Premierele săptămânii 12-18 februarie 2016

de Ştefan Dobroiu în 12 Feb 2016
Află ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend!

A venit şi Ziua îndrăgostiţilor şi toate cuplurile se chinuie să găsească un loc într-un restaurant chic pe 14 februarie. Mai bine mergi la cinema, unde pare să se fi organizat nu săptămâna dragostei şi a romantismului, ci săptămâna comediei. Cu toate acestea dragostea îşi face simţită prezenţa în mai multe premiere de vineri, iată-ne mai jos recomandările.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Deadpool
Este una dintre acele săptămâni când ţi-e imposibil să prevezi cine va urca pe prima treaptă în topul încasărilor. Ezităm între Deadpool, amuzanta, violenta şi adesea obscena readucere pe ecrane a "mercenarului cu gură mare" şi convenţionalul, dar extrem de bine sincronizatul cu Ziua îndrăgostiţilor Cum să fii singur şi fericit. Noi am văzut ambele filme şi pariem pe Deadpool, care oferă şi el o poveste de dragoste, prin urmare ar putea fi o soluţie mai puţin convenţională de distracţie la cinema pentru cuplurile mai inventive. Ryan Reynolds are parte de rolul carierei cu eroul său care, după ce îşi întâlneşte femeia vieţii (o prostituată foarte simpatică) află că are cancer şi acceptă să intre în programul Weapon X pentru a-şi salva viaţa.

Cronica noastră, aici.

Cum să fii singur şi fericit/How to Be Single
Nu se putea weekend de Ziua îndrăgostiţilor fără o comedie romantică. Filmul cu Dakota Johnson în rolul principal ridică miza producţiilor cu mesaj romantic şi încearcă să te convingă de două lucruri în acelaşi timp: e super-mişto să ai pe cineva şi e la fel de mişto să fii singur, atâta timp cât de bucuri de această independenţă. Salvat în parte de o Rebel Wilson pusă pe şotii, filmul amuză într-un mod dulceag şi ar putea fi o soluţie pentru amatorii de romantism pe marele ecran. În acelaşi timp comedia e doldora de clişee şi pierde mult prea timp ca să spună ceva ce ştim cu toţii: cu inima nu te pui, iar dragostea e o loterie la care, dacă nu joci, nu ai nicio şansă să câştigi. Mulţumim pentru "reminder"!

Cronica noastră, aici.

Zoolander 2
Adulat în SUA, dar surprinzător de hulit în România, Zoolander ar putea fi un subiect de analiză a diferenţelor de receptare a parodiilor dintre cele două ţări. La 15 ani de la aventurile din primul film, Derek Zoolander (acelaşi Ben Stiller) este mai puţin cool şi mai ridat, dar compensează în continuare ritmul leneş al sinapselor cu gloss-ul de buze şi ţuguirea lor frecventă. Retras din activitate în urma unei nenorociri, Zoolander revine în atenţie atunci când experienţa sa extraordinară pe catwalk ar putea ajuta Interpolul, secţia Modă, să rezolve cel mai dificil caz din istorie. Secondat de agenta Interpol Valentina (Penélope Cruz), dar şi de prietenul/marele său adversar Hansel (Owen Wilson), Zoolander trebuie să dejoace planurile unei minţi diabolice, planuri ce ar putea schimba faţa modei o dată pentru totdeauna. Noi îţi spunem că am râs de câteva ori în timpul filmului, deşi acesta nu reuşeşte să se ridice la înălţimea aşteptărilor (destul de firave încă din start).

Orizont
După o premieră mondială în noiembrie 2015 la festivalul de la Tallinn, Orizont, în regia lui Marian Crişan, se lansează în sfârşit pe marile ecrane. Etichetat drept un "thriller ardelenesc", filmul este inspirat de "Moara cu noroc" de Ioan Slavici, iar unul din marile sale merite este că reuşeşte să actualizeze subiectul, sincronizându-l cu criza defrişărilor ilegale. Rodica Lazăr şi András Hatházi îi interpretează pe Andra şi Lucian, un cuplu care ia în administrare cabana Orizont, ajungând în mijlocul conflictului dintre autorităţi şi mafia pădurilor. Deşi sacrifică tensiunea triunghiului amoros, Marian Crişan arată perfect modul cum presiunea răufăcătorilor poate schimba din temelii un om care nu vrea decât să muncească pentru o viaţă mai bună. 

Cronica, aici.

Capul sus/La tête haute
Filmul lui Emmanuelle Bercot a fost ales să deschidă ediţia de anul trecut a festivalului de la Cannes. Povestea îl are în centrul atenţiei pe Malony (Rod Paradot), un puşti a cărui copilărie dificilă a început de la şase ani, când a fost abandonat. Itinerariul micului delincvent va fi urmărit prin ochii mai mult personaje, de la o judecătoare specializată în procese juvenile (Catherine Deneuve) până la un asistent social (Benoît Magimel) care şi-a redresat viaţa după propria copilărie extrem de dificilă.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

How to Be Single, Deadpool, La tête haute, Zoolander 2, orizont

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AndreBlack pe 12 februarie 2016 20:06
Categoric Deadpool .
marius7x pe 13 februarie 2016 12:44
How to Be Single va fi abia al 3-lea. Zoolander 2 are sanse la peste 30-40 de mii de spectatori daca nu s-au dat toate ecranele si orele bune lui Deadpool
StefanDo pe 13 februarie 2016 14:33
nu paria impotriva indragostitilor :)
marius7x pe 16 februarie 2016 16:22
Da, m-am inselat rau de tot. Greu de ghicit gusturile romanilor, mai ales cu comediile. Mai ales cand Dirty Grandpa, un film dezastru conform criticilor americani (si cu doar 11 mil la debut) face la noi 40 de mii in al 2-lea weekend (si castiga detasat primul weekend)... Ca despre Cum sa fii singur, ma asteptam sa nu fie de succes doar din cauza titlului.
xerses pe 14 februarie 2016 16:18
Da sunt 3 filme pe care chiar as vrea sa le vad, dar nu cu ocazia aceasta.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells