Premierele săptămânii 24-30 martie 2017

de Ştefan Dobroiu în 24 Mar 2017
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta pe marile ecrane!

Trei premiere ne aşteaptă de azi pe ecrane, iar oferta cinematografelor ridică şi o interesantă întrebare: ce preferă românii, horror-ul SF cu nume populare pe afiş sau comedia plină de glume sexuale? Având în vedere preferinţele eminamente escapiste ale amatorilor de cinema la noi, s-ar putea ca umorul să întreacă fiorii SF. În program mai avem cel mai recent film al fraţilor Dardenne, selectat anul trecut în competiţia festivalului de la Cannes, alături de filmele lui Cristi Puiu şi Cristian Mungiu.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Life/Viaţă, primele semne
Ce poate fi mai entuziasmant decât descoperirea primei dovezi de viaţă extraterestră? Cei şase cercetători aflaţi pe Staţia Spaţială Internaţională îşi dau seama că fac istorie atunci când descoperă într-un eşantion de sol de pe Marte o celulă. Hrănită cu glucoză şi găzduită într-un mediu benefic, celula se va dezvolta rapid într-un fascinant organism. Evident, dacă avem de-a face cu un horror SF, entuziasmul şi fascinaţia se vor transforma în curând în teroare, pentru că organismul se va dovedi pe cât de inteligent, pe atât de reticent să rămână prizonier în laboratorul ultrasecurizat al Staţiei. Cei şase cercetători (interpretaţi, printre alţii, de Jake Gyllenhaal, Rebecca Ferguson, Ryan Reynolds şi starul japonez Hiroyuki Sanada) nu vor întârzia să înţeleagă că lichidarea creaturii depinde însuşi viitorul umanităţii. Un horror ce pare a fi născut din alăturarea lui Alien cu Gravity şi care are toate şansele să te ţină în priză.

Cronica noastră, aici.

CHIPs: Poliţişti de belea
Stilul de a face comedie al lui Dax Shepherd (actor în Employee of the Month, regizor-scenarist al lui Hit and Run) le este cunoscut multora dintre spectatorii din România, care ar putea alege să vadă noua sa aventură cinematografică, CHIPS. Inspirată de serialul omonim american, comedia de acţiune ni-i arată pe Shepherd şi Michael Peña în rolurile unor poliţişti din Los Angeles. Faptul că unul este un fost motociclist profesionist complet pe dinafară într-ale poliţiei, iar celălalt un agent federal sub acoperire face ca interacţiunile lor să nu fie dintre cele mai fericite. Glumele sexuale abundă, dar Poliţişti de belea se poate lăuda şi cu scene de acţiune bine realizate, pentru că cei doi eroi îşi vor da seama curând că profesia le oferă o provocare mult mai mare decât să se suporte unul pe celălalt fără să încerce să se omoare.

Fata necunoscută/La fille inconnue
După ce săptămânile trecute am putut vedea pe ecrane câştigătorul trofeului Palme d'Or de anul trecut, I, Daniel Blake, acum putem vedea o nouă mostră de cinema cu miză socială din partea fraţilor Dardenne, de două ori laureaţi în trecut cu marele premiu al festivalului de la Cannes. La fille unconnue explorează sentimentele de vinovăţie ale lui Jenny (Adèle Haenel, de văzut şi în ataşantul debut al lui Thomas Cailley, Les combattants/Love at First Fight), o doctoriţă care, la o oră după terminarea programului, decide să nu deschidă atunci când cineva sună la soneria cabinetului. A doua zi Jenny află că persoana respectivă a murit. Toată lumea îi spune că nu e vina ei, dar Jenny nu va reuşi atât de uşor să să-şi potolească sentimentele de vinovăţie. În film joacă şi Jérémie Renier, Olivier Gourmet şi Fabrizio Rongione, obişnuiţii producţiilor fraţilor Dardenne.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

La fille inconnue, CHiPs, Life

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Cretzulynne pe 24 martie 2017 15:51
E de recomandat doar Life pentru filmul de seara. Chips pentru amiaza, iar Fata necunoscuta nu prea se merita.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells