Premierele săptămânii 19-25 mai 2017

de Ştefan Dobroiu în 19 Mai 2017
Află ce-i de văzut săptămâna aceasta pe marile ecrane!

Iată o săptămână ce ar putea să-i atragă pe amatorii de acţiune, de comedie, de film european şi de documentar. Este şi o săptămână în care putem testa ce le place mai mult românilor: blockbusterul sau comedia. Concurente cu aventurile regelui Arthur sunt două comedii cu potenţial, ambele lăudându-se cu revenirea unor staruri ale deceniilor trecute, Goldie Hawn şi Raquel Welch. Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

King Arthur: Legend of the Sword/King Arthur: Legenda sabiei
După ce l-a reactualizat şi energizat pe Sherlock Holmes, regizorul britanic Guy Ritchie îl reînventează acum pe regele Arthur. Şi nu oricum, ci cu un buget de 175 de milioane de dolari. Criticii s-au întrebat dacă ce a mers parţial cu Holmes poate să meargă cu Arthur, având în vedere că celebrele legende ale Mesei Rotunde sunt mult mai bine întipărite în imaginarul global, iar răspunsurile nu au întârziat să apară şi nu prea au avantajat noua producţie a lui Ritchie, acuzat că-şi permite prea multe libertăţi cu o poveste mult prea cunoscută. Regizorul îşi foloseşte stilul ultrakinetic pentru a explora încercata şi foarte adesea sângeroasa ascensiune a regelui Arthur şi eficienţa celebrei sale săbii, Excalibur.

Snatched/Prizoniere de vacanță
În anii '80 Goldie Hawn era poate cel mai popular nume ale comediei americane, iar actriţa pare dispusă să-şi încerce din nou puterile cu hohotele de râs, la 15 ani după ultima apariţie pe marele ecran. Nu îşi putea găsi partener mai bun decât în persoana lui Amy Schumer, alături de care interpretează un cuplu mamă şi fiică ce are parte de o mulţime de aventuri într-o vacanţă mult mai aventuroasă decât şi-ar fi dorit. Contrastul dintre fiica pusă pe distracţie şi mama temătoare şi reticentă este coloana vertebarală a acestei comedii care sugerează că o răpire are toate şansele să îmbunătăţească relaţii între rude de gradul întâi. Filmul beneficiază şi de apariţia unor actori secundari valoroşi precum Wanda Sykes, Joan Cusack şi Christopher Meloni.

How to Be a Latin Lover/Cum să fii amantu' la femei
Poate că nu ai auzit niciodată de Eugenio Derbez, dar revista Variety l-a etichetat în 2014 drept cel mai influent star latin din industria entertainment-ului. După ce a făcut să râdă Mexicul natal, actorul pare hotărât să cucerească şi restul lumii, aşa că face echipă cu Salma Hayek pentru a spune povestea unui latin lover al cărui vis este să aibă o viaţă îndestulată fără să ridice măcar un deget. Însurat cu o femeie de trei ori mai în vârstă decât el, Maximo se trezeşte 25 de ani mai târziu, îmbătrânit, burtos şi... înşelat de matusalemica-i soţie cu un bărbat mult mai tânăr. După ce i se arată uşa, Maximo se refugiază în casa sorei sale (Hayek), unde va încerca, în stilu-i caracteristic, să-şi pună ordine în viaţă. Filmul reprezintă revenirea la actorie a lui Raquel Welch, în rolul unui văduve miliardare, pe care Maximo vrea să o cucerească.

March of the Penguins/Marşul Pinguinilor: Chemarea misterioasă
În 2005 documentarul Calea Împăratului făcea istorie, devenind nu doar unul dintre cele mai premiate documentare (şi-a adjudecat inclusiv Oscarul), ci şi unul dintre cele mai populare cu încasări de 16 ori mai mari decât bugetul. Regizorul Luc Jacquet se întoarce în Antarctica, unde explorează din nou încercata viaţă a pinguinilor imperiali, obligaţi să înfrunte condiţii meteorologice extreme. Continuarea documentarului, lansată anul trecut, explorează aventurile unui pui de pinguin, care, o dată cu apropierea iernii, porneşte în lungul şi dificilul marş al pinguinilor imperiali, marş fără de care aceştia nu au nicio şansă să supravieţuiască iernii, când temperaturile pot ajunge chiar şi la -60 de grade Celsius.

The Happiest Day in the Life of Olli Mäki/Cea mai fericită zi din viața lui Olli Mäki
Laureat cu premiul secţiunii Un Certain Regard anul trecut la Cannes, iar în decembrie cu premiul Descoperirea europeană a anului la premiile Academiei de Film Europene, Cea mai fericită zi din viața lui Olli Mäki este considerat unul dintre cele mai bune debuturi din 2016. Etichetat drept "unul dintre cele mai romantice filme despre box făcute vreodată", filmul îl are în centrul atenţiei pe personajul titular, un boxeur care are o şansă la titlul mondial. Doar că, în toiul pregătirilor pentru o confruntare în ring ce pare să ţină întreaga Finlandă cu sufletul la gură, eroul se îndrăgosteşte până peste cap. Trebuie, evident, să aleagă ce contează mai mult, admiraţia a milioane de conaţionali sau zâmbetul unei singure femei?

Ce film vei vedea săptămâna aceasta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

The Happiest Day in the Life of Olli Mäki, How to Be a Latin Lover , Snatched, King Arthur: Legend of the Sword, L'empereur, Amy Schumer, Goldie Hawn, Raquel Welch, Eugenio Derbez, Salma Hayek

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells