Premiere 14-20 martie: filme noi, pentru toate gusturile

de Gloria Sauciuc în 14 Mar 2014
Curse de maşini, road-movie nominalizat la Oscar, animaţie şi comedie romantică presărată cu elemente de thriller

Weekendul acesta aduce câte ceva mulţumitor pentru toate gusturile cinefile. Nebraska, selecţionat la Cannes, cu şase nominalizări Oscar anul acesta, rulează de vineri, 14 martie, în premieră. Entertainment-ul pur vine de la cursele de maşini din Need for Speed: Începuturi. Cei mici vor învăţa istorie şi se vor amuza alături de Dl. Peabody şi Sherman, iar Dragostea e chimie, nu magie este comedia romantică a săptămânii, presărată cu suficient sex, droguri, limbaj licenţios încât comisia de rating de la noi să îl claseze ca „Nerecomandat sub 15 ani”.

Filmat în tehnica cinemascopului alb-negru care înfăţişează frumuseţea apusă a unui orăşel din America şi contrastele adânci între umor şi durere, Nebraska oferă o viziune comică asupra unor probleme legate de rădăcini şi secrete de familie, iluzii şi demnitate, auto- preţuire şi aspiraţia spre izbăvire. Anunţul după care ar fi câştigătorul premiului de un milion de dolari la loterie îl face pe încăpăţânatul şi taciturnul Woody (Bruce Dern) să plece pentru a revendica premiul la 750 de mile depărtare de casă.

Fiul, David (Will Forte), se hotărăşte să-şi asume povara de a-l însoţi pe tatăl său în această escapadă în aparenţă caraghioasă şi inutilă.

Dragostea e chimie, nu magie tinde spre a fi un thriller cu accente de comedie (romantică) neagră, ce îi pune în rol principal pe Olivia Wilde şi Sam Rockwell. Wilde o va interpreta pe Elizabeth Roberts, o soţie atractivă ce se lasă cucerită de farmacistul Douglas Varney din micul oraş de provincie în care locuieşte, plictisit şi descurajat de lipsa de afecţiune arătată de partenera sa de viaţă (Michelle Monaghan).

Vieţile lui Elizabeth şi Douglas, dar şi relaţia lor, iau o turnură periculoasă şi neaşteptată în momentul în care - atunci când încep să consume droguri „grele” - pun la cale uciderea soţului lui Elizabeth.

Inspirat de franciza de jocuri video, filmul Need for Speed: Începuturi 3D reflectă spiritul eliberator şi adrenalina jocului, transpuse în lumea reală şi redă pe ecran acţiune intensă şi atutentică. Tobey Marshall este un mecanic auto cinstit şi sârguincios, care locuieşte în Mt. Kisco, statul New York. E un oraş liniştit, de oameni muncitori, iar Tobey lucrează la Marshall Motors, cu amicii săi.

După moartea tatălui, lui Tobey i-au rămas o mulţime de facturi şi datorii pe care se chinuie să le achite. În weekenduri, participă la curse de maşini în circuitul underground, unde o victorie e recompensată cu bani serioşi. Dar adevărata atracţie e adrenalina. Când fostul său rival, arogantul bogătan Dino Brewster (Dominic Cooper) trece pe la service, Tobey nu-l întâmpină cu căldură şi e reticent să accepte propunerea lui de afaceri. Însă Dino îi oferă o şansă unică în viaţă de a construi cel mai rapid Mustang din lume, în schimbul unei sume de bani generoase, care poate să-i salveze afacerea, aşa că acceptă...

Tobey construieşte maşina şi o vinde unui broker, prin intermediul colegei sale britanice, Julia Maddon (Imogen Poots), apoi Tobey acceptă să se întreacă cu prietenul şi protejatul său, Little Pete (Harrison Gilbertson) şi cu Dino. Cursa se sfârşeşte cu o moarte tragică, iar Dino se face dispărut, înscenându-i crima lui Tobey, care ajunge la închisoare. Peste doi ani e eliberat.

În timp de Dino s-a bucurat de libertate şi şi-a extins afacerea în vest, Tobey s-a gândit la planul său de răzbunare.

Dl. Peabody şi Sherman e un fel de Back to the Future animat. Mr. Peabody este un câţel formidabil, un geniu ambiţios: ştie orice limbă străină, cântă la orice instrument, este un bucătar desăvârşit, un barman spectaculos, un atlet medaliat la Olimpiadă… Printre multe altele, aşadar, este şi un excepţional om de ştiinţă, câştigător al Premiului Nobel, şi construieşte o fantastică maşină a timpului. Cu toate acestea, la un moment dat, simte că îi lipseşte ceva. Un companion, un învăţăcel…

Genialul câine îl adoptă pe Sherman, un băieţel. Iar aventura începe. Cei doi călătoresc în timp. Călătoria în timp ne poartă în timpul Revoluţiei Franceze, în timpul lui Tutankamon din Egipul Antic, în perioada Renaşterii, ni-i aduc în faţă, în modul cel mai amuzant cu putinţă, pe Robespierre, pe Maria Antoaneta, pe Tutankamon, pe Leonardo DaVinci şi a sa mofturoasă Mona Lisa, pe soldaţii din timpul Războiului Troian, dar şi pe George Washington.

Exploreaza subiecte similare:

Nebraska, Need for Speed, Mr. Peabody & Sherman, Better Living Through Chemistry

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Crynick pe 14 martie 2014 12:02
doar Nebraska...
Macabru pe 14 martie 2014 17:24
Need for Speed, si cam atat !
AndreBlack pe 14 martie 2014 19:55
Need for Speed , clar !!
Ovidiu239 pe 15 martie 2014 16:22
Toata lumea se va duce la Need for Speed, dar pot baga mana-n foc ca Nebraska e mai bun!
Theodoric pe 16 martie 2014 10:55
Nici unul nu pare sa fie bun.Need for Speed se va duce pe genul lui Fast and Furious,care nu e nu stiu ce.Apoi de celelalte,distributiile nu sunt excelente.
alex_il_fenomeno pe 5 aprilie 2014 18:12
Din cele amintite nu am urmarit decat Nebraska, insa un film excelent.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells