Premierele săptămânii 24 februarie - 2 martie 2017

de Ştefan Dobroiu în 24 Feb 2017
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta pe marile ecrane!

Este săptămâna când adolescenţii, fie ei umani sau canini, învaţă să se maturizeze şi să-şi câştige independenţa: nu mai puţin de trei filme ne arată provocările din vieţile unor protagonişti a căror vârstă fragedă nu garantează un destin liniştit. Oferta cinematografelor este completată cu alţi "adolescenţi", dar de această dată cvadragenari: eroii continării filmului-cult Trainspotting şi o comedie cu profesori de liceu puşi pe gâlceavă. Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Copacul cu poveşti/A Monster Call
Un fantasy întunecat, Copacul cu poveşti îl are în centrul atenţiei pe Conor (debutantul Lewis MacDougal), un puşti a cărui viaţă ar putea fi mult mai bună. Cu mama (Felicity Jones) bolnavă de cancer, o bunică (Sigourney Weaver) foarte strictă şi probleme la şcoală, Conor are parte de o surpriză de proporţii când este vizitat de un gigantic monstru milenar (voce Liam Neeson). Întâlnirile cu acesta deschid posibilităţi nebănuite pentru puştiul care simte că nu are niciun control asupra vieţii sale, iar anumite decizii îl vor împinge pe panta unei maturizări venite înainte de vreme. Lăudat pentru stilul vizual, efecte speciale, dar şi pentru abordarea emoţionantă, Copacul cu poveşti ar putea fi o idee foarte bună de mers la cinema pentru familii cu adolescenţi.

T2 Trainspotting
La mine bine de două decenii de la lansarea lui Trainspotting, Danny Boyle revine pe tărâmul rataţilor din Edinburgh şi ni-i arată pe Rent Boy (Ewan McGregor), Sick Boy (Jonny Lee Miller), Franco (Robert Carlyle) şi Spud (Ewen Bremner) la 40 şi ceva de ani. Îţi spunem de la început că anii s-au înmulţit, dar nu şi neuronii. Într-un oraş ale cărui suburbii sunt în continuare condamnate la sărăcie, cei patru se trezesc readuşi laolaltă în diverse combinaţii, renegociindu-şi legăturile şi lăsându-se din nou pradă exceselor de toate felurile. Este mai degrabă un film-omagiu (supărător de multe imagini din Trainspotting şi comentarii vizuale la adresa lor) decât unul care respiră pe cont propriu, dar Trainspotting 2 ar putea fi o experienţă interesantă mai ales pentru fanii dedicaţi ai filmului-cult care a redefinit cinema-ul britanic în a doua jumătate a anilor '90.

O cronică, aici.

Hai să ne batem/Fist Fight
Ice Cube şi Charlie Day interpretează doi profesori de şcoală a căror antipatie atinge cote alarmante. Când primul îl provoacă pe al doilea la o confruntare cu pumnii după ore, în gâlceava lor ajunge cumva să fie implicată întreaga şcoală. Chiar dacă Ice Cube pare pregătit să răcnească sau să arunce priviri veninoase timp de două ore, Charlie Day şi restul distribuţiei (Tracy Morgan, Christina Hendricks, Kym Whitley) au toate şansele să compenseze limitările interpretative ale protagonistului. Criticii de film nu s-au grăbit să laude comedia, dar să ne amintim că nu au făcut-o nici cu Dirty Grandpa/Bunicul dezlănţuit, iar filmul cu Robert De Niro a devenit unul dintre cele cinci filme cu mai mult de 300.000 de spectatori anul trecut în România.

De ce, mamă?/La madre
Ca şi Copacul cu poveşti, este tot povestea unei maturizări şi a unei relaţii dificile cu mama, dar tratată după specificul filmului european. Această coproducţie între Spania, Franţa şi România ni-l arată pe Javier Mendo în rolul lui Miguel, un adolescent de 14 ani a cărui mamă, Carmen (Laia Marull), are o viaţă suficient de dezordonată pentru a atrage atenţia serviciilor sociale. Când familia este ameninţată, Miguel găseşte ajutor în casa lui Bogdan, un imigrant român, dar dispariţia pe neaşteptate a mamei va arunca o nouă provocare în calea eroului.

Rock Dog
O animaţie cu buget mic realizată în parteneriat între China şi Statele Unite, Rock Dog ne arată cât de dificil este să te răzvrăteşti atunci când părinţii insistă să ia decizii în locul tău. Bodi (Luke Wilson) este un mastiff tibetan destinat să devină paznic, doar că visul este să devină star rock. Încăpăţânarea sa de a zdrăngăni zilnic la chitară îl enervează pe tatăl său, iar acesta va lua decizii categorice privind viitorul lui Bodi. Dar ce te faci când rebeliunea puştiului ar putea salva întreaga comunitate de la un pericol ieşit din comun?

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

T2 Trainspotting, A Monster Calls, Rock Dog, Fist Fight, La madre

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells