Premierele săptămânii 12-18 iunie 2015

de Ştefan Dobroiu în 12 Iun 2015
Află ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend!

Cel mai bogat weekend al lunii iunie vine cu şase filme de genuri diferite. Printre ele, unul dintre cele mai aşteptate sequeluri ale anului, dar şi varianta pentru marele ecran a unui celebru serial HBO. Mai avem action cu Milla Jovovich filmat la vecinii bulgari, două producţii nominalizate la Oscarul pentru Cel mai bun film străin, dar şi o poveste de dragoste din România. Iată-ne mai jos recomandările!

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Jurassic World
După două sequeluri care par să se fi şters din memoria tuturor spectatorilor, populara franciză lansată de Steven Spielberg în 1993 are parte de o redresare convingătoare în regia lui Colin Trevorrow. Foarte aproape de filmul original şi ca poveste, dar şi ca atmosferă, premiera de vineri arată ce se întâmplă când corporaţia Masrani, proprietara parcului de distracţii Jurassic World, decide că a venit vremea pentru un dinozaur hibrid, "mai mare, mai zgomotos şi cu mai mulţi dinţi". Aşa cum probabil te aştepţi, acest dinozaur, Indominus Rex, va provoca prăpăd pe Isla Nublar... Trevorrow reuşeşte un film captivant şi intens ce omagiază din plin primul film, dar sequelul iroseşte unul din marile sale avantaje.

Mai multe despre Jurassic World şi despre motivele pentru care ar trebui să-l vezi la cinema, aici.

Entourage/Anturaj
Deceniul trecut postul HBO provoca senzaţie cu serialul Entourage, explorarea dezlănţuitei lumi de la Hollywood. Iată că acum putem vedea aşteptata versiune pentru marele ecran a serialului, în care actorul de cinema Vincent Chase (Adrian Grenier) şi prietenii săi Eric (Kevin Connolly), Turtle (Jerry Ferrara) şi Johnny (Kevin Dillon) îşi reiau activitatea sub îndrumarea lui Ari Gold (Jeremy Piven), fost agent şi actual manager de studio. Deşi ambiţiile lor s-au schimbat, legătura dintre ei rămâne la fel de puternică în faţa capriciilor şi agresivităţii Hollywood-ului.

Survivor/Supravieţuitoarea
Milla Jovovich şi Pierce Brosnan sunt starurile acestui action despre confruntarea dintre o funcţionară a ambasadei americane din Londra şi un terorist hotărât să detoneze o bombă în Times Square în noaptea de Anul Nou. Interesant la această producţie este faptul că o parte importantă a filmărilor a avut loc în studiourile Nu Boyana de lângă Sofia, studiouri tot mai populare în ultima vreme la Hollywood, aici venind să filmeze Sylvester Stallone, Bruce Willis, Gerard Butler şi mulţi alţii.

Relatos salvajes/Poveşti trăsnite
Filmul argentinian regizat de Damián Szifron şi produs de fraţii Almodóvar a fost nominalizat anul acesta la Oscarul pentru Cel mai bun film străin, iar la sfârşitul lui mai a fost proiectat în deschiderea Festivalului Internaţional de Film Transilvania, cel mai important eveniment de film al României. Format de şase scurtmetraje, filmul tratează subiecte precum violenţa şi răzbunarea, făcându-şi personajele să-şi piardă controlul în faţa provocărilor pe care destinul li le scoate în faţă.

Timbuktu
Oferta tot mai bogată a cinematografelor din ultima vreme readuce în atenţia una dintre cele mai gustate funcţii ale cinema-ului: accesul la regiuni şi stiluri de viaţă nefamiliare de pe glob. Timp de secole pentru europeni Timbuktu a reprezentat unul dintre cele mai misterioase, aproape legendare, oraşe de pe mapamond. Iată că acum regizorul Abderrahmane Sissako ridică, măcar în parte, vălul de mister ce acoperă oraşul african şi oferă acces într-una din cele mai întunecate perioade istorice ale sale: ocuparea sa de către gruparea fundamentalistă islamică Ansar Dine. Efectul acesteia este explorat prin ochii unei familii de crescători de vite care va ajunge să se lovească de crâncena lege islamică a ocupanţilor.

Fata cu ochii verzi
Un văl de mister acoperă şi această producţie românească apărută parcă din neant în programul cinematografelor, cu o promovare ultra-minimalistă. Este o poveste de dragoste între Mircea, un tânăr romancier, şi Nişka, o tânără uluitor de frumoasă pe care bărbatul o întâlneşte într-o excursie. Tentat de recunoaşterea profesională, Mircea îşi va neglija inima în favoarea descoperirii de sine.

Care crezi că este cea mai interesantă premieră a săptămânii?

Exploreaza subiecte similare:

Jurassic World, Entourage, Timbuktu, Fata cu ochii verzi, Survivor, Relatos salvajes

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 12 iunie 2015 10:12
Da, sunt convins ca weekendul asta o sa fie cozi la bilete pt Entourage :))
marius7x pe 12 iunie 2015 15:19
Da, daca in SUA a fost asa fail (doar 10 mil) aici n-o sa intre nici in top10 weekend cred :))
danny987 pe 12 iunie 2015 15:37
Relatos Salvajes e genial!Bun si J.W.
Manusa pe 12 iunie 2015 18:52
Jurassic World este filmul care merita vazut neaparat la cinema incepand cu acest weekend, mie unul mi-a placut. Si nu departe este Survivor o actiune care merita vazuta.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells