Premierele săptămânii 24-30 mai 2013

de Ştefan Dobroiu în 24 Mai 2013
Află ce-i de văzut pe marile ecrane din ţară în acest weekend!

Puţine filme pot face energiei lui Furios şi iute 6, aşa că doar două alte premiere, şi destinate unui cu totul alt public, au fost programate în acest sfârşit de săptămână. Află din materialul de mai jos ce premiere ne aşteaptă pe ecrane şi care sunt recomandările Cinemagia în ceea ce le priveşte.

Furios şi iute 6
Este vorba de un film din seria Furios şi iute, aşa că ştim de la început că la loc de cinste se află cascadoriile, urmăririle de maşini şi răfuielile cu indivizi periculoşi. Cel mai incitant aspect la a şasea parte este revenirea lui Michelle Rodriguez în rolul hotărâtei Letty, dar producătorii plusează şi cu o Gina Carano (ştim cât de eficientă e, nu?) în distribuţie, plus o surpriză la final care dezvăluie o achiziţie importantă în distribuţia continuării aşteptate la anul!

Iată mai jos sinopsisul filmului:

De când Dom (Vin Diesel) şi Brian (Paul Walker) au dat lovitura de la Rio împotriva imperiului condus de un escroc de talie internaţională, aducând în seiful echipei 100 de milioane de dolari, eroii noştri s-au preumblat pe tot globul. Dar, pentru că nu se pot întoarce acasă ca să trăiască liniştiţi din acei bani, sunt acum nemulţumiţi şi simt că le lipseşte ceva. Hobbs (Dwayne Johnson) a pus ochii pe o grupare formată din şoferi ucigaşi-mercenari care răspândesc teroarea prin 12 oraşe ale lumii, grupare condusă de un geniu diabolic (Luke Evans) a cărui mână dreaptă este nimeni alta decât cea care a fost iubirea lui Dom, şi pe care acum o crede moartă, Letty (Michelle Rodriguez). Singura modalitate ca să-i oprească e să fie mai tari decât ei, aşa că Hobbs îi cere lui Dom să-şi strângă echipa la Londra. Plata? Să fie absolviţi de interdicţia de a se întoarce în Statele Unite.

Hannah Arendt
Aflăm povestea unuia dintre cele mai celebre procese din toate timpurile, acela al lui Alfred Eichmann, responsabilul cu deportarea evreilor către lagărele naziste de exterminare. Considerat un monstru de către lumea întreagă, Eichmann va fi apărat la procesul din Ierusalim de Hannah Arendt, aflată într-o postură de neînţeles pentru opinia publică: şi ea evreică, îl apără pe unul din organizatorii importanţi ai Holocaustului. Părerea ei despre situaţia lui Eichmann va fi subiectul cărţii "Eichmann la Ierusalim: Raport despre banalitatea răului", în care analizează poziţia de birocrat a ofiţerului nazist, care nu făcea decât ce i s-a cerut de către superiorii săi. Rolul lui Arendt este interpretat de lăudata Barbara Sukowa, care a primit mai multe premii pentru energia cu care o readuce la viaţă pe celebra teoreticiană.

Puzzle
Debutul în lungmetraj al lui Andrei Zincă este şi ultimul film în care poate fi văzut regretatul actor Şerban Ionescu. Din distribuţie mai fac parte Dan Nuţu, care revine la cinema după trei decenii, Adrian Titieni, Ioana Pavelescu şi Cătălina Mustaţă. În centrul atenţiei este un  executor judecătoresc de 51 de ani (Adrian Titieni), frustrat de existenţa lui solitară şi lipsită de pasiune. El îşi dă seama că cei din jurul său nu fac altceva decât să se folosească de el pentru propriile scopuri. Deşi are o familie frumoasă şi e căsătorit de mulţi ani cu Lena (Cătălina Mustaţă), realizează că singurul prieten îi este un bătrân scriitor orb (Dan Nuţu), pe care îl cunoaşte când ajunge să îl evacueze din locuinţa sa.

Exploreaza subiecte similare:

Fast & Furious 6, Hannah Arendt, puzzle

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AndreBlack pe 24 mai 2013 17:24
Cronica la Fast 6 ?
legiune pe 24 mai 2013 20:38
O sa stau acasa si citesc o carte decat sa merg la cinema saptamana asta.
PS:am fost rugat sau nu mai includ cuvantul neinteresant in comentarii.

Manusa pe 25 mai 2013 13:57
Fast 6 a fost un film foarte bun si merita mers la cinema pentru a-l vedea.
Beatryce pe 25 mai 2013 23:36
a fost ?
alex_il_fenomeno pe 28 iunie 2013 10:50
Fast and Furious 6 a fost impecabil, as fi curios si de Puzzle.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells