Premierele săptămânii 2-8 noiembrie 2012

de Ştefan Dobroiu în 2 Nov 2012
Premierele săptămânii 2-8 noiembrie 2012

Vremea se anunţă bună în weekend şi nu prea e inspirată: ar trebui să tune şi să fulgere, ca să ne putem retrage în întunericul sălilor de cinema. Acest weekend este cel mai bogat în premiere de la începutul anului încoace, cu nu mai puţin de şase noi titluri luptându-se pentru atenţia ta. Află din materialul de mai jos ce ne-a plăcut nouă şi ce ţi-ar putea plăcea şi ţie din "recolta" săptămânii.

Te iubesc oricum/Love Is All You Need
E săptămâna cu Halloweenul, iar filmul nostru preferat e o comedie romantică? Ceva nu e în regulă, dar aceasta este situaţia. Te iubesc oricum, al regizoarei câştigătoare de Oscar Susanne Bier, ne-a mers chiar la suflet. Pierce Brosnan şi Trine Dyrholm sunt excelenţi în rolul lui Philip şi al Idei, doi oameni pe care îi desparte totul, dar care reuşesc cumva să construiască o punte unul spre celălalt în însoritul sud al Italiei, unde fiul lui şi fiica ei urmează să facă nuntă. Umor şi emoţie într-un film mai degrabă potrivit pentru Dragobete decât pentru Haloween...

Ralph Strică-Tot/Wreck-It Ralph
O idee interesantă stă la baza celei mai colorate animaţii văzute vreodată pe marele ecran: Ralph, villain-ul jocului Fix-It Felix Jr., îşi părăseşte lumea pornind în căutarea unei medalii de erou. Ralph vrea să dovedească o dată pentru totdeauna că poate fi şi el bun, intenţie suficientă pentru a ni-l face drag! Aventurile lui sunt mai imprevizibile decât ne-am fi aşteptat, într-o combinaţie foarte atractivă de umor, emoţie şi surprize vizuale de ţinut minte. Ce mai, un film cu lipici la mari şi mici, deci ai putea să-l ai în vedere dacă vrei să te duci cu întreaga familie la cinema.

Între două lumi/Upside Down
Filmul lui Juan Diego Solanas porneşte de la o premisă foarte atractivă: povestea a doi îndrăgostiţi din lumi paralele, dar foarte similiare, care încearcă să se regăsească şi să depăşească orice obstacole pentru a fi împreună. E uşor să faci asemănări cu Romeo şi Julieta şi e şi mai uşor să fii mai atent la stilul vizual al regizorului, care profită de contextul special al poveştii pentru a construi câteva cadre de ţinut minte. Dacă nu vrei să afli mult prea multe despre destinul celor doi protagonişti, Adam (Jim Sturgess) şi Eden (Kirsten Dunst), ar fi o idee să nu urmăreşti trailerul oficial de la pagina filmului de pe Cinemagia.

Ronal Barbarul
E clar, copiii sunt răsfăţaţii acestui weekend. Poţi vedea alături de ei şi animaţia daneză Ronal Barbarul, care ar putea să-ţi amintească întrucâtva de How to Train Your Dragon, mega-succesul anului 2010. Avem de-a face cu Ronal, un barbar atipic, total dezinteresat de lupte şi beţii, adică exact ce se crede în lumea lui că ar face viaţa unui barbar mai frumoasă. Din nevolnicul tribului, Ronal va ajunge salvatorul acestuia, trecând printr-o mulţime de aventuri...

Silent Hill: Revelaţia 3D
Horrorul "de serviciu" este inspirat de jocul video de succes, dar auzim vorbe că tranziţia de la monitorul calculatorului la marele ecran nu s-a făcut prea bine. Cu Adelaide Clemens în rolul lui Heather, fetiţa dispărută în primul Silent Hill şi ajunsă acum la 18 ani, filmul te va speria de câteva ori şi te-ar putea impresiona cu alegerile vizuale ale scenografilor, dar nu ştim cât de satisfăcut vei ieşi din sala de cinema. Într-un rol secundar îl poţi vedea şi pe Kit Harington, devenit celebru după apariţia în serialul HBO Urzeala tronurilor.

Şi caii sunt verzi pe pereţi
În cel de-al treilea lungmetraj al său, Dan Chişu explorează obsesia îmbogăţirii peste noapte. Doi tineri care ar face orice pentru a scăpa de grija zilei de mâine şi două victime ale escrocheriilor pe mail sunt eroii unicei producţii româneşti ce debutează pe ecrane în acest weekend.

La ce film te duci în weekend?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
aavramescu23 pe 2 noiembrie 2012 13:03
Wreck-It Ralph pt pitici
Upside Down pt romantici
Silent Hill 2 : Revelation 3D pt fanii horror
Din pct meu de vedere aceste filme merita vazute la cinema.

Razvan600 pe 2 noiembrie 2012 17:01
"Love is all you need" este singurul la care m-as uita.
bazOoKA pe 3 noiembrie 2012 17:17
Serios!!!!!!!!!!!!!!!....Ronal Barbarul!......pentru copii!.......voi chiar nu certetati mult,inainte sa scrieti un articol....bun asa!
Va voi descrie una cele mai comice scene din Ronal Barbaru.
Ronal trebuie sa se furisese intr-o tabara cu ajutorul unei potiuni de invizibilitate.Pentru a folosi potiunea,el trebuie sa se unga cu ea pe corp ca si cu o crema.....din pacate,uita de o parte mai ,,sensibila" si astfel suntem martori la prima pereche de ,,oua" spion.Comic,dar in nici un caz pentru copii......inercati si voi ceva mai mult...la urma urmei,cred ca sunteti platiti destul de bine!

alex_il_fenomeno pe 1 decembrie 2012 19:58
la categoria animatie chiar sunt filme destule....

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells