Premierele săptămânii 11-17 martie 2016

de Ştefan Dobroiu în 11 Mar 2016
Află ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend!

Cinci filme ne aşteaptă săptămâna aceasta pe marile ecrane, inclusiv laureatul cu Oscarul pentru Cel mai bun film străin. Mai avem SF, action, film indian şi comedie franceză. Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Seria Divergent: Allegiant
Sora mai mică şi mai puţin populară a seriei Hunger Games, Divergent ne-a prezentat-o în partea anterioară pe Naomi Watts, iar premiera din 11 martie plusează cu Jeff Daniels, într-un rol ce va fi păstrat şi pentru Ascendant, ultima parte a seriei pregătită pentru iunie 2017. Sequelul măreşte harta aventurilor şi îi face pe eroii Tris (Shailene Woodley) şi Four (Theo James) să iasă din Chicago, explorând noi zone din încercatul univers distopic. Filmul poate fi văzut şi pe ecranul IMAX.

Cronica noastră, aici.

Bajirao Mastani/Glorie și iubire
Una dintre cele mai încercate poveşti de dragoste din istoria Indiei, filmul de epocă ne teleportează acum 300 de ani, în imperiul indian Maratha. Dragostea războinicului Bajirao (Ranveer Singh) pentru luptătoarea musulmană Mastani (Deepika Padukone) îi va supăra cumplit pe apropiaţii hinduşi ai războinicului, care va afla curând că gloria faptelor sale de vitejie nu înseamnă nimic fără iubirea lui Mastani. O raritate în peisajul cinematografic bollywoodian, Bajirao Mastani este o mega-producţie ce s-a bucurat de un imens succes de public (se află acum în topul filmelor indiene cu cele mai mari încasări din istorie), iar marele ecran cu greu poate cuprinde efortul de producţie orchestrat de regizorul Sanjay Leela Bhansali pentru a arăta fastul puternicilor acelor vremuri, dar şi cât de insignifiante sunt avuţiile atunci când inima nu este mulţumită.

Cronica noastră, aici.

Fiul lui Saul/Son of Saul
Laureat cu Grand Prix-ul festivalul de la Cannes, Globul de Aur şi Oscarul pentru Cel mai bun film, Son of Saul este categoric cea mai interesantă poveste de succes cinematografic din ultimul an. Filmul ni-l arată pe excelentul Géza Röhrig în rolul lui Saul, un evreu maghiar închis în lagărul de la Auschwitz. Membru al Sonderkommando, grup de prizonier care primeşte privilegii minore pentru cumplita muncă de a căra cadavrele celor ucişi în camerele de gazare, Saul are parte de un şoc atunci când printre morţi îşi vede propriul fiu. Pentru erou, înmormântarea în rit iudaic a băiatului se transformă într-o validare a umanităţii. Unul dintre cele mai puternice filme ale anului, notabil şi pentru faptul că actorul clujean Levente Molnár interpretează un rol principal.

Triple 9: Codul străzii
Un film de acţiune cu o distribuţie impresionantă (Casey Affleck, Woody Harrelson, Chiwetel Ejiofor, Anthony Mackie, Aaron Paul, Teresa Palmer, Gal Gadot şi o Kate Winslet cu un look asemănător cu cel al lui Catherine Deneuve) şi o abordare inventivă a genului. În centrul atenţiei sunt mai mulţi spărgători de bănci care, în pragul unei lovituri de proporţii, îşi dau seama că o pot scoate la capăt numai cu ajutorul unui "triplu 9" (codul poliţiei pentru un poliţist împuşcat), eveniment ce ar distrage atenţia forţelor de ordine. Faptul că spărgătorii sunt poliţişti corupţi şi foşti militari nu va ajuta deloc la alegerea celui sacrificat. Kate Winslet îşi încearcă din nou puterile cu un rol negativ şi ai putea fi curios să vezi dacă actriţă oferă mai mult decât în seria Divergent.

Pattaya/Aventuri în Pattaya
După ce au dat răspunsul la Marea mahmureală cu Babysitting, francezii se inspiră din nou din giganticul succes al seriei americane şi pornesc într-o aventură în Pattaya, celebra staţiune unde până şi cele mai ciudate fantezii îţi pot fi îndeplinite. Eroii sunt Franky şi Krimo, doi tineri care vor să-şi ofere o vacanţă exotică şi reduc drastic costurile călătoriei înscriindu-l pe vecinul lor pitic, fără ştirea lui, în campionatul mondial de box thailandez al piticilor. Evident, de toate planurile de acasă se va alege praful o dată cu sosirea în Thailanda...

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

The Divergent Series: Allegiant, Pattaya, Bajirao Mastani, Son of Saul, Triple 9

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 12 martie 2016 17:42
As dori sa vad The divergent series.
Sorin87 pe 13 martie 2016 10:28
Triple 9: Codul străzii mi se pare foarte bun

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells