Povestea din noul Friday the 13th va fi spusă din perspectiva lui Jason

de Cristina Grigore în 28 Oct 2016
Un scenariu „excelent” va acompania pelicula realizată în stilul „found footage”

Fanii genului horror îşi pot trece în agendă titlul unei producţii clasice, Friday the 13th, pe care, scrie Deadline.com, producătorii lui The Purge – Brad Fuller şi Andrew Form – se pregătesc să o relanseze. Reboot-ul se află de mai mulţi ani în dezvoltare, pentru că s-a căutat cea mai bună versiune a poveştii. S-a ajuns, astfel, la o formulă deosebită – noul film va beneficia de o abordare originală, orientată către perspectiva antagonistului şi încadrată în genul „found footage”.

„Revenirea lui Jason va fi prezentată din punctul de vedere al antagonistului”, au declarat producătorii, care au explicat că filmările utilizate vor fi astfel caracterizate de subiectivism. Partea dificilă a proiectului, au precizat aceştia, a fost să modifice structura filmului, fără a-i modifica substanţa, „ADN-ul” acestui horror clasic.

Pentru starurile lui Friday the 13th, lansat în 2009, o continuare a acestuia a fost greu de imaginat. „Facem un sequel al originalului? Începem de unde au rămas protagoniştii? Nu a mers prea bine până acum… Si sunt deja opt ani. Opt ani de la ultimul film”, au declarat, pentru Collider, Jared Padaleki şi Amanda Righetti.

Cu toate acestea, Brad Fuller s-a declarat optimist în legătură cu noul film Friday the 13th. „Am găsit locaţia, am găsit lacul, tabăra şi avem un scenariu excelent. Aaron Guzikowski s-a ocupat de poveste, iar Breck Eisner va regiza. Filmările vor începe în primăvară”, a mai spus producătorul. Lansarea reboot-ului în Statele Unite a fost stabilită pentru 13 octombrie 2017. 

Exploreaza subiecte similare:

Friday the 13th

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
claudiuandrei pe 30 octombrie 2016 03:03
Pare foarte interesant avand in vedere ca se face din perspectiva lui Jason. Chiar astept cu nerabdare. E una din preferatele mele seria Vineri 13. Cred ca am vazut de vreo 2 ori toate filmele.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells