Piraţii din Caraibe 5 a căzut pe mâna hackerilor. Aceştia cer o răscumpărare uriaşă pentru a nu-l lansa online

de Cristina Grigore în 16 Mai 2017
„Piraţii internetului" vor să fie plătiţi în Bitcoin, pentru că tranzacţiile făcute în monedă virtuală sunt mai greu de urmărit

Ultimul film din seria Piraţii din Caraibe ar putea ajunge online înaintea lansării în cinematografe (26 mai).

Potrivit informaţiilor obţinute de publicaţiile The Hollywood Reporter şi Deadline, Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales/Piraţii din Caraibe: Răzbunarea lui Salazar a ajuns pe mâinile hackerilor, care cer „o răscumpărare uriaşă” pentru a nu urca filmul pe internet. Studiourile Disney au refuzat să plătească şi au apelat la FBI pentru investigaţii. Hackerii au cerut să fie plătiţi în Bitcoin, fapt ce ar îngreuna cercetările (tranzacţiile făcute în monedă virtuală sunt mai greu de urmărit). 

La începutul acestei luni, episoade din noul sezon al serialului Orange Is the New Black au fost postate online, după ce hacker-ul care le-a accesat conținutul nu a primit suma de bani cerută din partea Netflix. Popularul serial urma să revină pe micile ecrane din 9 iunie.

La timpul atacului – ce a avut loc la finalul anului trecut – doar 10 din cele 13 episoade ale serialului erau finalizate. Acestea au ajuns pe site-uri populare de file-sharing, iar cei de la FBI au declanşat, de asemenea, o investigaţie (suma cerută ca răscumpărare nu a fost nici de această dată specificată). Hacker-ul, cunoscut sub numele „thedarkoverlord”, a ameninţat că va mai urca online şi alte episoade încă nelansate ale unor seriale celebre. 

Exploreaza subiecte similare:

Orange Is the New Black

Alte știri din cinema

X-Men: The New Mutants va fi un film de groază, spune regizorul

Josh Boone a oferit câteva detalii legate de noul film X-Men

Alfonso Cuarón: „pentru mine, filmele mele sunt mai mult ca fostele neveste”

Regizorul unor filme cu succes de critică precum Y Tu Mamá También și Children of Men, dar și al unor succese comerciale precum Harry Potter și prizonierul din Azkaban, a susținut un masterclass la Cannes

Acţiune fără limite în ultimul trailer al lui Valerian şi Oraşul Celor o Mie de Planete

Spectaculoasa producţie SF se lansează în cinematografele noastre pe 21 iulie

Părerea ta

Spune-ţi părerea
aurelian_grecea pe 21 mai 2017 23:03
Daca nu se invata minte.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells
Feedback