Premierele săptămânii 15-21 septembrie 2017

de Ştefan Dobroiu în 15 Sep 2017
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta pe marile ecrane!

Oare ce va fi mai atractiv pentru publicul din România weekend-ul acesta în cinematografe? Un thriller de acţiune violent sau o poveste damnată de dragoste, într-unul dintre cele mai interesante contexte econimice din istoria umanităţii? Probabil că asasinatele şi nu lalelele se vor bucura în primul rând de atenţia publicului, dar nici celelalte trei premiere ale săptămânii nu trebuie ignorate. Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

American Assassin/Asasin american
Nu demult, Dylan O'Brian era Thomas, puştiul disperat să evadeze dintr-un labirint populat cu orori în The Maze Runner. La 26 de ani, actorul are acum şansa unui rol principal într-un film destinat publicului matur, în care îl secondează pe Michael Keaton. Mitch, un tânăr a cărui viaţă a fost distrusă de consecinţele unui atac terorist, intră în rândurile CIA, unde se antrenează pentru a deveni un asasin invizibil, ajutat de mai experimentatul Stan (Keaton). Misiune după misiune, Mitch lichidează cu sânge rece cei mai redutabili terorişti, dar provocarea cea mai mare nu întârzie să apară: un fost discipol al lui Stan, Ghost (Taylor Kitsch), este gata să detoneze o bombă nucleară. Într-o cursă contracronometru, eroii pozitivi aleargă să-l înfrunte, dar confruntarea îi va determina să-şi pună sub semnul întrebării motivaţiile şi moralitatea.

Tulip Fever/Febra Lalelelor
În 2008, omenirea a suferit una dintre cele mai mari crize economice din istoria ei. Pomenim de ea numai pentru a ajunge la "mania lalelor", fenomen pe care istoricii îl consideră prima "bulă speculativă" înregistrată în surse scrise. Filmul lui Justin Chadwick foloseşte acest context economic, în care dezechilibrul dintre cerere şi ofertă făcea ca un singur bulb de lalea să valoreze de zece ori veniturile anuale ale unui meseriaş al perioadei, pentru a se concentra pe povestea de dragoste dintre un pictor (Dane DeHaan) şi soţia (Alicia Vikander) nefericită a unui bărbat bogat (Christoph Waltz). Criticii nu au fost deloc blânzi cu montajul final al acestei poveşti filmate în 2014 (premiera a fost amânată de mai multe ori), dar fanii filmelor de epocă ar putea aprecia eforturile de producţie, scenografia şi costumele.

On the Milky Road/Pe Calea Lactee
Nu o vezi în fiecare zi pe Monica Bellucci răsturnând o bărdacă de lapte şi nu te reîntâlneşti în fiecare zi cu Emir Kusturica, regizorul sârb de două ori laureat cu Palme d'or. Selectat în competiţia festivalului de la Veneţia anul trecut, cel mai recent lungmetraj al regizorului ni-l arată pe Kusturica şi în rolul principal, cel al unui bărbat aflat în criză existenţială a cărui viaţă pare să intre pe un nou făgaş când o întâlneşte pe frumoasa Nevesta (Bellucci). Spiritul ludic al lui Kusturica şi excesele slave sunt la ele acasă într-o aventură plină de entuziasm.

Paris pieds nus/Pierduţi în Paris
Este poate cel mai jucăuş film de văzut toamna aceasta pe marile ecrane. Povestea Fionei, o  bibliotecară canadiană care vine într-un suflet la Paris când primeşte o scrisoare bizară de la vârstnica ei mătuşă Martha (Emanuelle Riva, la ultimul rol) amuză cu o mulţime de gaguri vizuale imprevizibile. În nefamiliarul Paris, Fiona dă peste boschetarul Dom, care ţine morţiş să o ajute în misiunea ei, deşi Fiona nu-l vrea alături nici în ruptul capului. Într-un rol secundar îl vedem şi pe Pierre Richard, mare febleţe a românilor în ultimele două decenii de comunism pentru comedii clasice precum Le grand blond avec une chaussure noire şi Le jouet.

Perfect sănătos
Noul film al regizoarei Anca Damian ni-l arată pe actorul Anghel Damian în rolul lui Andrei, un tânăr afectat de moartea neaşteptată a tatălui său (Vlad Ivanov). Provocat de căderea pe scări într-un restaurant, sfârşitul tatălui este mai mult decât suspect pentru Andrei, aşa că acesta, stârnit şi de comentariile unui investigator, cercetează pe cont propriu ce s-a întâmplat. Aparent un thriller, filmul a fost descris de Anca Damian drept o dramă în care protagonistul îşi reevaluează poziţia faţă de tatăl dispărut.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Tulip Fever, American Assassin, Paris pieds nus, Perfect sănătos, On the Milky Road

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells