Premierele săptămânii 25-31 ianuarie 2013

de Ştefan Dobroiu în 25 Ian 2013
Premierele săptămânii 25-31 ianuarie 2013

Ca şi săptămâna trecută, doar două premiere în weekend. Una dintre ele ne prilejuieşte o reîntâlnire cu unul dintre cei mai populari actori ai genului action, iar cealaltă cu o ecranizare a două opere artistice foarte lăudate: romanul Mizerabilii al lui Victor Hugo, dar şi longevivul muzical de pe Broadway inspirat de acesta. În general românii evită muzicalurile, dar poate că cele opt nominalizări la Oscar obţinute de producţia lui Tom Hooper (premiat pentru The King's Speech) îi vor ştirbi lui Schwarzenegger din elanul revenirii.

Ultima redută/The Last Stand
Nouă ne-a plăcut! Are replici amuzante, secvenţele de acţiune sunt bine realizate, iar Arnold arată că mai ştie ce înseamnă să joace un rol principal într-un astfel de film, deşi au trecut exact zece ani de când n-a mai făcut-o. Povestea se învârte în jurul unui şerif de mic oraş de la graniţa cu Mexicul, oraş spre care se îndreaptă ca glonţul un traficant de droguri mexican (Eduardo Noriega) evadat din închisoare şi hotărât să-şi piardă urma în ţara natală. Unde ratează zeci de agenţi FBI şi alţi poliţişti mai tineri şi mai bine echipaţi decât el, iată că izbândeşte "stejarul austriac" secondat de o adevărată menajerie de personaje, care mai de care mai colorate. Ultima redută este departe de a fi action-ul perfect (aproape că vezi prin scenariu de străveziu ce e), dar chiar merită să-l urmăreşti la cinema, mai ales dacă pe vremuri îţi plăcea Schwarzenegger.

Poţi citi o cronică mai detaliată AICI şi arunca un ochi trailerul (am ales teaserul, pentru că trailerul oficial dezvăluie suspect de multe din principalele momente ale filmului), ca să vezi dacă incluzi acest film în programul tău de weekend.

Mizerabilii
Vom aştepta cu nerăbdare cifrele anunţate marţea viitoare de distribuitor, pentru că nu ne dăm seama câţi români se vor duce să vadă acest muzical semnat de Tom Hooper. Cu sinceritate recunoaştem că noi n-am rezistat până la finalul filmului (are mai bine de două ore şi jumătate), dar colega noastră Gloria a rezistat şi a scris o cronică în care punctează bine calităţile acestui muzical multi-nominalizat la Oscar. Găseşti cronica AICI.

Tu la ce film te duci în weekend?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
monicarusu25 pe 25 ianuarie 2013 10:41
abia astept sa le vad pe amndoua. sunt favoritele mele.
Bayard pe 25 ianuarie 2013 13:38
Mergeti sa vedeti Mizerabilii!!
kakapiciu pe 25 ianuarie 2013 14:41
Mizerabilii suna foarte interesant...
constanta pe 25 ianuarie 2013 15:23
Gata l-am vazut...tot varianta cu Jean Gabin ramane preferata mea...
Razvan600 pe 25 ianuarie 2013 15:42
Ultima reduta
alex_il_fenomeno pe 25 ianuarie 2013 16:17
Ma gandesc ca The Last Stand e bun, insa nu cred ca are vreo sansa in fata filmului Mizerabilii.
Manusa pe 25 ianuarie 2013 16:19
Am fost sa ved The Last Stand si a fost foarte bun, merita. Cele 2 filme sunt complet diferite ca gen, deci......nu se pot compara.
AndreBlack pe 25 ianuarie 2013 17:20
O sa le vad pe amandoua !
Theodoric pe 25 ianuarie 2013 22:16
The Last Stand mi se pare interesant,gen bun,actor priceput merita apreciat!
Mizerabilli nu suna deloc delicat

snooper pe 25 ianuarie 2013 23:51
The Last Stand a fost simpatic .
Plin de actiune si replici amuzante .
E un film care se leaga mult de cliseele filmelor de actiune si le exagereaza in scopul de a crea amuzament .
Tongue in cheek ;)

rizea.alex70 pe 26 ianuarie 2013 13:25
Ambele sunt interesante.Si mai am ceva de adaugat...,ati face foarte bine ca de acum inainte sa atasati acestor stiri despre premierele saptamanii si trailerul filmelor.
SANDA45 pe 2 februarie 2013 15:24
mizerabilii

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells