Poker, pe ecrane din 9 aprilie

9 Mar 2010
Poker, pe ecrane din 9 aprilie

Cel mai nou film al lui Sergiu Nicolaescu, Poker, va avea premiera pe marile ecrane din 9 aprilie, când va putea fi vizionat în cinematografele CinemaPRO, Hollywood Multiplex, Movieplex, Cinema Timiş (Timişoara) şi la Cinema City (Cotroceni, Cluj, Piteşti şi Iaşi).

De-a lungul timpului, Sergiu Nicolaescu a devenit un nume sinonim cu unele dintre cele mai incitante momente ale cinematografului românesc. Dramele şi filmele de acţiune, un gen aproape necunoscut în România comunistâ, au adus în săli milioane de români dornici de entertainment pur, lipsit de propaganda vremii. Comedia e însă exemplificată printr-un singur (dar monumental) moment în cariera regizorului - Nea Mărin Miliardar - devenit între timp un clasic.  Însă, cu toate că Nea Mărin Miliardar, singura sa comedie realizată în 1981 a fost desemnată cel mai vizionat film românesc al tuturor timpurilor, potrivit unui studiu realizat de Uniunea Autorilor şi Realizatorilor de Film din România, abia în 2009 regizorul a mai abordat această cheie, o dată cu începerea filmărilor la Poker.

O adaptare a celebrei piese de teatru cu acelaşi nume a scenaristului Adrian Lustig, filmul Poker reuneşte în rolurile principale nume sonore, precum: Horaţiu Mălăele, Vladimir Găitan, Valentin Teodosiu, Ion Riţiu, Mircea Diaconu, Jean Constantin, Vasile Muraru şi Cătălina Grama (Jojo).

Filmul Poker prezintă povestea a patru prieteni ale căror destine se intersectează în copilărie şi care, odată ajunşi la maturitate, întruchipează tipologii reprezentative pentru societatea românească actuală: politicianul veros (Claudiu Viţelaru), mafiotul care îşi doreşte, prin orice mijloace, sa acceadă în politică (Titel Pangică) sau medicul fără conştiinţă (Horia Vrabete). "Cred că subiectul e mai actual ca niciodată şi reflectă întocmai realitatea - mai ales cea politică - a României de astăzi", declară regizorul.

O producţie MediaPro Pictures, filmul Poker prezintă imoralitatea şi intrigile ascunse ale liderilor societăţii, care au creat o junglă cotidiană unde legile sunt făcute de cei care deţin puterea. Astfel, jocurile la nivel înalt nu sunt mai mult decât o partidă de poker în care câştigă cel care ştie să tragă o cacealma la momentul potrivit.

Poţi vedea mai jos câteva fotografii din Poker.

Imagini

Părerea ta

Spune-ţi părerea
robbiex2 pe 1 mai 2010 15:09
dezamagitor filmul !!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells