Povești de dragoste la capătul lumii

de Gloria Sauciuc în 29 Aug 2015
Iată câteva din cuplurile noastre preferate care s-au îndrăgostit - sau aproape s-au îndrăgostit - în locul și la momentul cel mai improbabil.

Luni, 31 august, de la ora 23:00, cel de-al doilea episod al noului serial Fear the Walking Dead va readuce pe micile noastre ecrane zorii apocalipsei zombi. Tineri sau maturi, cu familii disfuncționale sau gata să trăiască marea poveste de dragoste, personajele vor fi obligate să-și schimbe prioritățile și să se concentreze pe o nevoie primară - aceea de a supraviețui. Nu știm cum vor evolua lucrurile în ceea ce îi privește pe eroii Fear the Walking Dead, dar de-a lungul timpului s-au văzut personaje care, în cele mai grele condiții, găsesc loc și pentru dragoste. În Z for Zachariah, Margot Robbie, Chiwetel Ejiofor și Chris Pine sunt captivi într-un triunghi amoros. Atât doar că acest triunghi se petrece într-un spațiu post-apocaliptic. Iată câteva din cuplurile noastre preferate care s-au îndrăgostit - sau aproape s-au îndrăgostit - în locul și la momentul cel mai improbabil.

Teresa Palmer și Nicholas Hoult (Warm Bodies/Iubitul meu e zombi)

În urma unei epidemii devastatoare, aproape toţi locuitorii planetei sunt transformaţi în zombi însetaţi de sânge. Niciun loc nu mai e sigur, iar micul grup de supravieţuitori este nevoit să se ascundă mereu şi să caute noi metode de apărare în faţa atacurilor imprevizibilelor creaturi. Tocmai într-o astfel de confruntare, Julie, una dintre supravieţuitoare, este salvată de la moarte de către R., un zombi neobişnuit de prietenos, în ciuda aspectului înfricoşător. Pe măsură ce se apropie de tânără, R. devine din ce în ce mai uman, dând astfel naştere speranţei că există o vindecare pentru toţi cei afectaţi de epidemie. Dragostea ar putea fi remediul.

Harrison Ford și Anne Heche (Six Days Seven Nights /Şase zile, şapte nopţi)

Aflată în vacanță, o jurnalistă acceptă să plece într-o localitate din apropiere, pentru a realiza un reportaj. Dar singurul mijloc de transport este un avion condus de un pilot bețiv și nesuferit. În timpul zborului, avionul se prăbușește pe o insulă pustie. Obligați să stea împreună și să se confrunte cu pericolele unei vieți într-o zonă ce pare pustie, cei doi descoperă ca se pot înțelege. Relația lor devine treptat o incredibilă poveste de iubire.

Jesse Eisenberg și Emma Stone (Zombieland)

S-o luăm ca pe o poveste pe care o cunoaștem - el e un tocilar, ea nu e de nasul lui. Să mai adăugăm partea cu zombie și iată povestea lui Zombieland, care a mai însemnat, pentru Emma Stone, un prim succes înainte să se lanseze în lumea comediilor romantice. Și acesta rămâne unul dintre rolurile ei mai dure. Însă cuplul Eisenberg- Stone (cu ceva ajutor de la Woody Harrelson și Abigail Breslin) rămâne irezistibil. Irezistibil de amuzant.

Charlize Theron și Tom Hardy (Mad Max: Fury Road)

E drept,aici nu vorbim chiar de o poveste de dragoste - și e bine că nu a fost, aducând filmului o abordare proaspătă. Totuși, e nevoie de o pereche deosebită de actori pentru a menține interesul publicul pentru două ore, în pofida unui peisaj deșertic dezolant și a unui dialog aproape absent. Richard Lawson, de la Vanity Fair.com, scria despre „Furiosa, dură și motivată, este completarea perfectă pentru Max, care este cucerit de povestea ei, în loc să fie, ca în alte filme, el cel care cucerește...”

Brooke Shields și Christopher Atkins (Laguna albastră)

Cu scuzele de rigoare pentru Swept Away a Madonnei, nu știm dacă vreun cuplu în vreun film a surprins toate posibilitățile iubirii pe o insulă pustie. Într-un fel de poveste a Gradinii Raiului, filmul din 1980 are în centru personajele lui Shields și al lui Atkins care evoluează sumar îmbrăcați, descoperind atât arta pescuitului cât și arta sexului. Dialogul poate că nu este de mâna întâi, însă aici există ceva care găsește echilibrul între inocență, sex appeal și film comercial - și îl găsește în mod strălucit.

Wall-E și Eve (WALL-E)

WALL-E este, posibil, cel mai emoționant studiu animat despre cum e să te îndrăgostești. Cu un roboțel neîndemânatic, singur și care trăiește printre gunoaie și cu iubita lui, roboțelul feminin care, elegantă, arată ca un produs Apple de top, Wall-E a reușit să transfere limbajul bip-urilor în limbajul iubirii.

Cillian Murphy și Naomie Harris (28 Days Later)

Când personajele din film sunt acoperite de noroi și de sânge, cum le stă bine într-un film apocaliptic cu Zombie, nu pare să fie momentul ideal pentru a exhala tensiune sexuală. Totuși, Harris și Murphy reușesc să arate „fierbinte” și atunci când lumea „arde” în jurul lor. În scenariul inițial erau câteva variante alternative pentru povestea celor doi care nu se terminau tocmai bine pentru Jim și Selena, însă regizorul Danny Boyle a hotărât că cei doi merită un happy-end după atâta moarte, distrugere și depravare.

Keira Knightley și Steve Carrell (Seeking a Friend for the End of the World/Caut prieten pentru sfârşitul lumii)

Această comedie a fost subestimată, deși ea reușește să treacă de la spaimele apocaliptice la o comedie romantică și plină de viață. La premiera filmului, au existat și reacții negative vizavi de strania pereche Knightley, cunoscută din filmele de dragoste, și comicul Steve Carell, drept pentru care filmul nu a avut succes la box office. Însă tocmai acest cuplu straniu este scopul poveștii. După cum spune în film personajul lui Carrell, tocmai în punctul culminant: „Putea să se întâmple oricum altcumva. Trebuia să se întâmple acum.”

Exploreaza subiecte similare:

Six Days Seven Nights, Fear the Walking Dead, Warm Bodies, Zombieland, Mad Max: Fury Road, The Blue Lagoon, WALL·E, 28 Days Later...

Alte știri din cinema

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

jinglebells