Premierele săptămânii 22-28 ianuarie 2016

de Ştefan Dobroiu în 22 Ian 2016
Află ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend

Este foarte posibil ca nimeni să nu-i poată sta în cale lui Leonardo DiCaprio, nici la Oscar, dar nici în cinematografele din România. Proiectat inclusiv pe ecranul IMAX din Bucureşti, solicitanta aventură în Munţii stâncoşi a actorului se cere văzută pe un ecran cât mai mare şi în condiţii cât mai bune. Află mai jos de ce, laolaltă cu celelalte recomandări ale săptămânii.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

The Revenant: Legenda lui Hugh Glass
Cititorii noştri s-au "supărat" pe noi când am vorbit despre filmul lui Alejandro González Iñárritu lăudând mai degrabă imaginea lui Emmanuel Lubezki (îi ţinem pumnii să câştige al treilea Oscar consecutiv) decât povestea sau celebra interpretare a lui DiCaprio. Problema filmului nu-i calitatea sa, ci faptul că totul este atent dozat, mixat şi servit pentru a impresiona. E ca atunci când cumperi un cozonac făcut în laborator: arată perfect, este pufos şi se topeşte în gură, dar nici nu se compară cu echivalentul copt de mama în casă. The Revenant este exemplul perfect de film care favorizează tehnica, uitând sufletul pe drum. Categoric merită văzut şi categoric te invităm la cinema pentru a confirma sau infirma ce-am spus mai sus (şi mai jos).

Cronica noastră aici.

The 5th Wave/Al 5-lea val
Chloë Grace Moretz are doar 18 ani şi este probabil cea mai harnică actriţă a generaţiei ei. În această ecranizare după romanul omonim al lui Rick Yancey, Moretz o interpretează pe Cassey, una dintre puţinele supravieţuitoare umane după o invazie extraterestră. Disperată să-l salveze pe fratele ei de extratereştri, Cassey va începe o lungă aventură prin lumea distrusă de invadatori. Sunt mari şanse ca filmul să placă mai mult celor care nu au citit romanul decât celor care l-au citit. Prima parte dintr-o trilogie, primul roman a fost urmat de The Infinite Sea, iar în luna mai se va lansa şi The Last Star.

Băiatul şi bestia/The Boy and the Beast
Multă vreme, animaţiile japoneze au putut fi văzute în România exclusiv în selecţia festivalurilor de film, dar iată că săptămâna aceasta avem acces la unul dintre succesele anime din 2015. În centrul atenţiei este Kyuta, care se pierde în imensul Tokyo şi are parte de o aventură pe cinste când îl întâlneşte pe Kumatetsu, o "bestie" cu înfăţişare de urs care îl va lua pe Kyuta în lumea lui populată de animale vorbitoare. Cronicile au lăudat acest film, etichetându-l drept potrivit pentru întreaga familie.

Citeşte despre cele 15 animaţii aşteptate anul acesta pe ecrane.

Youth/Tinereţe
Selectat în competiţie la Cannes, nominalizat la două Globuri de Aur (nu că asta ar însemna foarte mare lucru) şi laureat cu trofeul de Cel mai bun film european al lui 2015 de către Academia Europeană de Film, Youth a fost citat şi răs-citat în presa românească datorită prezenţei dezgolite a Mădălinei Ghenea. Michael Caine şi Harvey Keitel interpretează cu aplomb un dirijor-compozitor şi un regizor are îşi petrec vacanţa în Alpi, întrebându-se dacă mai sunt relevanţi pentru artele cărora le-au dedicat viaţa. Filmul îi arată pe cei doi octogenari interacţionând şi cu alţi oaspeţi ai hotelului din Alpi, în stilul extrem de vizual al regizorului Paolo Sorrentino.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Youth, The 5th Wave, The Revenant, The Boy and the Beast, leonardo dicaprio, Alejandro González Iñárritu, Chloë Grace Moretz, Paolo Sorrentino, Michael Caine, Harvey Keitel

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Sorin87 pe 22 ianuarie 2016 21:04
cel mai mult astept filmul The Revenant: Legenda lui Hugh Glass
xerses pe 23 ianuarie 2016 18:07
Al 5-lea val si Baiatul si bestia.
Theodor2011 pe 23 ianuarie 2016 18:46
The Revenant. CLAR cel mai asteptat. Eu cred ca are sanse mari sa castige si OSCARul. The Revenant sau Bridges of Spies va castiga OSCARul pt. CEL MAI BUN FILM al anului 2015. (Parerea mea)
fendal pe 24 ianuarie 2016 21:24
Am vazut al 5-lea val in cinema, nu m a dat pe spate deloc :( dezamagit :( parerea mea

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells