Premierele săptămânii 25 aprilie - 1 mai 2014

de Ştefan Dobroiu în 25 Apr 2014
Află ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend!

Ultimul weekend din aprilie ne îmbie la cinema cu patru premiere nou-nouţe. Ne luăm la revedere de la Paul Walker şi ultimul său film terminat înainte de decesul survenit la sfârşitul lunii noiembrie anul trecut şi îl vedem pe Johnny Depp devenind o entitate informaţională în debutul în lungmetraj al lui Wally Pfister, directorul de imagine al lui Christopher Nolan. Iată mai jos recomandările Cinemagia. Consultă programul proiecţiilor de pe site pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile tale de weekend.

Transcendence: Viaţă după moarte
Popularul Johnny Depp este Will Caster, cel mai apreciat cercetător din domeniul inteligenţei artificiale, care visează la reunirea, într-o singură maşinărie, a conştiinţei colective şi a întregii cunoaşteri. Cercetările sale geniale l-au făcut celebru în toată lumea, dar l-au transformat şi în ţinta teroriştilor anti-tehnologie, convinşi că supra-tehnologizarea va aduce sfârşitul rasei umane. Un atac terorist îl aduce pe Caster de obiectul său, cercetătorul devenind prima conştiinţă umană uploadată într-un sistem informatic. Doar că efectul nu va fi atât de benign precum se aştepta anturajul său. În alte roluri îi putem vedea pe Rebecca Hall şi Morgan Freeman.

Brick Mansions/Zona de pericol
Fanii filmului francez Banlieu 13 se vor bucura să vadă remake-ul american, cu Paul Walker în rolul lui Damien, un poliţist sub acoperire în cea mai periculoasă zonă a unui Detroit dintr-un prezent distopic. Un plan de distrugere a întregului oraş îl face pe Damien să se alieze cu Lino, un fost puşcăriaş, împotriva lui Tremaine, un deosebit de periculos traficant de dorguri. Este ultimul film terminat de Walker înainte de decesul său într-un accident de maşină. Pe actor îl vom revedea la anul, în Furios şi iute 7, în care acesta va fi înlocuit, pentru filmarea scenelor rămase, de cei doi fraţi ai săi, dar şi de efecte speciale realizate pe calculator.

Tânără şi frumoasă/Jeune & Jolie
François Ozon revine în atenţie cu Tânără şi frumoasă, film inclus anul trecut în selecţia festivalului de la Cannes. Filmul spune povestea lui Isabelle, o adolescentă pariziană în vârstă de 17 ani, de familie bună, care se prostituează din pură plăcere. Ozon se joacă din nou cu aşteptările publicului şi aduce pe ecran o evoluţie uimitoare a unui personaj, descoperind o tânără (şi superbă) speranţă a cinema-ului francez, frumoasa Marine Vacth.

D'ora
Un nou film românesc, despre o emigrantă la Londra. Iată sinopsisul: Înconjurată de sărăcie, într-o Românie post-comunistă, o tânără naivă profită de oportunitatea de a emigra în Anglia, chiar dacă asta înseamnă a călători cu o dubă, ascunsă într-o cutie de carton. Ajunsă la Londra, visurile ei de a se îmbogaţi şi a deveni faimoasă sunt repede spulberate de realitatea vieţii cotidiene. Impactul cultural, schimbarea modului de viaţă, de la o existenţă monotonă şi sărăcă în România la o viaţă riscantă la Londra, precum şi dorinţa de a-şi depăşi condiţia şi a-şi ajuta rudele de acasă, o încarcerează pe Dora într-o lume în care inocenţa ei este treptat spulberată.

Pe lângă premierele din cinematografe, weekendul vine şi cu un nou eveniment ShortsUp, care aduce la CinemaPro, sâmbătă şi duminică, o selecţie de 12 scurtmetraje inspirate de oraşul New York. Mai multe detalii AICI.

Care crezi că este cea mai interesantă premieră a weekendului?

Exploreaza subiecte similare:

Brick Mansions, Transcendence, Jeune & jolie, D'ora

Alte știri din cinema

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
victor_neo75 pe 25 aprilie 2014 10:52
Nimic interesant saptamana asta la cinema. De abia pe 16 mai sunt 2 premiere de remarcat: Bad Neighbours ("Vecini de cosmar") care se anunta a fi comedia anului 2014 de la regizorul lui Forgetting Sarah Marshall (Nicholas Stoller) si Godzilla 3D remake-ul cu dinozaurul imens (desi versiunea din 1998 cu Matthew Broderick si Jean Reno a fost chiar reusita).
Phantom_sub pe 25 aprilie 2014 20:21
Transcendence: Viaţă după moarte
xerses pe 25 aprilie 2014 22:00
De departe imi doresc sa vad
Transcendence: Viaţă după moarte.

AndreBlack pe 25 aprilie 2014 23:22
Brick Mansions
alex_il_fenomeno pe 11 decembrie 2014 00:42
Toate sunt de urmarit...Mai am doua pentru a le bifa pe toate.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells