Premierele săptămânii 26 mai - 1 iunie 2017

de Ştefan Dobroiu în 26 Mai 2017
Află ce-i de văzut săptămâna aceasta pe marile ecrane!

De-a lungul următoarele săptămâni vom vedea cât de puternic este vântul care împinge corăbiile din Caraibe şi câtă disponibilitate mai are publicul global pentru o nouă întâlnire cu Jack Sparrow (Johnny Depp). Într-o analiză a topului celor mai populare francize, am calculat că încasări de 1,3 miliarde de dolari ar putea catapulta Piraţii pe locul opt. Weekend-ul ne mai oferă o mostră de umor scandinav conectat la criza imigranţilor într-un film recompensat cu un Urs de Argint pentru Cea mai bună regie la festivalul de la Berlin. Iată mai jos recomandările noastre.

Pe lângă cele două premiere ale săptămânii, timişorenii se bucură de ultima parte a Festivalului Filmului European, care poposeşte în oraşul lor de vineri până duminică. Mai multe filme în program, dar probabil că principala atracţie este noul lungmetraj al lui Radu Mihăileanu, Povestea iubirii, prezentat la Timişoara în premieră naţională înainte de proiecţiile de la festivalul Transilvania şi lansarea oficială din 9 iunie.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge/Piraţii din Caraibe: Răzbunarea lui Salazar
Cea de-a cincea parte a francizei Disney navighează pe ape foarte familiare, căci noua poveste omagiază din plin pe cea din primul film, Piraţii din Caraibe: Blestemul Perlei negre. Este fără îndoială un film pentru întreaga familie, cu mult aplomb, momente amuzante şi o mulţime de efecte speciale realizate desăvârşit în formatul 3D. Că Jack Sparrow face exact aceleaşi lucruri, că zilele sale sunt întunecate (pe lângă excesul de rom) de un acelaşi blestem şi că toate problemele se rezolvă doar după descoperirea unui alt artefact supranatural arată că franciza este practic imposibil de reinventat. Oricum, pentru o ultimă călătorie pe apele Caraibelor premiera de vineri are tot ce-i trebuie pentru a-ţi oferi porţia de escapism cinematografic.

Cronica noastră, aici.

The Other Side of Hope/Cealaltă parte a speranţei
Un alt tip de umor oferă Cealaltă parte a speranţei, cel mai recent lungmetraj al regizorului  Aki Kaurismäki, o poveste despre un tânăr refugiat sirian (Sherwan Haji) şi un finlandez în vârstă de 50 de ani (Sakari Kuosmanen). O lume întreagă pare să-i despartă pe cei doi, dar scenariul scris de acelaşi Kaurismäki îi aduce laolaltă pentru a da o lecţie despre buna înţelegere şi despre cum a-l asculta pe celălalt poate să-ţi spună foarte multe despre tine. Regizorul reuşeşte să distrugă imaginea refugiatului din Orientul Mijlociu, văzut adesea de locuitorii Europei drept intruşi sau invadatori.

Mai multe detalii despre film, aici.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales, The Other Side of Hope

Alte știri din cinema

Baby Driver, despre „un puşti cuminte”, care „devine un diavol când ţine volanul în mâini”

O combinaţie de viteză şi muzică, plus o sursă de adrenalină pe care regizorul şi scenaristul Edgar Wright o transformă într-un action-thriller de neratat

Rain Man, marţi, la FilmCafe

Miercuri şi joi alte două titluri de neratat

Răufăcătoarea Nightshade va fi cu siguranţă în „Black Panther”

Pe lângă Kilmonger şi Nightshade, îl vom vedea şi pe M'Baku, alias Man-Ape în rol de răufăcător în noul film „Black Panther”

Franciza horror Saw revine cu „Jigsaw”

Seria de filme de mare succes a fost aparent încheiată în 2010

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Sorin87 pe 26 mai 2017 18:10
Piratii din Caraibe este filmul ce il asteptam demult

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells
Feedback