlo să se maturizeze. Emoţionant şi realizat excepţional, Bunul dinozaur are o simplitate a poveştii care îi captivează mai degrabă pe copii decât pe adulţi, dar este cu siguranţă una dintre cele mai bune ocazii de petrecere a timpului în familie la cinema din ultimele luni ale anului.

Cronica noastră, aici.

Haos de Crăciun/Love the Coopers
A început deja sezonul, iar Haos de Crăciun dă tonul filmelor de Sărbători. Reunirea de Crăciun a familiei Cooper se va dovedi de pomină, cu nu mai puţin de patru generaţii strânse în jurul mesei. Capul răutăţilor este Charlotte (Diane Keaton), iar în jurul ei vom vedea personaje interpretate de nume populare de la Hollywood: Alan Arkin, John Goodman, Ed Helms, Anthony Mackie, Amanda Seyfried, Marisa Tomei şi Olivia Wilde. Filmul a fost lăudat pentru distribuţie şi pentru unele momente amuzante, dar criticii nu s-au grăbit să scrie cronici pozitive, filmul având acum un procent de 21% de astfel de cronici pe Rottentomatoes.com.

Marguerite
Lansat la festivalul de la Veneţia, filmul ne-o arată pe Catherine Frot în rolul lui Marguerite Dumont, o femeie înstărită care visează să provoace senzaţie pe scenele muzicale ale anilor '20 cu ariile ei de operă. Deloc conştientă că interpretarea ei este falsă şi vocea stridentă, Marguerite devine punctul central al unei adevărate conspiraţii a celor din jur: ca să nu-i rănească sentimentele, nimeni nu-i spune cât de înfiorătoare şi în acelaşi timp comice sunt apariţiile ei pe scenă. Un subiect similar va fi tratat de Stephen Frears în Florence Foster Jenkins, povestea adevărată a unei femei înstărite (Meryl Streep) care visează să dea lovitura pe scenele de operă, deşi nu are pic de talent.

Poveste de dragoste
Un gen atât de neglijat de cinema-ul nostru, iată că filmul de dragoste revine în atenţie cu acest film regizat de Cristina Iacob (#Selfie). Raluca Aprodu şi Dragoş Bucur interpetează rolurile principale, Aprilia şi Sebastian, doi artişti care se îndrăgostesc unul de celălalt, dar vor fi nevoiţi curând să înfrunte provocările vieţii.

Ce film vezi la cinema în acest weekend?

Exploreaza subiecte similare:

Bridge of Spies, The Good Dinosaur, Marguerite, Love the Coopers, poveste de dragoste, Steven Spielberg, Tom Hanks, Catherine Frot, Stephen Frears, Meryl Streep, Florence Foster Jenkins, Diane Keaton, Olivia Wilde, Marisa Tomei, John Goodman, Alan Arkin, Amanda Seyfried, Anthony Mackie, Ed Helms, Cristina Iacob, Dragoş Bucur, Raluca Aprodu

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
danny987 pe 27 noiembrie 2015 12:21
Podu' e bun!Povestea de amor,merge vazuta cu iubita;dino e reusit;coopers nu l-am vazut inca.
cosmin742000 pe 27 noiembrie 2015 12:43
m-ar interesa Poveste de dragoste , dar daca e de aceasi regizoare ca si Selfie.....Mai e si urat afara.In Focsani nici nu ruleaza , inca
danny987 pe 27 noiembrie 2015 16:28
Du te la Bridge!O sa ti placa.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells